GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Bas tako vala. ... da sam Kunta Kinte. Ne mosh pobec' od korena!

Kunta Kinte je bio ciga sa kojim sam sluzhio JNA.
Ne vishe od metar ipo visok, zdepast, vechito nasmejan, ne odveq bistar i totalno neunishtiv:
sunce, kisha, vejavica, blato, najgori poslovi, noqna strazha - uvek nasmejan!

Zamislite sad scenu.
Svako jutro u 4 budi nas zlosreqna truba sa razbucanog armijskog raglasa.
Dezhurni nemilosrdno trese dvospratne krevete i viche: USTAJ VOJSKO!
Nas 20ak umornih i mesecima neispavanih vojnika mrzimo zhivot i dan kad nas je majka rodila, teshka srca i zakrmeljenih ochiju gledamo nekako da se spremimo za jutarnju obavezu.

U svom tom tihom gundjanju i psovanju Kunta Kinte qe glasno:

"O KA'QE SMRKNE PA DA POLEGAMO?"
prosledjeno praskom smeha od svih nas neispavanih vojnika.

Tako nas je Kunta Kinte 6 meseci svako jutro bodrio tom jednostavnom rechenicom koja nam je svima tako puno znachila u trenucima jutarnje patnje.

Mnogo nam je nedostajao kad je bio otishao na redovno odsustvo.

Lako je mene neukoga vredjati, kada jadino ja ne pretim stalnim napustanjem foruma.
Za kaznu cu da pobrisem ovaj tek skinuti fajl sa diska:
Gary Burton And Pat Metheny - Hamburg Live (1975) [flac]

Nemoj, Zabrljivko. Budi covek. Mada 75. godina, nesto ne obecava , bar kad je Metheny u pitanju.
Samo gde ti vide onde vredjanje, zivota ti. Ja sam tada dobio grc vilice od smijeha te ono bese psovka iz miloste.

Bre Zabrljivko, hteo sam malo da provociram, al od tebe covek ne moze do reci da dodje. Nije ni cudo sto si pisao stihove u Paschadi.

Da, mogu se pohvaliti sa nekoliko najglupljih stihova u opusu grupe:

1.Tvoj pogled zaslepljuje kao svetlost Aushvica
i oni, i oni mrze negativca.(Soul za Aleksandru)

Svaki stih koji sam ikada napisao je autobiografski i vuce istinite korene(uvek je sve u korenima).

Prva recenica prethodnog stiha je posvecena tada veoma popularnoj i veoma seksi Aleksandri sa kojom sam jednom iskisao na ljetnoj kishi jerbo tada nisam imao polozhen vozacki.
Druga recenica je vec poznat dogadjaj u bioskopu Vlaznimi kada je nepoznata katunarka na sred KUNG-FU filma ustala i socno pljunula ka platnu, na scenu abjuzovanja nevine devojke.
Kao shto se moze zakljuciti nikakva veza izmedju te dve recenice ne postoji !!!!

Nastavak Sledi.....

Poslednja izmena:
Bog te tvoj, pa ti imas najcarskiji posao na svetu. Moj radni dan je 12 sati buljenja u ekran
uz punu koncentraciju (koja je sve slabija sa godinama).

Ne bio u tvojoj kozhi
Imam jos par tezgi sa ukupnom minutazom od 2 sata mesecno.
Posto su u pitanju pravosudni organi tada se uglavnom uz BOOZE zabavljam sa zgodnim srednjovecnim sudkim savetnicama....
Svaki posao duze od sahat vremena me cini mnogo nervoznim(sada shvatam zashto si ti povremeno onako narajcan).

Poslednja izmena:

Back