GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Zig, secham se jednog bizarnog momenta (valjda posle ispijanja korpe od Snezane)
"Prdim, Sta bi ti uradio da te devojka ostavi, a ti onda odes u beli svet i proslavish se kao gitarista, pa se onda vratish a ona gori od zhelje da ponovo profurate? Da li bi joj oprostio, sada kad si slavan?" .. pokusavao sam da se ne nasmejem......

Aaaah hahahahaha :rotf: .. eto zbog ovih bisera volim ovaj forum.
Prdim Slasno, dok ga ti ne pomenu, ovaj detalj je chuchao u mom mozgu sve ove godine kao neka stara fajla u pauchini, po meni odavno izbrisana.
Gde ti pade napamet aman?

Amer mi je tada bio preneo kako je Snezhana bila izjavila posle svog odseljenja u BG:

PACERA POPUT ZIGIJA PUN BEOGRAD

To me je bilo dokrajchilo.

Dodushe, nije Snezhana Medenica (iliti Snow White Honey ako bismo preveli na Engleski) dugo cepala moje srce.
Nedugo posle nje udje mi u dushu Mira Nikoliq i razvrnu mi prokletnica zhivot naopachke.

Kazhesh da ne chapkamo po starim ljubavnim ranama.
Ali zar nas nisu te nashe stare ljubavne havarije uchinile onima koji jesmo danas?

Poslednja izmena:
Ma, dici cu ih na youtube.

Jasta, na JU TJUB. Samo tamo gde je dzaba. I pazi, probrano Glasni Prdezu, samo probrano. Ovaj doterani spot Hortenzije zasluzuje sansu. Takodje ako nesto bacis tamo obavezno stavi godinu kada je nastala pjesma iliti spot.
Trazim i filmove, onu staru osmicu, sto smo kao snimali grupu i instituciju kod Soula. Ne znam gde su mi, joste uvek, ali i projektor sam pozajmio pa ne mogu skoro da prebacim. Mada koliko se secam to je jedna gomiletina loseg materijala no moze se nesto izvuci. Od 15-20 minuta valjda ima 30 sekundi upotrebljivog materijala. A to je vec dovoljno za coveka poput tebe. Vec vidim kratki igrani film. :twisted:
Salim se naravski, izmontiracu sam, cim prebacim taj "materijal".

Jasta, na JU TJUB. Samo tamo gde je dzaba. I pazi, probrano Glasni Prdezu, samo probrano. Ovaj doterani spot Hortenzije zasluzuje sansu. Takodje ako nesto bacis tamo obavezno stavi godinu kada je nastala pjesma iliti spot.
Trazim i filmove, onu staru osmicu, sto smo kao snimali grupu i instituciju kod Soula. Ne znam gde su mi, joste uvek, ali i projektor sam pozajmio pa ne mogu skoro da prebacim. Mada koliko se secam to je jedna gomiletina loseg materijala no moze se nesto izvuci. Od 15-20 minuta valjda ima 30 sekundi upotrebljivog materijala. A to je vec dovoljno za coveka poput tebe. Vec vidim kratki igrani film. :twisted:
Salim se naravski, izmontiracu sam, cim prebacim taj "materijal".

Taj materijal sam jedno 2 ili tri puta probao da sinhronizujem sa zvukom sa audio kasete
koju ste ukljucili pri snimanju na 8mm traku. No, kako je brzina kasetasha sa koga je
zvuk "skinut" potpuno varijabilna, a brzina projektora pri presnimavanju takodjer bila "od oka"
(snimljeno je verovatno na 18 fps, a reprodukovano na 20 -22 fps), apsolutno je nemoguche
ubosti sinhronitet duzhi od pola sekunde. Imam neki kompresovan materijal, ali to che morati da sacheka Jul mesec. Pre jedno 8 -9 godina cak sam napravio mali spot od
toga na muziku Toma Waitsa, alii to je nestalo u maglini vremena i formatizovanja diskova.

Taj materijal sam jedno 2 ili tri puta probao da sinhronizujem sa zvukom sa audio kasete
koju ste ukljucili pri snimanju na 8mm traku.

Pa ako ti nisi uspeo, onda je bolje da se ne pacam u to, nego da sacekam juli.

Pre neki dan sam montirao jedan film ortaku, 12 minuta. Sve na rez i pokret, pa to je bas uzbudljivo, covece ( mozda tebi vise i nije).Ali meni je bilo bas lijepo. Ranije sam kobajagi montirao, ustvari non stop pretapao jer nisam imao zivaca za vise. Pa su mi filmovi izgledali kao ono: dvojica se tuku a svaki kadar se pretapa:rotf:.

Usao sam u licne poruke - pa prekidam. Pa mi ovde pricamo o :orkestar: ljutom bendu. Nego zamisli da je karijera Paschadi slucajno krenula nekim drugi tokom. Zamisli da se ostvarila vizija Institucije da Paschad svira istovremeno u tri grada. Tada smo se sprdali da bi mogli da napravimo tri postave i da isto vece tacno u 20 h pocne svirka u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu. A ako bi "posao krenuo" da bi mogli da oformimo jos Paschadi i turneju zavrsimo samo za dva tri dana.:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::dash::dash::dash: :rotf::rotf::rotf:

..... Pa mi ovde pricamo o :orkestar: ljutom bendu...

Mogli bi da napravimo malu anketu na temu 5 najboljih pesama grupe Paschad, tako sto ce svako da glasa za 15 pesama(sa poenima od 1 do 15), pa se se na ime tih glasova formirati lista.Sve u duhu Evrovizije, posteno i bez namestaljki....

Ja Zabrljivko glasam za sledecih 15:

1.Rock Wagram 2.Klarisa 3.Hortenzija 4.Bozana 5.Zashto te nema
6.Paschad 7.Bez Saksfona 8.Soul za Aleksandru 9.Plava haljina 10.Multi
11.Vulva 12.Skobalji(Ne dolazi) 13.Sedim ja u svojim kolima 14.Kuda zhurish jutrom 15.Policijski cas

Molim ostale glasace da pristupe, da jednom konacno rascistimo ......

Poslednja izmena:
Mogli bi da napravimo malu anketu na temu 5 najboljih pesama grupe Paschad, tako sto ce svako da glasa za 15 pesama(sa poenima od 1 do 15), pa se se na ime tih glasova formirati lista.Sve u duhu Evrovizije, posteno i bez namestaljki....

Pa onda glasajmo, ali se bojim da ce moci da glasaju samo clanovi Paschadi i oni bas dobri poznavaoci grupe. Sta cemo sa onima koji ne mogu da se sete pjesama. Ne mogu ni ja sto sam ih svirao godinama a ti Zabrljivko ocekujes da ih se seti neko drugi. Ipak, evo mojih petnaest ( bar cemo mi izmedju sebe znati koja zasluzuje prvo mesto):

1. Rock Wagram
2. Bozana
3. Hortenzija
4. Multi
5. Bez saksofona
6. Vulva
7. Skobalji
8. Domaca kratka
9. Zasto te nema
10. Paschad
11. Rock and roll kroz grad
12. Plava haljina
13. Policijski cas
14. Sevdija
15. Ona, la la la la

Moram da napomenem da sam dve tri silom izbacio jer je Zabrljivko dao takve propozicije.

...a ti Zabrljivko ocekujes da ih se seti neko drugi. Ipak, evo mojih petnaest ( bar cemo mi izmedju sebe znati koja zasluzuje prvo mesto):
Moram da napomenem da sam dve tri silom izbacio jer je Zabrljivko dao takve propozicije./QUOTE]

Petnaest je optimalan broj da bi glasanje bilo korektno,ali to ne znaci da ne moze i manje..
Ne sumnjam koja ce biti pobednicka, ali me interesuju ostala cetri mesta...

Good Evening Belgrade..
Good Evening Forum...
Subotica calling...
This is our votes.

1. Rock Wagram
2. Multi
3. Zasto te nema
4. Sedim ja u svojim kolima
5. Bozana
6. Hortenzija
7. Paschad
8. Vulva
9. Skobalji
10.Domaca kratka
11.Plava haljina
12.Policijski cas
13.Sevdija
14.Bez saksofona
15.Ona, la la la la

DBF, ako glasas za Rock Wagram sa prilozenog linka, to je zbog toga sto je najcistije remixovan i premontiran. Glasaj srcem, ne ushima.

Ne ulazechi u tehnicki kvalitet i aranzman prilozenih snimaka, vec glasajuci za osnovne
ideje pesama (melodija, tekst, originalnost i td.), moja prvih 11 je:

1.Pascad
2.Noc pocinje(Policijski cas)
3.Bozana
4.Sevdija
5.Kci starog ribara
6.Svaki dan je novi blues, pa shta?
7.Bez saksofona
8.Relaksacija.
9.Ne dolazi
10.Domacha kratka.
11.Hortenzija

Izvinjavam se, ali "Rock Wagram" i "Zasto te nema" nikad nisam previse voleo(shtavishe smatram ih glupim pesmama), a "Sedim ja" ne smatram za pemu Paschadi.

Pesmama dajte poene od 1-15 (15 je za prvu pesmu) i saberite.

Poslednja izmena:
A gde je Zhule on je bio najveci umetnik medju clanovima?

Bogami, ovo ti nije trebalo. Onaj potres u Kini je malo dete u poredjenju sa erupcijom koju ce ovo izazvati. Al' ako! Kazu da nema umetnosti bez sujete. A kad se samo setim medjusobnih muzicarskih pljuvacina po Pristini.... Sledi basna Luj XIV i mali Bucko razmislja.
Kako je zivot pun cudesa, nanese mladjanog Akija Rahimovskog put iz obliznje Makedonije u nas grad. Prijavi se on na audiciju za pevaca cuvene pristinske grupe Smisao maste. Naravno, propadne na istoj ko 99% njujorskih kelnerica na kastingu. Bubnjar mu rece da veze nema s pevanjem. Valjda to bubnjari najbolje znaju da procene. Uvide Aki da je u Pristini vrag odneo salu, spakova kofer i ode put Zagreba gde postade i malo slavan u okviru Parnog valjka. Pjeva, valjda, i sad. Kada je postao popularan u Zagrebu podsetise ostali clanovi mladjanog Bucka (koji razmislja) na njegovu procenu u vezi sa Akijevim pevanjem. Reakcija je bila sledeca: Ko bre zna da peva? Koja je, bre, on zvezda? Ja sam za njega zvezda. Ma kakva, bre, zvezda. Ja sam za njega sunce!

A gde je Zhule on je bio najveci umetnik medju clanovima?

Sa Zhuletom se chuh pre pola sata. Ubili smo se od smejanja :rotf:.
Najveqi umetnik? Neznam da li on sebe bash vidi kao umetnika (mada jeste).

Conte i Neutro imaju jednu zajednichku crtu. VOLE DA SE KRIJU.

Nego Neutro, nerazumeh bash poentu tvog zadnjeg pisanija. Tema je malo ono kao s'neba pa u njedra.
Smisao Mashte? Aki? Erupcija !?

Poslednja izmena:
...Kako je zivot pun cudesa, nanese mladjanog Akija Rahimovskog put iz obliznje Makedonije u nas grad. Prijavi se on na audiciju za pevaca cuvene pristinske grupe Smisao maste. Naravno, propadne na istoj ko 99% njujorskih kelnerica na kastingu. Bubnjar mu rece da veze nema s pevanjem. Valjda to bubnjari najbolje znaju da procene. Uvide Aki da je u Pristini vrag odneo salu, spakova kofer i ode put Zagreba gde postade i malo slavan u okviru Parnog valjka. Pjeva, valjda, i sad. Kada je postao popularan u Zagrebu podsetise ostali clanovi mladjanog Bucka (koji razmislja) na njegovu procenu u vezi sa Akijevim pevanjem. Reakcija je bila sledeca: Ko bre zna da peva? Koja je, bre, on zvezda? Ja sam za njega zvezda. Ma kakva, bre, zvezda. Ja sam za njega sunce!

P.S.
Aki Rahimovski je poznat po tome da je bio pevač sa najviše govornih mana u SFRJ.

Back