GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Polly kalispera!Ahileas nikada ne gresi osim onomad ispod Troje kad nije obuo chizme nego sandale.

Ahileas, nisam bash struchnjak po homerovskim pitanjima, ali sluchaj koji pominjesh nije bio rezultat Ahilovog propusta.
Tu je uchino iz chiste arogancije, iliti azganluka (kako se to kod nas govorilo) -
kao kada je Marijan Benesh ishao otvornim gardom na kubanca Johnsona,
koji ga je za uzvrat trajno penzionisao od borilachkih sportova.
Seqa li se iko te legendarne tuche?

Poslednja izmena:
Ahileas, nisam bash struchnjak po homerovskim pitanjima, ali sluchaj koji pominjesh nije bio rezultat Ahilovog propusta.
Tu je uchino iz chiste arogancije, iliti azganluka (kako se to kod nas govorilo) -
kao kada je Marijan Benesh ishao otvornim gardom na kubanca Johnsona,
koji ga je za uzvrat trajno penzionisao od borilachkih sportova.
Seqa li se iko te legendarne tuche?

Kako da se ne secam.Benes izgubi i oko tada ili mu ga izbise neki mangupi u kafani.Nisam siguran.

To je moj kosmos, a tvoj mikrokosmos. I sta me briga koliko je ljudi culo za njih. No da se ne prepucavamo ovdje, zakopajmo nakratko izvadjenu ratnu sekiru i zapalimo po jednu drinu bez filtera. Alo, Subotica, jel' ima il' nema nekog steka?

Drina bez filtera bi bila dobra zamena za lulu mira,
mada ja eto smotah jednu 'specijalku'.
Da smo skupa pa da je prosledimo u krug, izgleda da bi Prdimu dobro doshlo.

Poslednja izmena:
Tog istog dana u autobusu Ulcinj-prevoza upoznadoh i Saletakoji je posao kod Tanje M. ili ti sa Paschadima koji su te godine letovali u Prznom kraj Kamenova.Imao je i svoju dvanesticu sa sobom.Sukobe Paschadi sa specijalnim jedinicama CG Mup-a ce neko drugi ko je bolje upucen.Opet te iste godine ,u isto vreme,je i Mus bio u Becicima.Patris i Raka,mislim,i jedna lepa Musova skolska drugarica.Olja ili tako nekako.Ono sto je te godine mene povelo na pravi put razmisljanja i dozivljavanja zena je Musov opis Oljinih grudi na mesecini.Prelazio je recima preko svake pore tih grudi,peo se uz bradavice i saplitao preko peska zalepljenog na oznojene grudi Oljine.Od tada pa do sada mozete me videti na plazama,duboko zagledanog u tamu...Sta serem i ja bre?Hoce li neko da me prekine?:dash:
Ahileas, zamolio bih te da mi pozdraviš mog kuma Žuleta, ako ga sretneš negde oko Partenona.:bye:
Što se tiče dela oko sukoba sa specijalnim jedinicama SUP-a Crne Gore mogu reći da sam bio očevidac te nesretne epizode.Glavni akter je bio Žuća, koji je ni kriv ni dužan upao u kandže prilično neprijatnih policajaca.Pošto su nam pripadnici SUP-a pružili šansu da biramo između priznanja ili našeg druga, mi smo gnusno odbili svaku saradnju po cenu Žuće.Tiho ali dostojanstveno smo ispratili njegovo odvođenje u tamnu noć.Iz nekog meni nepoznatog razloga nikad nismo dobro stajali sa organima reda.Osobito pojedinci,Žuća, Mirsa, Žare...itd.Organi reda su tom antagonizmu doprinosili i sami, nekritičkim stavom i oštrom ali pravednom reči.Žuća nam je kasnije vraćen u jednom komadu što je bio izraz krajnje korektnog odnosa prema nama. IN SUP VERITAS! ostalo je zabeleženo u našem sećanju.Žuća je u međuvremenu, nakratko izgubio pamćenje.

...Žuća nam je kasnije vraćen u jednom komadu što je bio izraz krajnje korektnog odnosa prema nama. IN SUP VERITAS! ostalo je zabeleženo u našem sećanju.

Ma Prijatelju, kazhi slobodno ISPALI SMO ******! Ne uvijaj to u kojekakve duhovitosti.
Kazi brate, usrali smo se i ispali ****** i prodali smo Zhuchu,naseg druga.
Ne stidite se i ja sam par puta u zivotu ispao pichka kada je trebalo da se bira
izmedju drugarstva i batina. Zato brate otvoreno reci, ne potiskuj to u sebe humorom.
Zhuca nije zaboravio, ali vam je davno oprostio.

Poslednja izmena:
Ajde da malo demistifikujemo tu Crnu Goru i njihov MUP (tadasnji SUP). U kampu u kom smo boravili desavale se neke pljacke i CG panduri sta ce i kako ce odmah nadju nekog sa Kosova, a prvi sam im bio ja, a tome je doduse doprineo i onaj matori skot prvoborac, koji je sa cerkom imao sator do naseg. Posle izvesnog maltretiranja i cimanja seti se sef kampa da sam godinu dana pre toga letovao sa caletom kod njega kuci, te se stav promeni i svelo se na to da li znam jos nekoga sa Kosova, te ispade da su kasnije nasli neke Pecance i da su oni bas bili ti jomsaci iliti ljomsaci (zavisno od jezicke varijante).

And now Pristina calling, cusjeni be bac me shnet, me mend? here are the votes of our jury
1. Ne dolazi (Skobalji)
2. Rock Wagram
3. Zasto te nema
4. Katunari
5. Paschad
6. Bozana
7. Hortenzija
8. Sa prozora sto gleda prema reci
9. Multi
10. Policijski cas
11. Bez saksofona
12. Sedim ja
13. Svi pevaju tvoje pesme (ili kako se vec zove, ako neko zna)
14. Sevdija
15. Plava haljina

E to je bio gllasanje za Qenoviziju od studijo na Prishtinu. Ajd tung

Poslednja izmena:
U pravi si prijatelju Prdim. Promenili si Montenigersi, evo ja vec dve godine idem tamo uzastopno, a i ranije sam bio. Mislio sam da sam pogresio i bio malo preostar na jednom od mojih prvih postova, ali ispada da sam u bio u pravu sto se tice onih koji su pljuvali po Paschadi da bi se na taj nacin izvukli iz marginalizacije. Ja sam mislio kao ih je to proslo po izlasku iz kasnog puberteta, ali izgleda da su ostali kompleksi (toliko zakasneo pubertet ne verujem da postoji ni u kakvoj progresivnoj studiji nekog liberalnog psihijatra).

Hajde hajde Prdim Glasno, razvedri se druzhe.
Ja nisam bio prisutan dogadjajima ali sam siguran da nije bio sluchaj izdaje nasheg prijatelja.
Daj malo da razduvamo crne oblake humorom.
Shto reche Drinash: All you need is LAF (iliti 'LOUGH').
U pravu je - kad sve ostalo zamre, humor je taj koji nas ozari kao sunce posle teshke kishe.

Michael Strazinsky jednom reche:
Better one illusion that exalts us than a thousand truths that pull us down.

DBF, daj prevedi ovo aman. Kako chujem tvoj engleski je nepromochiv.

Kao prvo, ZigZag, ono gore je napisano kako treba - LAF.Žuća se bavi Kosovsko-Engleskom lingvistikom te će to bolje razjasniti.
Kao drugo, tisuću prijevoda ne bi pokvarilo istinitost gore spomenute sentence.

Grupa Paschad nije imala najbolje muzičare, nije imala najbolje pesme, nije izdala nijedan album, ali je imala ono čemu svaki umetnik teži, svoj karakter, svoj identitet.I još ga ima...

Koliko sam razumeo, a razumeo sam, grupa PASCHAD je zapravo bila institucija sa tradicijom porodicnih okupljanja i to kao kao negacija i kritika istih. Prema tome, vise su filozofirali (?!!) nego sto su muzike napravili, ali je jedno sigurno - sami sebe su mnogo lepo zabavljali.

A i nas, vala, ovde... sada!

Na osnovu žalbe korisnika administraciji izbrisano 14 poruka. Opominje se korisnik Conte da je provociranje zabranjeno. Istom zabranjujem dalje učešće na ovoj temi.

Nesho, lepo od tebe shto gledash da uvedesh neki red, mada smatram da je tvoja odluka da 'pochistish' 14 poruka malo preterana.
Conte mozhda jeste malo zhivac ali ne vidim da su njegovi skori prilozi bash toliko uvredljivi.

Neznam koliko bi totalna dezinfekcija ovog foruma bila dobra. Malo dzapanja nije na odmet, koliko da razduva pauchinu.

Ajde keveti vrati izbrisane poruke, ako se s'tim slazhe raja sa ovog foruma, a Contea oshtro opomeni i dozvoli mu da nam se ponovo javi u ime slobode misljnja i govora.

pozdrav
ZZ

Nesho
Neznam koliko bi totalna dezinfekcija ovog foruma bila dobra. Malo dzapanja nije na odmet, koliko da razduva pauchinu.
ZZ

Zig, kad dzapanje pocne, nema mu kraja...Prvo sto ce se desiti je da
se u naredne 3 strane ovaj forum pretvori u pachavru, a onda je pitanje
sekundi kada ce poceti nacionalisticka prepucavanja. Verovatno ni
Srbima ni Albancima s Kosova nije milo sto je ovaj forum multinacionalan. Ti koji si otisao 80 tih to ne shvatash, ali rane u vezi
Kosova su jos sveze i otvorene, malo ljudi uspeva da ne padne u vatru.
Ne dozivljavaju svi ovu temu kao "ludu" i "zabavnu", za vecinu je ovo
"proseravanje budala iz proslosti". S njihove tacke gledista mozda su u pravu, ali mi (makar ja) nisam ovde zbog tudje tacke gledista.
Dosao sam da porazgovaram sa starim drugarima i onima koji umeju da kritikuju, a ne da pishu kojestarije da bi napravili zbrku.

p.s. Ako si primetio, Accordo, Zabrljivko i Dziber su vec pred napustanjem razgovora.

Poslednja izmena:

Back