GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Kakve su to malodusnosti: "Donesi jedno 30 komada..."

Prdimu, dugo vec nisi jeo cufte vidi se.

Postoje dva bazicna nacina jedenja cufti:
1.Kupi se pet u pola,bez paprike i picha, a zatim negde na trecem komadu merka da li da se naruce jos dva komada nebi li stigli topli do kraja petog.
Ovo je takozvani nacin ala Saja.

2.Naruci se deset sa paprikom i cela pitarka, pivo ili koka kola pa se zaorgija.
Pola pitarke se baci, a najmanje jedna cufta padne sa hastala na zemlju, a pivo se ne popije do kraja....
Takozvani al Sale nacin.

Svi ostali metodi variraju izmedju ova dva.

Repete preko 10 komada, e toliko rasipnistvo nikada nisam video....

Poslednja izmena:
Prdimu, dugo vec nisi jeo cufte vidi se.

Postoje dva nacina bazichna jedenja cufti:
1.Kupi se pet u pola,bez paprike i picha, a zatim negde na trecem komadu merka da li da se naruce jos dva komada nebi li stigli topli do kraja petog.
Ovo je takozvani nacin ala Saja.

2.Naruci se deset sa paprikom i cela pitarka, pivo ili koka kola pa se zaorgija.
Pola pitarke se baci, a najmanje jedna cufta padne sa hastala na zemlju, a pivo se ne popije do kraja....
Takozvani al Sale nacin.

Postoji i treci nacin. Kupis sedam u cetvrt , kako bi se bas sladio ali ti dve odmah ispadnu i odskakucu. To je meni bio veliki merak, ali sam brzo odustao od toga jer je cufte tesko bilo zadrzati u cetvrt lepinje.

Poslastičarnica koju je držao Brka se zvala "Tehničar" i nalazila se u epicentru, između gimanzije, tehničke škole i preko puta još čuvenije kafane "Lovac".Poznata po jedinstvenom specijalitetu, sirotinjkama, koje su se pravile od neke smese preprženog brašna i šećera, romboidnog oblika i ekstra cene( 0.50 din.). Inače poslastičarnica je bila poznata i po tome što je tu trebalo da se odigra takmičenje u jedenju tulumbi, tj. celog pleha( Žare će se setiti), ali se odustalo zbog podle namere već navedenog učesnika, da iste poprska limunovim sokom, što je bilo apsolutno zabranjeno. VERBOTEN!

poslastičarnica je bila poznata i po tome što je tu trebalo da se odigra takmičenje u jedenju tulumbi, tj. celog pleha( Žare će se setiti), ali se odustalo zbog podle namere već navedenog učesnika, da iste poprska limunovim sokom, što je bilo apsolutno zabranjeno. VERBOTEN!

Plan je bio jos podmukliji.
Brka je trebalo biti izjutra obavesten da napravi pleh veoma malo zasladjenih tulumbi, pa onda takve da se poprskaju limunovim sokom....

Gospodo, Sajina varijanta sa 3 nezabiberene (da biber ne bi otvorio apetit) je "ekonomicna".
Mi pricamo o normalnoj odrasloj osobi koja se ako nije u stanju da odvali 15 komada u pola
a da ne trepne ne racuna u gurmane Danas sam ovde odvali 12 sa ljutim paprikama, ali
to je ipak daleko od istine. Nenezich (koji ne jede u toku dana do 5 uvece) reche mi da
u nedostatku upraznjava Banjalucke- pocevsi sa 30 u lepinji.

...Alah bir..........
Svaka ti je na mjestu, dragi prijatelju... ja imam problem shto mi je spor shporet... dok se tiganj ugreje ode voz... i ceo hleb...
15 i pitaljka sa dooooosta tucane paprike je preduslov za pregovore... Ipak smo mi intelektualci... mi ne frushtukujemo kuvani djevrek...
Da li tucana paprika treba da bude ljuta.... je pitanje totalno bez osnova i u sushtini duboko vredja poshtovaoce i simpatizere kulta...

Poslednja izmena:
Poslastičarnica koju je držao Brka se zvala "Tehničar" i nalazila se u epicentru, između gimanzije, tehničke škole i preko puta još čuvenije kafane "Lovac".Poznata po jedinstvenom specijalitetu, sirotinjkama, koje su se pravile od neke smese preprženog brašna i šećera, romboidnog oblika i ekstra cene( 0.50 din.).

Po nechemu je josh bio poznat... Imali su kiselo mleko u chashama i kada ga naruchish oni chashu okrenu naopako... Znachi da je kiselo mleko gusto...
Imali su malo kolacha ali je sve bilo chisto u radnji...

Poslednja izmena:
...Alah bir .... i u sushtini duboko vredja poshtovaoce i simpatizere kulta...

Vi samo tupite.
GLEDAJTE JEDANPUT KAKO SE SPROVODE RJECHI NA DJELA!

Prilozi

• Suxhuk na skaru.jpg
    Suxhuk na skaru.jpg
    80,6 KB · Pregleda: 24
Kako da priznam da kiptim od ljubomore...
Pa nalazim zamerke... te qumur nije mozhda dobar... pa mashica nije po propisu ( Sl. glasnik 01/08 potroshacha suxhuka, pravilnik o standardima...) pa nema kartona za raspaljivanje qumura...
Ustvari sam po****eo shto nemam i ja... makar malku da se zamastam brcite...

Kako da priznam da kiptim od ljubomore...
Pa nalazim zamerke... te qumur nije mozhda dobar... pa mashica nije po propisu ( Sl. glasnik 01/08 potroshacha suxhuka, pravilnik o standardima...) pa nema kartona za raspaljivanje qumura... Ustvari sam po****eo shto nemam i ja... makar malku da se zamastam brcite...

To shto videste na slici su samo primerci za samplovanje.
Nakanjen diskusijom u toku bacih se u akciju te nadjoh ovde jedan Pakistanski granap koji, izmedju ostalog, drzhi bosanski, turski i kosovski suxhuk sve po 5-6 razlichitih vrsti. Nije domaqi kasapski kvalitet ali kad kishe nema i grad je dobar (da parafraziram Lazu, nasheg vrhovnog sveqeniuka Svetog Suxhuka). Uzeh od svega po malo za degustaciju.

RAPORT SLEDI!

P.S. Smrad je nepojmljiv!

Pozdrav DR LAZICU. Onomatopejski bi se reklo RKOF, RKOF, PLJIS, PLJIS. Za neupucene, ovako je Dr Lazic objasnjavao kako se sviraju bubnjevi.

Bilo je tu svega dragi NEUTRO mada ti znam samo Nick... Bila su to lepa vremena... ljudi su se druzhili... Sabrana dela MM su nich u poredjenju shta je Grand izdrzhao shto se tiche muhabeta... Mislim da je tada malo njih bilo zlonamerno...

Back