Sve pravi znalci, svi govore o cuftama a niko o cevapima.
Prvi put sam shvatio da nesto u PR nije kako treba kada su cevapi poceli zamenjivati cufte.Ovo nece na dobro izaci, rekoh sebi.
Nikada se tacno nije saznalo od cega se oporo-ljut,ko osuseno ***** suv, crvenkasti specijalitet pravi.Neki su govorili od konjsko pseceg mesa, neki samo od pseceg.
Mene nije interesovalo, tamanio sam ih i gle cuda, nikada se nisam otrovao.
Od hamburgera na ulici kasnije u moderno doba vise puta jesam.
Moja top lista  naj Pristevacke poslastice su:
1.Cufte Haki Kosova + ljuta papricica.Ja sam ih zvao cufte shiptarushe, i to tretirao kao brend
2.Pucke-loptice  u sherbetu  u dvoristu osnovne skole Hasam Prishtina , kod GORANCA koje je pre nego li je otvorio kiosk radio sa korpom.
3.Kadaif u sutlijashu u poslasticari Prolece, kada te znacajno pogleda u oci i kao komsiji dolije jos jednu kasiku serbeta preko kadaifa prebacenog preko zelatinske mase stirka i mleka u prahu zvanoj sutlijash
4.Banjalucki Cevapi u cevabdzinici sa kaubojskim stolicama i ogledalima, godinama u BG ne nadjoh bolje iako ima izvikanih izbeglica koji su iste drzali u Bosni i bili imena.
5.BOZA u poslasticari preko puta Gimnazije Ivo Lola ....
6.Crveni klaker  ispred bioskopa Omladina,ladan da to prsne oko.Najbolje je ishao posle infekcije usana navucene slanim semenkama istog prodavca