HAARP

haarp utice na klimu...

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Леони́д Григо́рьевич Ивашо́в
Президент Академии геополитических проблем. Доктор исторических наук (1998), профессор кафедры международной журналистики МГИМО. Начальник Главного управления международного военного сотрудничества Министерства обороны России (1996—2001).
E ako je Ivašov rek'o...:ok::rumenko:

А ти свакога ко се не слаже са тобом, или бар као метар дрва, етикетираш.
И то уз "слајтли" увреду.
Ништа ново.

Ti, fudbaler, pogrešio si forum...
Mnogo je ovo za tvoju RAM memoriju.

- - - - - - - - - -

Nema veze, svako radi svoj posao, mi se zahuktavamo a neko cenzuriše...
Ništa novo :lol:
Ja bih najviše volela da ne moram ni da brišem, ni da cenzurišem a pogotovu da kažnjavam....Ali postoje pravila koja se moraju poštovati,i koje je svako od vas kad je otvorio nalog ovde NADAM se PROČITAO...

Poslednja izmena:
During active ionospheric research, the signal generated by the transmitter system is delivered to the antenna array, transmitted in an upward direction, and is partially absorbed, at an altitude between 100 to 350 km (depending on operating frequency), in a small volume a few hundred meters thick and a few tens of kilometers in diameter over the site. The intensity of the HF signal in the ionosphere is less than 3 microwatts per cm2, tens of thousands of times less than the Sun's natural electromagnetic radiation reaching the earth and hundreds of times less than even the normal random variations in intensity of the Sun's natural ultraviolet (UV) energy which creates the ionosphere. The small effects that are produced, however, can be observed with the sensitive scientific instruments installed at the HAARP facility and these observations can provide new information about the dynamics of plasmas and new insight into the processes of solar-terrestrial interactions.

Kome zatreba prevod, a zastupa da HAARP efektno menja vremenske uslove nad planetom, mogu mirne savesti prilepiti etiketu da nikada nije ozbiljno pristupio proucavanju HAARP-a, i da pojma nema cemu to sluzi.
Taj je najverovatnije cuo neku "strasnu" pricu i ne razmisljajuci, preneo svoje vidjenje iste.
Takvi samo sire paniku i bezrazlozan strah kod obicnog coveka koji preopterecen svakodnevnim problemima, vidi krivca za svoj jadni zivot u nekim tajnim drustvima koji ga namerno ubijaju u pojam.

- - - - - - - - - -

HAARP-om, naravno.

..samo to i možes, da lepis etikete.
O HAARP programu očigledno tačna saznanja nemaju ni pojedinačni učesnici.

O tome da postoje tajna drustva nema dileme, možete se samo praviti da ne shvatate i gurati glave u pesak

No evo nesto o temi........

Cim mi kazu "tajno drustvo" o kome sve znaju i cije postojanje je sve, samo ne tajno, odmah znam sa kime imam posla.

Sledeca recenica je:"gurajte samo glave u pesak..."

Zanimljivo,tu ili slicnu recenicu su koristili svi visi svestenici kroz istoriju, da bi drzali u pokornosti one koji ne veruju u teoriju o Bogu o kom propovedaju.

Da postoji instrument koji se nekada nazivao "inkvizicija", ne sumnjam da ga ne bi koristili protiv nas, osoba koje zdravo razmisljaju uz postovanje naucnih postulata.

Perfidnost takvih izjava se moze videti u stavu da "to nesto, mora postojati, jer kako bi drugacije opravdali jad i bedu koja ispunjava nase inace prazne zivote?NEKO ili NESTO MORA POSTOJATI!"

Svako ko drugacije misli, je bezboznik i radi protivno interesima vecine.
Neki (cak i na ovom forumu) idu toliko daleko da u svoja prljava usta uzimaju "ultimativni" argument:"Ti si i protiv svoje dece!!"

Haarp postoji (ili je bar postojao dok nije ukinuto finansiranje istog), ali nema blage veze sa geoinzinjeringom ili lokalizovanim poremecajima klime.
Zasto?
Pa, prosto iz istog razloga zasto ni nuklearno oruzje nije upotrebljeno u ratnom sukobu do sada: Dovelo bi do neumitnog i brzog kraja (kada bi bilo moguce, naravno) civilizacije.
Prosto: Ameri imaju nesto takvo? I Rusi ce brzo imati.Kina takodje, slicno, ili jos efikasnije.
Deja vu tokom hladnog rata.
Sledeci argument nepostojanju mogucnosti za kontrolu vremenskih prilika putem HAARP-a (ili kemtrejlsa, o cemu je bilo reci na jednoj zakljucanoj temi)je da Ameriku, koja se najcesce dovodi na prvo mesto osumljicenih za upotrebu HAARP-a, redovno pogadjaju razorni uragani i to poslednjih milion godina minimum.
Zar nije logicno da ce najjaca sila sveta(kako se neki ovde iz strahopostovanja obracaju toj "naciji"(iako ta nacija ne postoji, jer su sastavljeni od svih mogucih nacija ovog sveta))uciniti nesto da zastiti svoj narod, ekonomiju,privredu, useve?

Po nekima, nije.

Zli Amerikanci zele da uniste i svoj narod, i sve ostale nA SVETU.

U ti svrhu(sirenje lazi i poluistina zarad izazivanja panike), spremni su da potegnu svako "oruzje" koje im padne na pamet: uvrede, pretnje,lazi,Leonida Ivasova,Teslu...
Sve iskrive da bi licilo na istinu i sluzilo svrsi koju su zacrtali: Drzati narod u konstantnom strahu od svega osim od onoga sto je jedina opasnost: soptvena glupost i naivnost.

Cim mi kazu "tajno drustvo" o kome sve znaju i cije postojanje je sve, samo ne tajno, odmah znam sa kime imam posla.

Sledeca recenica je:"gurajte samo glave u pesak..."

Zanimljivo,tu ili slicnu recenicu su koristili svi visi svestenici kroz istoriju, da bi drzali u pokornosti one koji ne veruju u teoriju o Bogu o kom propovedaju.

Da postoji instrument koji se nekada nazivao "inkvizicija", ne sumnjam da ga ne bi koristili protiv nas, osoba koje zdravo razmisljaju uz postovanje naucnih postulata.

Perfidnost takvih izjava se moze videti u stavu da "to nesto, mora postojati, jer kako bi drugacije opravdali jad i bedu koja ispunjava nase inace prazne zivote?NEKO ili NESTO MORA POSTOJATI!"

Svako ko drugacije misli, je bezboznik i radi protivno interesima vecine.
Neki (cak i na ovom forumu) idu toliko daleko da u svoja prljava usta uzimaju "ultimativni" argument:"Ti si i protiv svoje dece!!"

Haarp postoji (ili je bar postojao dok nije ukinuto finansiranje istog), ali nema blage veze sa geoinzinjeringom ili lokalizovanim poremecajima klime.
Zasto?
Pa, prosto iz istog razloga zasto ni nuklearno oruzje nije upotrebljeno u ratnom sukobu do sada: Dovelo bi do neumitnog i brzog kraja (kada bi bilo moguce, naravno) civilizacije.
Prosto: Ameri imaju nesto takvo? I Rusi ce brzo imati.Kina takodje, slicno, ili jos efikasnije.
Deja vu tokom hladnog rata.
Sledeci argument nepostojanju mogucnosti za kontrolu vremenskih prilika putem HAARP-a (ili kemtrejlsa, o cemu je bilo reci na jednoj zakljucanoj temi)je da Ameriku, koja se najcesce dovodi na prvo mesto osumljicenih za upotrebu HAARP-a, redovno pogadjaju razorni uragani i to poslednjih milion godina minimum.
Zar nije logicno da ce najjaca sila sveta(kako se neki ovde iz strahopostovanja obracaju toj "naciji"(iako ta nacija ne postoji, jer su sastavljeni od svih mogucih nacija ovog sveta))uciniti nesto da zastiti svoj narod, ekonomiju,privredu, useve?

Po nekima, nije.

Zli Amerikanci zele da uniste i svoj narod, i sve ostale nA SVETU.
Verujem, jer je besmisleno

Антизавера гора од завере

Био сам присутан на трибини у Центру за промоцију науке, поводом Дана науке, односно рођендана Николе Тесле. Тема је био ХААРП, односно заблуде око истог. Од учесника најпознатији астроном Милан Ћирковић, иначе познати учесник многих колизија с којим сам се и ја сучељавао на блогу беее92 – једном је без неког посебног повода потегао питање глупости широких маса која се видела приликом панике око помрачења Сунца 1999, а ја сам га питао како он као научник види много актуелније заблуде пућанства око тога да ће нам ЕУ решити све проблеме и био сам суочен са веома арогантним одговором. Био је ту и неко из министарства просвете коме се водитељ обраћао са „Шуки“ и новинар „Времена“.
Реч две о публици, која такође оставља утисак. У флајеру који узех пише да је мисија Научног клуба ЦПН да „првенствено ученицима и студентима омогући да се упознају, размењују искуства...“ Дакле, то је облик „умрежавања“, да се не лажемо стицања познанстава која могу бити лукративна када више не буду студенти него траже посао, а можда и раније. Било је ентузијазма, да не грешим душу, можда код понеког средњошколца. Они мало старији се завалише у лењивце, неки су играли игрице на мобилним (ето колико су пратили тему), што им није сметало да тапшу кад водитељ заиска аплауз. Жеља да се обезбеди егзистенција погодује усвајању некритичког „мишљења“, што смо видели поводом 19 година куће „Пешић и Синови“, када је приказан филм на којем будући археолози, сви до једног, понављају истоветне мантре како Винчанско писмо нема везе с науком, не може бити писмо, то је нешто безвезе...
Разумно је очекивати да када се желе демистификовати „теорије завере“, или уопште ненаучно схватање нечега, прво се лепо објасни ШТА је то заиста, која је званична истина, шта је посматрани предмет у очима прихватљиве науке... Тако би рецимо присталице Бечко-берлинске (Б-Б) школе могли да објасне своју теорију, с посебним освртом на критична места у која људи често сумњају, но они уместо тога бирају да се спрдају са Деретићем, што наравно може свако. Потписник ових редова се такође спрда са Деретићем, но има неко своје виђење које се уопште не слаже Б-Б школом. А ови, ако су доказали да Деретић лупета глупости, нису доказали да су Словени седели у неким мочварама па се одједном појавили у VII веку, после чега је на Балкану настао „мрачни Средњи век“, све док историја Срба није почела са Немањићима. Но, када би они објаснили своју теорију, укључили неке занимљиве елементе (којих има, рецимо „Непознати Кнез“, енгл. Unknown Archont кога помиње Порфирогенит) побили би не само Деретића него било кога ко сумња у Б-Б истину. Или можда та „истина“ није баш толико јака, па се покрива ругањем...
Тако овде не чусмо много о томе шта је заправо ХААРП. Шуки је причао како су радио-аматери имали чет-сервис пре интернета, ваљда зато што ХААРП ради на истим фреквенцијама. Онда рече нешто као да је роштиљао испод ХААРП антене на Аљасци. Од конкретних намена помену једино комуникацију са „удаљеним подморницама“, али не рече да то могу бити једино нуклеарне подморнице (последње оружје потенцијалног холокауста). Рекао је да је ХААРП основала ДАРПА, али не рече шта је ДАРПА и чиме се све бавила. Не рече ни да је на ХААРП отишло (званично) 250 милиона долара пореских обвезника Сједињених Држава, ваљда да се неко не би питало јесу ли те паре бацили да би физичари из Америма непознатих земаља тамо роштиљали...
Ћирковић се бацио на медијске манипулације. Посебно је апострофирао Вечерње Новости, које уређује „познати ратни хушкач“ Дмитровић. Е сад, постоји научни ауторитет Ћирковића, мада не верујем баш да се пружа до неба како он сам то види. Ћирковић није жалио свог небеског ауторитета да га заложи за министра просвете Вербића (ако се не варам), када је оне који га не знају назвао незналицама. Ако хвалиш експертске квалитете неког министра, а ништа ниси рекао о влади у којој је, ти се заправо барем начелно слажеш са програмом те владе, односно подржаваш и целу владу. То је зато што је министар политичка а не експертска фигура. Ако и најбољи експерт ради у лошој влади, то треба рећи, у супротном и његову владу сматраш добром. Дакле, доказали смо да Ћирковић подржава ову владу. А „ратни хушкач Дмитровић“ није пао с неба, него је постављен у медију са већинским државним власништвом, за вакта људи које држе и ову власт. Ћирковић изгледа због тога не мења своје ставове о тој власти. (И Шуки је нешто почео о медијском суноврату који је почео фамозних деведесетих, а ко је тада био министар информисања!?)
Прича о ХААРП-у такође није пала с неба, али пале су „хиљадугодишње воде“, како рече онај што га Ћирковић не помиње. Сада ћу објаснити Ћирковићу да је прича о ХААРП-у у контексту поплава на истом фону са извештавањем о „хиљадугодишњим водама“, катастрофом библијских размера и слично. Све то ствара атмосферу фатализма која пере власти у Србији од било какве одговорности! Они једноставно ништа нису могли да учине. Визуелно то се видело у једној карикатури која кружи нетом. Робин узвикне „Поплаве су изазвали харп и кемтрејлс!“ а Бетмен га одалами „Политика и корупција, будало!“ Но, чини ми се да Ћирко све то добро зна...
Неки трабуњају свашта о ХААРП-у и кемтрејлсима, видели смо неке заиста смешне клипове на овој трибини. Неки онда уживају да их демантују. Као резултат свега, права критика је ефектно загушена. Лазански ниједном речју није поменуо ХААРП када је поставио питање зашто више немамо инжињерију. Антонић и Вукадиновић су у Времену (дакле, нису Вечерње Новости) дали анализу оне критичне седнице владе, где се види како се главнокомандујући снашао у целој ситуацији. Ни ту нема ни Х од ХААРП-а. Али о томе се не прича, прича се о ХААРП-у.
Водитељ рече нешто како све те „теорије завере“ могу да се поставе у уметности, где им је место. Но, Ћирковић не мисли тако. Он рече како је највећи непријатељ Науке списатељица Милена Марковић у чијој се драми појављује негативац „европски научник“ (Менгеле је био европски научник, зар не...). Успут, у најгорем чедистичком маниру поменуо је и њеног брата „историчара који је у више одбора него што има објављених радова“. Тако су разни чедисти и е-новинари нападали Ољу Бећковић због оца Матије, када је Борис Тадић избацио Чеду из ДС то је имало везе с његовим оцем, а Санда Рашковић Ивић је „дебил као што је и њен тата био“. Ето чиме се служе, чак и кад су „научни ауторитети“...
Има нешто и за (макар умерену) похвалу. Однос према Тесли, чији је рођендан био повод за трибину. Мада су тривијализовали везу Тесле, нехерцијанских таласа (Ћирко рече да не постоје) са ХААРП-ом и осталим „теоријама завере“, макар нису и Теслу оптужили за псеудонауку. Ћирко рече да неке Теслине идеје ЗА САДА нису доказане, што не значи да неће, у ком случају је Тесла био још више испред свог, и нашег, времена...
Најзад, слабости трибине се виде већ приликом првог постављеног питања. Када је речено да не рекоше шта је заправо ХААРП, Шуки повишеним гласом рече – не мислите ваљда да ћемо о томе на оваквој трибини! А него где ћемо!? Потписник ових редова сматра да ако се нека политичка, научна, филозофска или теолошка поставка не може изнети народским језиком и разумљиво некоме ко има средњошколско образовање, она не пије воду. Уз то, упутише човека на Википедију. Па ево, ја њих упућујем на страницу Википедије Исус Христ и то им је доказ о томе да је Он Господ...
Иван Вукадиновић

Пре него што се пребаци тема, а видим веома брзо реагујете, замолио бих вас да процените научни ауторитет Милана М. Ћирковића, који је на теми (почетном тексту) поменут, и не само поменут.
Хвала!

(Ако ништа о томе немате да кажете, а ценим да сте као озбиљни људи прочитали текст о којем судите, биће да Милана М. Ћитковића цените колико и Николу Шећероског. Немам ништа против...)

Nista me vise ne bi zacudilo, sve je moguce.
Пре него што се пребаци тема, а видим веома брзо реагујете, замолио бих вас да процените научни ауторитет Милана М. Ћирковића, који је на теми (почетном тексту) поменут, и не само поменут.
Хвала!
(Ако ништа о томе немате да кажете, а ценим да сте као озбиљни људи прочитали текст о којем судите, биће да Милана М. Ћитковића цените колико и Николу Шећероског. Немам ништа против...)
Dirnuo si tamo gde ne sme.

Хвала!

Taj čovek ma apsolutno ne zanima. Ovaj pdf je namenjen prirodnim naukama. Uspeo si da se dotakneš ovde svega i svačega pa i nesrećno poludelog Deretića. Tema o haarpu ima onoliko... Opet su spomenute tzv hiljadugodišnje vode što je nebuloza i izgovor vlasti za sopstvenu nesposobnost.
Za sve koje imaju internet ali nemaju volje da se inforimišu spomenuću da je poplava 1964 trajala 106 dana. Pre toga je bilo još dve takve poplave u 20 veku naspram kojih ova najnovija izgleda kao kišica. U 19. veku bilo 30 velikih poplava. Nije tada bilo harpa ni kemtrejlsa ali jeste bilo nesposobnih vlasti kao i danas. Njima su verovatno govorili da ih Bog kažnjava... mada to su i nama sad opet rekli.

- - - - - - - - - -

Nista me vise ne bi zacudilo, sve je moguce.

Dirnuo si tamo gde ne sme.

Može da "dira" koliko hoće na teorijama zavere...

Ovaj pdf je namenjen prirodnim naukama.

ХААРП је ваљда, барем званично, научно-истраживачко постројење, трибина је одржана у Научном клубу, од стране људи који себи задатак дају одбрану науке, и неки од њих сматрају себе научницима.

Opet su spomenute tzv hiljadugodišnje vode što je nebuloza i izgovor vlasti za sopstvenu nesposobnost.

Баш зато сам то поменуо па не могу да се не сложим. Но, ако ме због тога нападаш, не знам зашто ме нападаш :lol:

Za sve koje imaju internet ali nemaju volje da se inforimišu spomenuću da je poplava 1964 trajala 106 dana. Pre toga je bilo još dve takve poplave u 20 veku naspram kojih ova najnovija izgleda kao kišica. U 19. veku bilo 30 velikih poplava. Nije tada bilo harpa ni kemtrejlsa ali jeste bilo nesposobnih vlasti kao i danas. Njima su verovatno govorili da ih Bog kažnjava... mada to su i nama sad opet rekli.

Хвала, у праву си...

Može da "dira" koliko hoće na teorijama zavere...

Немам ништа против да се тема и прошета под подфорумима.
У првој алинеји сам ти одговорио зашто сам је ставио баш овде. Пребацивање теме би значило да се они који су водили трибину не сматрају научницима, а искрен да будем оно што сам тамо видео је најмање имало везе с науком.

И још нешто Далиборе,
не бих да се вртимо у круг, па ћу ово одмах рећи.
Људи који су тамо говорили нису без утицаја на развој науке, конкретних дисциплина у Србији. Поменух да је један у надлежном министарству неко-нешто... а другог су представили у фазону да би за његово представљање била потребна цела трибина :roll:
Ако ћеш да се затвараш у "кулу од слоноваче", па да расправљаш само о конкретним наукама, теоријама, доказима, итсл... а не да бринеш о томе ко ти кроји капу, онда нека. Може међу змајеве и караконџуле, може можда и на Политику...
Лично мислим да људи који се занимају науком треба да знају нешто о томе ко (им) кроји капу у тој области, и како се у јавности Србије шири ригидна "свест".
Но, ако се другачије одлучи, ја прихватам.

И још нешто Далиборе,
Људи који су тамо говорили нису без утицаја на развој науке, конкретних дисциплина у Србији. Поменух да је један у надлежном министарству неко-нешто... а другог су представили у фазону да би за његово представљање била потребна цела трибина :roll:
Ако ћеш да се затвараш у "кулу од слоноваче", па да расправљаш само о конкретним наукама, теоријама, доказима, итсл... а не да бринеш о томе ко ти кроји капу, онда нека. Може међу змајеве и караконџуле, може можда и на Политику...
Лично мислим да људи који се занимају науком треба да знају нешто о томе ко (им) кроји капу у тој области, и како се у јавности Србије шири ригидна "свест".

Razvoj nauke u Srbiji? Mora da se šališ! Toga ovde nema. Godišnje se u istraživanja "ulaže" 0,3 ili 0,03 posto budžeta. Ovde nauke nema na državnom nivou. Kažeš Ameri uložili u harp nekih 200 miliona. Oni samo u NASU ulože godišnje preko 16 milijardi.
Pitanje tih ljudi je pitanje politike a ne nauke, a svaka tema o harpu će se pretvoriti u lupetanje i zato treba da bude na teorijama zavere.

И још нешто Далиборе,

далиборка верује претпоставкама.
зато одбија да размишља о истини.
одбија да размишља.

Razvoj nauke u Srbiji? Mora da se šališ! Toga ovde nema. Godišnje se u istraživanja "ulaže" 0,3 ili 0,03 posto budžeta. Ovde nauke nema na državnom nivou. Kažeš Ameri uložili u harp nekih 200 miliona. Oni samo u NASU ulože godišnje preko 16 milijardi.
Pitanje tih ljudi je pitanje politike a ne nauke, a svaka tema o harpu će se pretvoriti u lupetanje i zato treba da bude na teorijama zavere.

И од те цркавице неки људи живе, а од те (или неке друге грантовске) и неки "невладини" се овајде.
И сад ако неко ко је радио 20 година буде проглашен антидржав... упс антинаучним елементом, може да постане дете улице, само што је одвише матор да би био дете.
Узгред, прођох као клинац кроз неко марксистичко образовање, заправо очешао се о то, но сећам се добро како је све што није било идеолоши исправно било проглашавано за "ненаучно"...

Ма лепо рекоше "Трули"

Back