GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Bilo je tu svega dragi NEUTRO mada ti znam samo Nick... Bila su to lepa vremena... ljudi su se druzhili... Sabrana dela MM su nich u poredjenju shta je Grand izdrzhao shto se tiche muhabeta... Mislim da je tada malo njih bilo zlonamerno...

Tacno Dr Lazicu. Bilo je manje zlih namera, mada je i tada bilo poprilicno ironije i cinizma. Ili je mozda godina bilo manje, pa se manje i osecalo zlo. Jer, "sve je lepo kad si mlad".

Bitno je da je duh ostao nepromenjen... Mi smo se u drushtvu stalno neshto konfrontirali.... to su bili sukobi mishljenja, koji su davali kvalitet...
Skoro sam se na jednom Mixu pokachio sa pjevachicom koja je htela neshto shto ne mozhe da se proguta... I krene konflikt mishljenja... Shto su ljudi pametniji to je komunikacija komplikovanija... A Naj... Zajed... Sad.. umni u Prishtini bio je veoma prosechan... Da ne nabrajam ljude koji su bili vrlo pametni to bi trajalo... tu imam u vidu i Vas kao grupu... al je bilo tupamarosa... Pa o chemu bi mi sada prichali...

... Ja sada krechem kao broj jedan... Pa nije tolika razlika u godinama...
To je bila grupa Fontana iz Kaqanika, koja je inache godinama bila hit medju mladjanom populacijom... Akustichari svi sviraju i pevaju unisono, ritam C ili 9/8 vishe se ni ja ne seqam... Znam da su doshli na snimanje i zaboravili palice za bubnjeve... Bubnjar je odmah otrchao do bagrema iza Radija i vratio se sa svezhe izdeljanim palicama... 30 godina sam snimao muziku i puno se toga izdogadjalo...

Prijatelju Ahileas,
Ne dolazi vani je tama i Skobalji su ista pesma, samo preradjeni tekst.
Ne mogu da verujem da si ti ovo glasao, a dobro znam da tu hvali jedna pesma koju si mnogo voleo....

Ha,znao sam!:dash:.Bash ti hvala.E sad me podseti koja je to pesma koju sam mnogo voleo.Sve sam ih voleo.A moj drug Prdim glasno bi mogao da mi posalje koji tekst sa akordima iznad ,pa da izvucem iz futrole gitaru koju je tu ostavio Ziggy poslednji put.Pre svega L.Kohen.Naravno ako nadje vremena.A i Zig-Zag to isto bi mogao da uradi.I jos nesto ,zna li ko gde je Pishta?Taj je covek imao nogu na bas bubnju kao kastanjete.

Pozdrau.................
Prvo... "Stari most" je srushen pre oko mesec dana.... minuta chutanja i tako to ............. Eto razloga za tugu i setu... tako je bio smrdljiv...........mislim suxhuk...
lepio se za nepca...
Pishta je u Baru radi u Radio Coroni Bar......................

Poslednja izmena:
AHILEAS:

Am
Ne dolazi
F
Vani je tama
Am
Skobaljiii
F
Po ulicama
Dm
Gubavci pod sveetiljkama stoje, cekaju te
Am
Zele teee
F
Vani je tama
Am
Ozhiljciii
F
Po butinama
Dm
Lichki ulaz bi izdrzhala dama umornih bedaaaraaa

Dakle Am -F-Dm i to je sve.
pozz

Poslednja izmena:
AHILEAS:

Am F Am F
Ne dolazi Vani je tama Skobaljiii Po ulicama
..........................

Kasnije je tekst malo upristojen...

Ne dolazi vani je tama
Oni su na ulicama
Oni su pod svetiljkama,
Stoje cekaju te
Zele te,vani je tama
Koraci na plocniku
Ne izlazi iz svoga stana, oni ne prestaju
Ovaj grad ne pripada nama
Jos je mrak na istoku
Dole u tami na ulicama, oni ne prestajuuuuu...

Tako je i snimljena u RTP sa mladjanim Jovom i Ninom Zlatkovic na sintu ..

Poslednja izmena:

Evo ti malo harmonije za Gostivar, izuzev refrena. Snimak je naravno los. Akordacja ce st

Em - Am, CCCC, D6D6D6D6
Em-Am, CCCC, C6,C6,C6,C6
Em-Am, CCCC, C6C6C6C6, OVAJ NE ZNAM KAKO SE ZOVE, ALI JAVLJAM TI ILI CU DA GA NACRTAM, D6D6D6D6

Em i Am se sviraju kao rifovi , uz pritisak na G ton na bas zici kad sviras Em, odnosno C ton na A zici, kada sviras Am.

Poslednja izmena:

Prilozi

• Akord.jpg
    Akord.jpg
    19,7 KB · Pregleda: 14
Poslednja izmena:
A da odmorite uz malo sudzuka????
ZIG i Accordo se verovatno nece ljutiti da chapite malo sa njihove skare:whistling:

Evo me nazad poshtovana gospodo PRDJANI.
Posle jucherashnjeg zhdranja i lokanja padoh u nesvest i evo me 16 sati kasnije lechim pogani mamurluk i muchninu.

Suxhuk beshe dobar.
Bosanksi:
U principu OK ama nepca mi ostadoshe neshto nestimulisana.
2 poena

Kosovski:
Ukus dobar, kvalitetna tucana paprika se oseqala, textura u glavnom solidna, ali zhonge koje ni pseto ne bi moglo da izgrize mi pokvarishe gusht.
Shteta :(
4 poena

Turski:
Aferim, kvalitet ljut. Ukus se oseqao u ustima dugo posle sruchivanja istog u zheludac. Mozhda je mogao biti malo manje mastan.
6 poena

(objashnjenje: Bodovi se rachunaju po standardu koje je Hakija utemeljio pre stanovitog broja godina. Njegov se suxhuk, naravno, rachuna 10 bodova)

Raport bih podrobnije uradio ali u tome me sprechava glavobolja koja mi nazhalost vrishti kao protiavionska sirena. Obeqavam sebi (po 365ti put) da nikada vishe nequ da pijem.

Accordo , tvoja fotomontazha je veoma impresivna. Poshtovanje majstore, vidim Photoshop ti jako dobro ide od ruke. Da je da se nekom prilikom svi okupimo pa da radimo skaru izistinski.

PDM, razbio sam se od smeha kad sam prochitao tvoj komentar o Skar Fejsu. Snimanje albuma? Ne znam bash, mozhda treba takve projekte da ostavimo nashim klincima. Ostarilo se za takve stvari :(

Uglavnom slike qe biti prosledjene.

P.S. Moraqu da razocharam drushtvo u vezi kajmaka. Nazhalost isti ne mogah da nadjem za jucherashnji roshtil :( Ali dobre vest su da mi je Pakistanac obeqao da qe da nadje od nekih Turaka za sledeqi vikend.

Pitaljke kao kod nas ovde nema.
I nema shanse da se nadju.
Ali kao najblizha, chak i veoma respektabilna zamena, uzeh Italijansku Ciabatu - ukus i tekstura skoro isti - ali oblik je chetvrtast, shto naravno nije dobro, detalj koji mi je malo pokvario qef :(

Poslednja izmena:
P.S. Moraqu da razocharam drushtvo u vezi kajmaka. Nazhalost isti ne mogah da nadjem za jucherashnji roshtil :( Ali dobre vest su da mi je Pakistanac obeqao da qe da nadje od nekih Turaka za sledeqi vikend.
(

Ne uzimaj Turski kajmak!!!! To nije Balkanski (srpski) kajmak! To je neslana (stavishe,
slatka tvar) koja se stavlja na KOLACHE I SLADOLEDE! Stavlja se na Pechene bundeve
s mlevenim orasima, stavlja se na ushecerene dunje, stavlja se u razrezane kajsije sa
polovinom oraha, i sl. NE STAVLJA SE NA MESA, NIJE ZA TO PREDVIDJEN!
Ono sto Turci nazivaju "KAYMAK" je potpuno druga tvar (dodushe od mleka), ali
je fermentologija i bioloshki sustav neshto drugo! Mazhe se na hleb, ali s MEDOM!!!

Back