GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Moji drugari, pak, nikada nisu zamjetili nista slicno u svojim kolekcijama. Naprotiv, kod nekih se broj ploca povecavao, IAKO IH NISU KUPOVALI. Godinama sam mozgao o resenju ovog problema, sve dok CD-ovi nisu zamenili ploce. Zna li iko sa foruma uzrok ove pojave???

Da secam se da se kod tebe mogao uvek ubrati solidan harach(turska rech - danak)
Shto u albumima shto u ostalim nepokretnostima.Bilo te je lako popaliti jer nikada nisi znao shta imash...

Da secam se da se kod tebe mogao uvek ubrati solidan harach(turska rech - danak)
Shto u albumima shto u ostalim nepokretnostima.Bilo te je lako popaliti jer nikada nisi znao shta imash...

...rekose Boni i Klajd i opljackase 13 banaka. Ipak su na kraju izresetali njih a ne bankare koji nisu znali da cuvaju ono sto imaju. Sta zamisljas, da si Arsen Lupen, dzentlmen-provalnik, koji uzima samo od onih koji to zasluzuju?

jer se na njemu nalazio restorancic iz koga smo takodje voleli da 'vatamo shturu. Barem Mus i ja...

Pade mi napamet MORAL u grupi. Jedini potpuno posten i iskren covek bejase Dejan. Zato smo svi voleli da radimo s njim, a bogami i da posecujemo njegovu gajbu u BG, retko se setivsi da donesemo poklon za Slavicu a kasnije i za decu. Koliko znam Mirsu, on bese povucen, ali nikada neposten.

Muki, Zare, Sale i Joka, pak , nisu bili takvog kova. Na stranu benigno maznjavanje ploca i junacno bezanje iz restorana (kao protest protiv establishmenta, razume se). Uskogrudost, odbijanje da se pomogne drugu u nevolji (videti Zucine probleme s milicijom na letovanju), ili drugu koji nije u nevolji ali mu treba pomoc, konstantno izrugivanje pojedinim clanovima grupe i institucije, sebicnost, egoizam, dugogodisnje grebanje i ogovaranje bejahu svakodnevnica u grupi. S godinama, to je ostavljalo hladan kamen na srcu.

Zuca je u startu bio OK, ali je ucio od kolega. U Zuletovom zivotu, devojchice su imale prioritet.

Tako ACCORDO, ACHILEAS, kad govorimo o krajnjim dometima grupe, nisu samo karijere te koje su nas sprecile. One su mogle da se odvijaju paralelno, dosta dugo. Medjutim, da bi se upustio u nesto treba da imas poverenja u saradnike, a i njihovu podrsku. Ovde je toga bilo malo.

Poslednja izmena:
Muki, Zare, Sale i Joka, pak , nisu bili takvog kova. Na stranu benigno maznjavanje ploca ...

Slusaj Dziberu, tvoja kolekcija plocha kada smo se upoznali imala je sledeche naslove:
Teska industrija sa Vajtom -"Kolika je Jahorina planina"
Pop Mashina - "Na izvoru svetlosti".
Kornelije Kovach - neki album sa omotom izpred krojacke radnje iz pasaza u Knezu.
Bijelo dugme 1
Alice Cooper - "Love songs" ili tako neshto
Jethro tull - "War Child"

Moja je imala 0 albuma (samo kasete) i pocela je kada si mi za 15 ti rodjendan kupio
Jimmi Hendrixa - "Midnight Lightning"

Tokom narednih 6 godina narasla je u kolekciju od 6 (sest albuma) - Marley, Jethro tull,
Cohen, Zalutali Klepton i "Al Stewart" je sve cega se secam.

Zato mi ne govori da sam ti krao albume.
8)8)8)

Poslednja izmena:
Ne sećam se ko je prvi počeo, mislim da si bio ti, palo je po nekoliko šamara, dosta bolnih. Razlog za sve to ne znam...biće da smo ga anticipirali...

Ako je neko predlozio i poceo shamare, budi siguran da sam to bio ja, tada vechito na
adrenalinu i zelji da se svaka sekunda ispuni ekstremnim dogadjajima. Ne verujem da
je bilo ikakvog neprijateljstva. (jes da sam ranije imao kratku avanturu sa jednom od
tvojih bivsih devojaka, ali biche da to nije bilo to). Mislim da si me nervirao sto imitiras
Dzima Morisona (a ujedno ti zavideo, jer si ga tako dobro imitirao).
Nemam pojma, tad sam bio u totalnom haosu i histeriji zbog masinstva.
Nadam se da nema ljutnje i danas.

Mirsad je smatrao da je nasao zenu svog zivota. Komsinicu Lejlu, naocitu turkinju.

-Zakazi joj sastanak-savetovala je Pascad-Evo ti broj, zovi je. Kazi joj da hoces da se vidis s njom ?
Mirsad je zvao i zakazao. Prvi put se nije pojavila.
-Kod zena moras biti uporan-rekose Mirsadu-Daj joj vremena da odluci.
Mirsad je zakazao i drugi put. Ne nasavsi Lejlu, a ne zeleci da izneveri savete kolega, dosao je isred Lejlinih vrata i zvonio, zvonio. Niko nije otvorio vrata. Pomislio je da je najbolje da ceka ispred vrata, jer ce se Lejla kad-tad pojaviti. Cekao je 6 sati, a zatim obecao sebi da ce doci ponovo.
Kada se vratio pod okrilje prijatelja, cekala ga je pesmica.

Ima li neko taj snimak?

Urlanje "AAAAAAAA" i "EEEEEE" koje se cuje na pochetku i kraju svake strofe
je neka refleksija sa letovanja u Bechichima...0

To isto samo malo drugacije:
U Pristini osamdesetih godina, na korzou uvati Pandur slinavog klinca da krade.
Pocne da mu zavrce uvo onako odozgo i vice na njega:Oces jos da krades A!!!!!
Mali ce sa zavrnutim uvom onako odozdo:NE^E
Na to ce pandur grlenim glasom sa samozadovoljnim cerom "AAAAAAAAA"

Zhuca je ovo dobro pricao original na albanskom...

Prilozi

• Trening IzaVlaznimija.jpg
    Trening IzaVlaznimija.jpg
    20 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:

E, pa evo joste malce i vise nemam. Dok nesto ne iskopam ponovo. Sada krecem u potragu za Boledarcem i jos nekim zapisima iz tog doba. Takodje imam i neka interesantna pisma koja su clanovi Paschadi slali jedni drugima. Naravno,necu ih ogoljavati, tek poneko zapazanje iz tog vremena.Ali, o tom' potom.
Na ovim slikama necete svi prepoznati neke ljude. Pa da malo pojasnim. Covek sa kamerom je sjajan kamerman Misa Milosevic, covek koji je snimao sa Makavejevom i Zilnikom i veliki entuzijasta , pa je red da ga ovde spomenem jer je snimao sve spotove Paschadi, bez ikakve nadoknade, naravno.Takodje cete primetiti tipa s bradicom i tipa sa jako dugom kosom. To su Daska i Kociz iz Sremske Mitrovice, veliki fanovi institucije Paschad. Dejan je obozavao da svira sa Kocizom jer je bio odlican gitarista. Ima tu jos nepoznatih likova ali svakako tu su i vec pominjani Dzon i Dejvid . Dzon je nekoliko godina posto su se rastali u Splitu slao Dejanu Fender zice iz Liverpula a na pismu je uvek pisalo Deki Klepton, sto je Dejanu jako godilo.

Kociz ili Stevka iz Sremske Mitrovice je bio veliki prijatelj grupe.
Nadimak Kociz je dobio zbog ocigledne slicnosti sa indijanskim poglavicom.
U Mitrovici su ga znali kao Stevka.
Opis bi oprilike odgovarao pesmi Azre:Kosijaneri trule u patikama.
Mitrovacki folk hipi pijanac, inace nezhna lirska dusa zaljubljive prirode.
Godinama je pricao o nekoj srednjoskolskoj ljubavi koja se zvala po jednom gaziranom osvezavajucem napitku, i tada je mnogo pio.
Pio je benzin.
Bio sa Daskom na par letovanja sa Paschadi i na Goliji, u Dejanovoj vikendici.
Daska je bio veoma lep i jak, i nipsto glup kao sto nadimak asocira, to je po prezimenu Dasovic.
Na Goliji je grupa vezbala u fazonu Dugme na Jahorini i zapijala se travaricama...
Seljaci u selu ispod su u toku prve probe mislili da je bombardovanje, sto se i prorocki ostvarilo dvadesetak godina kasnije...
To je bio nezaboravni kraj leta pred koncert Dugmeta kod hajducke cesme i vojsku...
Ko se seca kako se zvao matori koji je jedno vece banuo u vikendicu i posto je prvi put u zivotu video kasetofon pevao u njega improvizovane umotvorine citavu noc?
KOD VAGONA PADALA BOLBONA
.....
Snimci sa tih proba kruze i danas...

Poslednja izmena:
Ma kakva ljutnja? Ni tada, a kamoli danas

Znam da mnogi gledaju Manchester - Chelsea, ali ni veceras ne mogu da odolim a da se ne osvrnem na znacajne dogadjaje u ono vreme...

PRDIM GLASNO, u intelektualnim krugovima u Pristini primeceno je da je Ulisov image -odonda- sve dalji od Morisonovog. Bice da je (na podsvesnom nivou) osetio zasto ga shamaras, te , kako i sam kaze, nije osetio ljutnju, vec vise neki nejasni strah. Sve u svemu, ULIS vise nije bio isti, promenio se, a da li nabolje ili nagore, ostavimo hronicharima da prosude.

upravo igra film sa Jackie Chanom sniman u Istambulu gde si igrao nekog mafijasha!!!!

Film se ne preporucuje deci ispod 14 godina.:rtfm:

Igro ne igro, moje scene su izbacene ko lopatom, kao i scene 50
ovdasnjih ortaka koji su danima visili na snimanju. Razlog je prost-
nismo bili u scenama sa Dzekijem, vech sa negativcem, a pricha prati Jackiea.
No, moram rechi da je i Rade Sherbedzija kompletno izbachen, pa ti vidi tamo.
To je bilo u leto 2000. Na terasi "Pera Palas" hotela (u kojem je 2 godine boravila Agatha Kristi i napisala "Ubistvo u Orijent expressu")
rukovao sam se sa Jackie Chanom i rekao da sam mu obozavatelj, na shta mi je on rekao TENKJU. To mi je jedan od hajlajtova u zivotu.

Poslednja izmena:
Na terasi "Pera Palas" hotela (u kojem je 2 godine boravila Agatha Kristi i napisala "Ubistvo u Orijent expressu")

Evo jednog mog momenta za secanje.
Ja u Aleksandriji ispred CECIL Hotela u kome sam cas pre toga obavio posao u WC-u.
I tu ne bi imalo o cemu da se prica da to nije upravo onaj hotel u kome se odvija radnja Aleksandrijskog Kvarteta od Darela.
Nema bas neke veze sa Paschadi, ali eto.....

Prilozi

• CECILHOTEL.jpg
    CECILHOTEL.jpg
    62,9 KB · Pregleda: 19
Shto u albumima shto u ostalim nepokretnostima.

Sad se ja pitam kako su se krali albumi od Saleta ako je on bio u kuchi?
Nije se moglo izachi na vrata sa omotom 60x60 cm, cak ni pod jaknom...
Moja teorija je da su se kradje odvijale posle nocnih terevenki, kada bi Sale
otisao u Wc da olaksa popijena piva.
Ploche su bacane sa saletove terase na travnjek iza zgrade, pa onda kupljene odatle
po napustanju stana. Vidi sliku.

Prilozi

• SALETOVA_TERASA.jpg
    SALETOVA_TERASA.jpg
    31,2 KB · Pregleda: 28

Back