GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Edukativni razlozi... Jedino sto moze da pomogne je da me neko podseti u Sredu uvece da se bacim u kupovinu u K.Mitrovici> Suxhuk, pleskavice. pitarke, pa cemo da napravimo zajednicki dorucak.

Ne samo da chu da te podsecham na dva minuta... nego chu i svu svoju misaonu energiju... (skromnu dodushe... oko 200 neurona, bruto...) da stavim u sluzhbu ostvarivanja tog cilja...
Avaj... sreda mozhda i nije tako daleko... hochemo li izdrzhati... teshkoooooooooooo...!!!

Danas sam shvatio svu besmislenost tenisa ...
Provozao sam se par stotina kilometara i zavrsio desetak poslova, okupao, vecerao
a oni nisu jos zavrsiili jedan jedini pogani mech :worth:
Normalno, ovo se odnosi na mushkarce, zhenski tenis ima neosporinh kvaliteta a i ne gnjave mnogo...

...Shta je ovo... nema nigdje nitkoga...
Da nije udarila bastra... cunami... ili daleko bilo neshto jache...
Ja sam primio vakcinu pa se ne plashim...

Ma jok, samo mali spisateljski zamor, a i obaveze ponekad uzimaju svoj vremenski harach.
Nego, po prvi put gledam neke stare zhive snimke grupe Yes.
Postava: Jon Anderson, Steve How, Chris Squire, Rick Wakeman i Alan White
Repertoar: YesSongs album
Svirka: London Rainbow
Godina: Februar 1972 (imao sam 9 godina !?)
Utisak: LELE SVIRKE!

Nisam sto posto siguran alio mislim da je taj album prohglashen za najbolji progresiv
rok album ikada(EVER).
Sto se progresivnog roka tiche,ja inace vise volim samo ELP - Slike sa izlozbe.
Slusam ga vec nesto oko 30 godina i nikada mi ne dosadi.

Sto se tice modernog dzeza preporucujem Think Thank Pat Martina:

Pat Martino guitar
Joe Lovano tenor saxophone
Gonzalo Rubalcaba piano
Christian McBride bass
Lewis Nash drums

Neverovatan zvuk i postava.Lovano i genijalni Rubalcaba .....
Jednostavno preslushati obavezno.....

Ma jok, samo mali spisateljski zamor, a i obaveze ponekad uzimaju svoj vremenski harach.
Nego, po prvi put gledam neke stare zhive snimke grupe Yes.
Postava: Jon Anderson, Steve How, Chris Squire, Rick Wakeman i Alan White

Evo da kazem i ja koju.Trenutno slusam "OMMADAWN"-Mike Oldfild-a.Jako lepo.E a uvece dok pokusavam i uspevam ,da otvorim sve chakre na svom telu ,uz pomoc REI-KI tehnike slusam the Buddah experience.Jedan od razloga sto kupih to je sto je cena bila 3eura za komplet od osam cd-a.I za te pare uopste nije lose.

Ako mislish na Buddah Bar chill out sessions onda se slazhem.
Odlichna kolekcija zvukova za 'ladjenje nerava, a bogme i za odredjene hm.. intimne momente. Nije Barry White, ali je OK.

Upravo to je!:super:chilout meditation lounge trance.Valah bravo,valah bravo Zig-zag.A ono o cemu pricasmo-pa zar su ti drazi Dubrovacki trubaduri od sarajevskih cevapa kod "Zelje",i svez bosanski sudjuk.?Pa vruce pitarke sa kajmakom pored Jablanickog jezera...Pitaj Drinu bez filtera ,nek ti on kaze svoj stav po tom pitanju.Razmisli dobro...Nemoj posle da bude:dash: ...Sibam na posao.

Zhare, toliko si me bio davio tim albumom 70ih i 80ih da sam na kraju morao da zbrishem iz zemlje.
... konachno istina o razlogu mog begstva iz Yuge :D.

Ja sam mislio da si pobegao i zato sto je davio sa shahom (Kapablanka-Aljehin i tome sl.) a i zbog toga sto je davio sa Mingusom i drugim jazz-basistima.
E sad znate zbog cega je nastao stih iskljuci taj prokleti jazz u KATUNARIMA. U prevodu, prekini da davis sa tim prokletim jazz-om.

Bre, Accordo, ti posla slike i gotovo .
Ocemo li da se druzimo i doruckujemo pleskavice i suxhuk, ili samo da razmenjujemo relikvije proslosti ?

Hmmm, tačno....
Nema ga Accordo, a sve manje i drugijah....
No neka, ko ima sta da kaze on ce to i rechi....
Kada ima, mislim shta rechi..
Mislim ON.

P.S.
K vragu teshko ide ovo diopisivanje po zapari.
ZIG-a zabole, njemu kisha stalno rosi guzicu....

Први пут сам чуо за групу Пашчад крајем септембра - почетком октобра 1982 године од Амеровог комшије. Отишао сам са њим на концерт у Клуб уметника. Мислим да је постава била Сале-Жаре-Жућа и да је био 5-ти или 6-ти октобар 1982. Жаре је тек стигао из војске а ја сам требао следећег дана да идем у војску. Једна од слика у боји коју је неко поставио је вероватно са тог концерта. Тада нисам директно познавао никод од њих.

Пашчад ме тада нису превише одушевили јер су били у а ла Азра фази а ја нисам био љубитељ Џонија Штулића. Заволео сам их касније средином осамдесетих. Са својим друштвом сам био ту негде око њих и одушевљавао се њиховом креативношћу и позитивном енергијом коју су ширили. На каснијим концертима сам редовно био у првим редовима.

Имао сам прилику да упознам готово све актере и да се са некима повремено дружим.
Једино ми је криво што нисам упознао Муса о коме сам много слушао. Касније сам пратио његове глумачке и монтажне креације јер сам се посебно интересовао за филм.

Може ли неко да исприча анегдоду када се поставило питање ко је највише попушио цигарета за један дан.

А могао би и Забрљивко да нас подсети мало о својим импресијама о филму Годзила.

... ELP - Slike sa izlozbe.
Slusam ga vec nesto oko 30 godina i nikada mi ne dosadi....

Eto tebi za ljubav prijatelju moj iz najmladjanijih dana, preslushah ponovo Emerson Lake & Palmer, Pictures at an Exhibition, eto samo da vidim da li me noqne more (i jezere) ponovo fataju od mrachnih Musogorskovih tema.

Hm, ne bas .. izgleda da pod stare dane vishe cenim muzichko umeqe ova tri luda virtuoza i nihove manijkalne improvizacije i komplikacije.

Keveti kako si mogao ovo da slushash sa 15 godina?
Ti nisi normalan! :D

Poslednja izmena:
... preslushah ponovo Emerson Lake & Palmer, Pictures at an Exhibition, .
Keveti kako si mogao ovo da slushash sa 15 godina?

U principu nisam imao mnogo izbora, plocu sam trampio sa jednim komsijom koji je bio ljubitelj simfo i psihodelik rocka, a dao mi je jer nije imala omot.Tako da dugo godina nisam znao kako omot izgleda.Tada nismo imali torente da skidamo Cd-ove za đab-đaba
a pošto platežna moć jednog petnaestogodišnjaka nije bila baš velika nisam baš imao ni mnogo ploča(tada se još nisam družio sa Điberom pa se taj broj zasnivao uglavnom na kupovini)....
Elem, zbog gore nabrojanih razloga tada se slušalo sve što se ima i to bezoj puta.
Ja sam uvek bio povodljiv prema naslovima tako da mi je ono Pictures at an Exhibition delovalo legendarno.

No vratimo se malo pre toga:Prve LP ce koje sam imao bile su:

Tangerine dream- Stratosfear
Eric Clapton - E.C. Was Here
Santana - Greatest hits
Jimmy Hendrix - Isle of the Wght

Secam se da je Peca od brata iz Australije dobio Rainbow(citaj Reinbol) i Lou Reed - Rock and Roll Animals sa klokotanjem....
Zavidio sam mu na tim plocama

Ti si ZIGG imao neki kasetofon trakash sa dve trake, na jednoj si presnimio moga Hendrix-a i pushtao po shkoli(osnovnoj)......

.. plocu sam trampio sa jednim komsijom koji je bio ljubitelj simfo i psihodelik rocka...

... Peca od brata iz Australije dobio Rainbow(citaj Reinbol) i Lou Reed - Rock and Roll Animals sa klokotanjem ... Zavidio sam mu na tim plocama

.. kasetofon trakash sa dve trake, na jednoj si presnimio moga Hendrix-a i pushtao po shkoli(osnovnoj)......

E da si bar rekao kako si plochu maznuo sa shtanda u Novoj Robnoj kuqi i u procesu sapleo prodavca koji se stumbao niz pokretne stepenice te slomio karlicu, i na kraju zbrisao sa E.L.P. plochom pod mishku dok te je kordon nakostreshenih SUPovaca ganjao prema Veterniku ...
E da si to rekao bio bi mi heroj za vjek vjekova :D

Pecin legendarni 'Reinbl' i gitara koja klokoqe na Lou Reed albumu.
Koliko nam je puta to bio bio pomenuo? Milion puta? Dva miliona?

Mozhda si mislio na MAGNETOFON trakash. NE kasetofon.
Beshe dobra sprava.
U vreme kada je presnimavanje muzike bilo josh u povoju (bar kod nas) ja sam sa mojim Aiwa trakashem po Prishtini presnimavao sve shta sam stigao.
Zahvaljujuqi tome, muzike mi nikada nije manjkalo,
.. a ni Dziberu nisam morao da mazhnjavam ploche.

Presnimio sam ja bio od tebe celu tvoju muzichku kolekciju, ne samo Jimi Hendrixa.
HVALA ti (sa vishe od 30 godina zakashnjenja, no bolje ikad nego nikad)
Tu isto beshe Credence CWR, David Bowie Heroes, Pinups itd .. ko bi to sve pamtio ...

O Accordo, nema te bre!?
Moguqi razlozi?
1. Otishao si negde na odmor pa se cvrljish na plazhi
2. Polomio si (daleko bilo) prst pa ne mozhesh da ukucavash
3. Riknuo ti hard disk na kompjuteru
4. Riknuo ti mrezhni osigurach
5. Nemash vremena
6. Ne volish nas vishe
7. Upao si u proverbijalni lonac zhuchi

Bilo kako bilo, uchini neshto - nedostajesh nam. Chak i PG. :D

Poslednja izmena:
:dontunderstand:, Opet napadan a samo sam probao da budem komunikativan:sad2:

Ma kakvi. Sta ima da budem napadan zbog tema od pre 35 godina... Samo se podsecam da ja tada veze nisam imao ni o shahu, ni o jazzu, a niti o elektrotehnici, ali si se ti zdusno trudio da mi sve to objasnis do u detalje. Tako stekoh znanje za koje ni dan danas nisam siguran sta ce mi. Stih je zaista nastao u vezi sa tim poslepodnevnim razgovorima, ali ne zaboravi da se u pesmi u prvom licu peva o katunaru koji ne moze da shvati dzez.
Nema razloga za ljutnju:neutral:

Back