GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Hm. Gladim bradu gladim, ne znam sta da radim. Ja nemam Internet na poslu, a danas ne radim, tako da... mislim da ti nece biti potrebno mnogo logickih operacija kako bi dosao do pravog resenja.

Neutro, ti me podsecas na detektivsku seriju Ubistva u Modzimeru, gde autori kriju informacije od gledalaca i tako prave zaplet.
Epizode van svake logike traju po dva sata, gde ti nemas nikakve shanse da naslutish krivca, jer se on obicno pojavi tek u drugoj polovini filma.
No, i pored toga volim tu seriju.Narucito u kasnim vecernjim satima.

:
Za pocetak, poslacu vam jednu harmoniju popodne. Posto svi slusamo jazzot, bilo bi neprimereno da se ne cuje i neki uticaj istog, ali ne previse. Napravicu verziju u Frooty Loops*u. Posle ce Prdisha da harmoniju baci na GarageBand. Accordo daje melodiju, Zabrljivko i Prding tekst. Sta velite?

:ok:

Plashim se,nikada nisam pisao tekst sa Prdim-om????

Ukljucio bih i ZIGZAG-a, da konacno i on odradi jednu numeru sa PAschadima.
Uostalom prvi nastup u Omladini je on i izneo na svojim razgolichenim pleqima, kada je Dejanu otpao vrat sa gitare....

Poslednja izmena:
Za pocetak, poslacu vam jednu harmoniju popodne. Posto svi slusamo jazzot, bilo bi neprimereno da se ne cuje i neki uticaj istog, ali ne previse. Napravicu verziju u Frooty Loops*u. Posle ce Prdisha da harmoniju baci na GarageBand. Accordo daje melodiju, Zabrljivko i Prding tekst. Sta velite?

Pa ja nemam Frooty Loops. Mislim imao nekad, al sad ne. Da se mi nadjemo ( mislim na beogradsku trojku) pa odprzimo nesto na kasetasu, a?

Elem pozdrav svima ... Svi me dobro znate... Ja sam Vas snimao u muzickom studiju Radio Pristine... Bili ste mladjani i neiskusni puni price... Bilo je lepo raditi sa Vama... By The Way... Visoki bubnjar sa pocetka price bio je Miodrag Mihajlovic Mikac... Pozdrav od Laze ton majstora u penziji...

Pa ja nemam Frooty Loops. Mislim imao nekad, al sad ne. Da se mi nadjemo ( mislim na beogradsku trojku) pa odprzimo nesto na kasetasu, a?

Ja imam celu mashineriju.
Evo shta predlazhem:
Utanachite akorde, naznachite formu, neshto u u stilu: intro/ rif, strofa, rif, strofa, refren itd.
Poshaljite mi nacrt pesme na gitari u MP3 formatu,
ja qu da uradim bubnjeve i rif ili shta veq,
poshaljem vam rad pa vi posle filujte i dogradjujte.

Jednog dana , u drustvo je dosla Mira, vodeci sa sobom prelepo dijete od 17-18 god, Aleksandru. Tip Brigitte Bardot. Kao i vecina ljepotica, uglavnom je shutala, iako se Mira svojski trudila da je ubaci u konverz.

Vecina Pashchadi mislila je da je dete prelepo, previse mlado i previse nedostizno, ali ne i Zare. Taj je rovario u pozadini i zakazivao romanticne sastanke na kisi, kada kapi orose tanku haljinu ispod koje se vidi jedro tijelo, a sve pod izgovorom da nema vozacku.

Avaj ! (engl. Alas!). Ispostavilo se da je Mira Aleksandru dovela u musko drustvo, ne bi li je odvojila od njoj omiljenog taksiste, starog 35-36 god, sa kojim je upravo nameravala da pobegne od kuce.

Uzalud smo prosipali duhovitosti od 7-9 na donjoj terasi Granda, sto gleda prema Boro'n'Ramise-u. Uzaludna je bila Zaretova setnja uz zanosno bubnjanje kapi. Alexandre je prvom prilikom kidnula sa svojom ljubavi - sa kojom valjda ima i bebu, a nama je ostalo da pravimo Blues za Aleksandru. Posto u to vreme nismo voleli blues - zainat Mukiju i Dejanu koji su se njime intenzivno bavili- stvar je nazvana Soul za Aleksandru. U osnovi, radi se o veseloj pesmici koja nema veze ni sa bluesom, ni sa soulom, sto ne znaci da ne bi mogla da se preradi u iste.

Rado!
Oduvek sam verovao da bi Pashchadima dobro stojao TVRD zvuk - ne heavy - TVRD!
Green Day ili Sham69 mi padaju na pamet.

Citiracu Dzibera:

.......Posto svi slusamo jazzot.....

Ili mislish da napravimo zbrcku kao u onoj pesmi Autostoper(Dekijeva majke mi !!!) iz Omladine, kada je na Bad Company zvuk(sa pevanjem izgladnele Sladjane Miloshevic) Mikan ubacio jazz bass i jazz solo na klaviru.
I danas se budim znojav i uplashen.......

Reagujes poput munje. Izvinjavam se usled netacnosti i korigujem se. A da li je uopste pobegla sa taksistom ili je Mira uspela da je spreci ?

Jok, odselila se u BG i ta avantura iz mladosti je razduvana sa vihorom

(Vetrovi, duvaju kroz tvoju ulicu
sa novim jutrom ja doci cu, uuuuuuuu)

Prica se da je pri seobi Zhare utovarivao stvari u kamion......

Ukratko, otisla je...Vetar je dosao PONJU.

Ta pesma je od par godina ranije, odlicna, ali se nije uklapala u kasniji imidz.
Nastala je tik sa Mrznjom i Setom.
Imala je lepe akorde i romantican tekst,spominjala su se i neka polja makova ....
Neuspeshno je snimljena u RTP .....

P.S. Normalno da Zhare nije nosio stvari, tada je vec stekao zivotnu mudrost koje se i danas drzi:

Nikada se nije ustrucavao kada je trebalo dici ruku na slabijeg od sebe a pred jacim je izigravao budalu...
(Deset kratkih pripovjesti)

Ja imam celu mashineriju.
Evo shta predlazhem:
Utanachite akorde, naznachite formu, neshto u u stilu: intro/ rif, strofa, rif, strofa, refren itd.
Poshaljite mi nacrt pesme na gitari u MP3 formatu,
ja qu da uradim bubnjeve i rif ili shta veq,
poshaljem vam rad pa vi posle filujte i dogradjujte.

Citiracu Dzibera:

.......Posto svi slusamo jazzot.....

Ili mislish da napravimo zbrcku kao u onoj pesmi Autostoper(Dekijeva majke mi !!!) iz Omladine, kada je na Bad Company zvuk(sa pevanjem izgladnele Sladjane Miloshevic) Mikan ubacio jazz bass i jazz solo na klaviru.
I danas se budim znojav i uplashen.......

Zig Zag, ne shvataj ovo previse ozbiljno. Mi smo PASCHAD. Bez proba smo svirali po Pristini a za Beograd smo imali 1 i po probu. Ovo jednostavno nece da upali. I jos nesto, Paschad su bili cvrst bend. Sa par izuzetaka sve su to bile pjesme na kojima je Soul krvario prste a mi nosili zuljeve od kratkih ali ubitacnih 2 do 2,5 minuta. Bez sola, bez pauze, samo cista przijana. To je pogotovo dolazilo do izrazaja na svirkama uzivo.

Zabrljivko, ne, neeeeeeeee. Milost, milost!!! Nocas cu takodje skakti iz kkreveta u znoju tijela svojega.

Poslednja izmena:
Setih se jedne lepe price na samom pocetku formiranja grupe Paschad. Kako su svi slusali dobru mjuzu zeleli su da oforme svoj bend. Tesko to ide bez instrumenata ali da smo mastali jesmo. Dogovorimo se jednoga dana da u Dejanovoj sobi napravimo stejdz a Mirsa da napravi rasvetu i da malo glumatamo. Tako ti Mirsa oboji neke tegle i sijalice i napravi nekoliko reflektora. A na stejdzu smo se menjali svi ali je najvise pevao Zare ( na plejbek sa gramofona). Ne samo da je pevao nego se uvijao, stenjao, znojio, da je covek stvarno mogao da poveruje da je taj tip tu, pod crvenim svetlom smrdljvih tegli, dosegao nirvanu. Negde postoje snimci Zaretovog pevanja ali nikako ne bih smeo da ih objavim bez njegovog dopustenja. Jos i danas se secam tih slika. Nas koncert prekinut je kad je poceo da se pusi dvosed od skaja na kojem su gorele "reflektorke" majstora za svetlo, Mirsada.
Takodje se secam da smo Mrznju napravili zimi, Zare je sedeo u Dejanovoj sobi na TA peci kraj prozora i insistirao na e-molu a Joka svojim kukavnim i nejakim decjim glasom izvlacio svoje prve pevacke tonove ove takodje nejake pesme. Secam se da sam tada bio ponosan na tu pjesmu al' da me ubijes ne mogu da se setim kako ide. Bas cu da probam da je se setim danas.

Poslednja izmena:
A da jednostavno pregledash MP3 snimke koje sam ti dao pre nekoliko godina, i bacish
na preslush verziju iz Amerove gajbe.Secash li se tog snimanja sa Edvinom Redzepagicem?

Ne znam gde mi je to.
A secam se snimanja. Kako da ne. Narocito se secam da nam je Edvin namontirao kakvu takvu miksetu i pokusao da napravi neki kolko tolko ozbiljan snimak a mi se zajebavali i snimali reklamu za koka kolu.
Nego, da li se secas u prethodno opisanoj epizodi da li si pevao i Endzi? Znam da si pevao sve od Kridensa, njih si obozavao.

Ne znam gde mi je to.
A secam se snimanja. Kako da ne. Narocito se secam da nam je Edvin namontirao kakvu takvu miksetu i pokusao da napravi neki kolko tolko ozbiljan snimak a mi se zajebavali i snimali reklamu za koka kolu.
Nego, da li se secas u prethodno opisanoj epizodi da li si pevao i Endzi?.

Zaboravimo pogreshno upotrebljenu rec pevao, dobro je da si zagubio snimke...
Mogu sutra da prosledim Prdimu snimke sa obe probe da uploaduje.
Nego na probi kod Amera smo snimali Mrznju, Vetar i Koka kolu.
Na snimcima cujem klavir, kao kroz maglu se secam ali nisam bas siguran ko ga je svirao...

Back