domacin_uzice
Domaćin
- Poruka
- 3.643
Da... inace su slika sa koncerta iz UZica koji je bio 3.10.2008 u klubu " 208 "
Moja malenkost ih je slikala .... cisto amaterski slikano nista profesionalno

Moja malenkost ih je slikala .... cisto amaterski slikano nista profesionalno

šta fali nazivu grupe "LEGENDE". Pitam se da li uopšte pričalica zna kako je grupa dobila naziv. Da zna , ne bi tako komentarisala. Naziv grupi je dao Bora Čorba , koji je , čini mi se kum sa Zoranom Dašićem. Zoran Dašić je trebalo , sredinom osamdesetih godina prošlog veka , da bude član Riblje čorbe , ali kako je u to vreme postao otac , smatrao je da bi trebalo da se bavi nekim ozbiljnijim poslom , te se zapoislio u državnoj firmi , gde je izdržao par godina , kada se vratio svojoj prvoj ljubavi , muzici. Zajedno sa Lazarom Marinom je osnovao grupu , koja nije imala naziv. Kako su snimili album , za koji je većinu tekstova napisao Bora Čorba , nastao je problem kako da daju naziv grupi , jer nisu mogli da pregovaraju sa izdavačkom kućom a da nemaju naziv. kako je Zorad Dašić , koji je u ono vreme svirao rock , imao nadimak Daša Legenda , Bora se dosetio i dao grupi naziv Legende. On je rekao: "Daša je Legenda (misleći na njegov nadimak). I vi ste legende. Svi ste legende." Taj naziv im se dopao te su tako ponudilki svoj materijal PGP - RTB , pod tim imenom. ja sam njihov veliki fan i imam gotovo sve njihove pesme , a samim tim i albume. fali mi svega par pesama sa prva dva albuma. Takođe napravio sam i par remixa njihovih pesama. Od 2000 - te godine (sa izuzetkom jedne godine) , idem na njihove koncerte u SAVA CENTRU. Čak sam bio i na njihovom koncertu u Vrnjačkoj banji. Toliko o tome koliko volim ovu grupu. O tome koja mi je njihova omiljena pesma , ne bih mogao ništa da kažem , jer tako nešto nemam. Meni se maltene sve njihove pesme sviđaju. Inače , član njihovog sajta sam više od godinu dana. 

ja se bas tako osecam uvek kad slusam Ivana, kao da peva samo meni...