GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Proslo je skoro cetvrt veka od kako se nismo videli. Ovo sto ovde "premazujete", prvi je ozbiljan simptom starenja. Infantilizam u svom izvornom obliku. Djivdjanizam jedan, onaj izvorni.

Prvi ozbiljan simptom starenja bio bi kada bi pricali o kostobolji, prostati, pritisku, vidu...
A covek se uvek seca i kad ima 7 i kad ima 70 godina. Secam se da sam se secao u osnovnoj skoli da sam u vrticu umesto da spavam, sa jednim drugarom delio bombone i jeli smo ih ispod cebeta dok se nismo izoblicili od secera. Ali sad znam da je to bio prvi simptom starenja, gde mi je bila pamet.

Imam jedan tekst, molim za revizije

Vo London grad,
Vo daljina
Samo na tebe
Jas mislam i mislam

Na Internet
Na Turcia
Samo na tebe
Ja mislam i mislam

Ot Sarajevo
Ot Beligrat
Toa poruka e uvek ista

Subotica
i Novi Sad
Mojata dusa go iska i iska

Maleni grad
Moj roden kraj
Mojto srce, moja zelba cista

REF
Na ovoj den, na ovoj sat
Sakam da da se vrnem vo Gostivar

Moj roden grad, vo oko sjaj
Baram da go gledam Gostivar

Uste eden pat, toa pat za kraj
Sakam da se vrnem vo Gostivar

Naravno, ko hoce, moze umesto Gostivar da peva Bitola, ili Pristina. Meni je Gostivar cool.

Naravno, ko hoce, moze umesto Gostivar da peva Bitola, ili Pristina. Meni je Gostivar cool.

Dobar tekst, u duhu Paschadi. Nisam siguran da ga treba pevati na makedonskom ( ama ne insistirame) . Ipak mislim da treba da ga prepevas na srpskohrvatskokatunarski a Gostivar ostaje obavezno. Ako ne ostane Gostivar ja izlazim iz benda.:orkestar: :arrow:
Pa vi vidite sta cete:rotf:.

Poslednja izmena:

Vo London grad,
Vo daljina
Samo na tebe
Jas mislam i mislam

Na Internet
Na Turcia
Samo na tebe
Ja mislam i mislam

Ot Sarajevo
Ot Beligrat
Toa poruka e uvek ista

Subotica
i Novi Sad
Mojata dusa go iska i iska

Maleni grad
Moj roden kraj
Mojto srce, moja zelba cista

REF
Na ovoj den, na ovoj sat
Sakam da da se vrnem vo Gostivar

Moj roden grad, vo oko sjaj
Baram da go gledam Gostivar

Uste eden pat, toa pat za kraj
Sakam da se vrnem vo Gostivar

Chista desetka! Domet ravan stihovima za blues koje si mi poslao iz Kicheva 80 te:

Pushim Drinu Brez
i mashtam o zenama

Pushim Drinu Brez
i mashtam o zenama

Nesudjena Rock zvezda
Pozharchi po smenama.

Slika kod 4 stuba .. Neznam da li se seqate, pored tog stuba klinka na slici je uvek prodavala cveqe.
Tako sharmantan kutak tadashnjeg centra grada.

Pitanje za 5 poena - Koja je chuvena prodavnica bila odmah do te ulichne cveqare?
Naravno, legendarni JADRAN PERAST, prodavnica njabajatije garderobe na svetu !!!
Prodavnicu je drzhao neki stari Turski esnafljija sa zlatnim zubom i beretkom.
Srpski mu bio katastrofa.
Seqate li se njegovih pedantnih napisa u izlogu ispisanih debelim zelenim flomasterom?
Obratiete pazhnju na spelovanje.

M. KOŠULA (M. = muška)

Ž. HALINA (da li je mislio da ima i mushka haljina!?)

SPORTSKE GAĆICE (šorc)

MODERNE PANTOLONE (farmerke)

KOŽAN M. KAIŠ NAJNOVIJIH MODELA

Aaaaah koji mrak (((:)))). Sa suzom radosnicom u oku se uveke setim tih bisera.

Mala ispravka...
FIZICKE GACICE - SORC
M.KRAVA - MUSHKA KRAVATA
M KOS KR RUK - MUSHKA KOSHULJA KRATKIH RUKAVA
DJ BUDICA - DECIJA BUNDICA

Da, Prdim kao da je montirajuci filmove prepune brkatih turaka potpuno izgubio osjecaj za estetiku.Verovatno mu Turci Haraclije placaju nadnicu po broju montiranih brkova, tako da kakvochu foruma gleda kroz kvantitet iskucanih a ne kroz kvalitet istih.
No, oprosticemo Prdimu i secati ga se iz mladjih dana kada je znao da napishe sledece stihove(Prepjev od Simona i Gurfankel-a)

Bilo je, bilo je , sigurno jebilo
Secam se njenog kosmatog dupeta na svome licu....

iliti onu:

Napolju se igra jedan malji deca, ne zna jos da krade, ne zna jos da lazhe.

Nadnicu koju dobijam za montiranje brkova verovatno je veca od tvoje trogodisnje plate, no najbolje bi bilo da se ja vratim "maloj deci" i "kosmatim dupetima".

Poslednja izmena:
Ja snimio...
TUP, TUP, TUP......TRAS
Dum, Dum, Dum.....Dum

U produkciji RTP-a je sve nekako ishlo do trenutka kada je trebalo izmiksati glasove.
Nije bio kupljen neki uredjaj(zaboravih mu ime) tako da je vokal uvek bio odlepljen od muzike.
Slicne efekte su kasnije tonci na zapadu skupo naplacivali za glasove duhova koji dolaze iz medjusvetova a da nisu presli na onu stranu...

Poslednja izmena:
Dremnem ti ja malo, i sta me saceka.
Forum u rasulu.
Jede se sudzuk i uveliko organizuju snimanja po raznim privatnim studijima.
Dziber se verovatno vratio iz tvoga rodnog kraja i nastavlja tamo gde je zapoceo.
Ahileus nikako da glasa pa da zatvaram Paschadviziju.
Nema Neutra a vec je 11.30.

Evo Zabrljivko i glasova iz Atine: 1.Rock wagram,2.Ne dolazi vani je tama,3Paschad,4Skobalji,5Vulva,6.Policijski cas,7.Kci starog ribara8.Zasto te nema,9Sedim ja,10.Domaca kratka11.Sevdija,12.Multi13.Plava haljina14.Bez saksofona,15.Ona ,la,la,la,la...itd.Zatvaraj.

Evo Zabrljivko i glasova iz Atine: 1.Rock wagram,2.Ne dolazi vani je tama,3Paschad,4Skobalji,5Vulva,6.Policijski cas,7.Kci starog ribara8.Zasto te nema,9Sedim ja,10.Domaca kratka11.Sevdija,12.Multi13.Plava haljina14.Bez saksofona,15.Ona ,la,la,la,la...itd.Zatvaraj.

Prijatelju Ahileas,
Ne dolazi vani je tama i Skobalji su ista pesma, samo preradjeni tekst.
Ne mogu da verujem da si ti ovo glasao, a dobro znam da tu hvali jedna pesma koju si mnogo voleo....

U produkciji RTP-a je sve nekako ishlo do trenutka kada je trebalo izmiksati glasove.
Nije bio kupljen neki uredjaj(zaboravih mu ime) tako da je vokal uvek bio odlepljen od muzike.
Slicne efekte su kasnije tonci na zapadu skupo naplacivali za glasove duhova koji dolaze iz medjusvetova a da nisu presli na onu stranu...

Da u pravu si, dragi prijatelju... vidim da si raspolozhen...
U pitanju je bio kompresor dinamike, expander, gate i limiter...
Sada to i nije neka mudrost, a tada se kod analognog snimanja nije mogla postichi uravnotezhenost glasova... Zato se chinilo da glasovi shtrche... OK, to smo preboleli... nemoj ni trenutka pomisliti da se ja zbog toga nisam nervirao... I meni je bilo u interesu da snimak ispadne dobar....

Back