Grupa Sabaton - Templars

VanderGraaf

Aktivan član
Poruka
1.285
Siguran sam da su mnogi culi i slusaju popularnu svedsku "power" metal grupu Sabaton, koji teme i inspiraciju za svoju muziku uzimaju iz istorije i istorijskih dogadjaja. Vecina muzike tematski im je iz Prvog i Drugog svetskog rata, ali za novi singl "Templars", koji je objavljen pre nekoiliko dana kao najava za njihov novi album, tema su vitezovi Templari, cime je grupa otisla najdalje kroz istoriju sve do 14 veka.
Ali cim sam poceo da gledam spot za pesmu, pomislio sam kako mi mesto gde je snimljen spot izgleda mnogo poznato. Nisam ukapirao sve do kraja spota i kada su krenule odjavne spice, da su glumci koji glume francuske vitezove zapravo iz Srbije iz srpskog HMB buhurt tima "White Stags" i da je spot snimljen u Smederevskoj tvrdjavi. Kasnije sam pronasao da su neki dnevni listovi u Srbiji pisali o tome, kao i da su delovi spota pored Smedereva snimani i u Beogradskoj tvrdjavi. Sa obzirom da je Evropa puna srednjevekovnih zamkova, bas je fino i super da su za snimanje spota odabrali bas Smederevsku tvrdjavu. Spot su tamo snimali proslog avgusta 2024-te godine.

Back