Greške srpske politike 20. veka

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Crnogorski komunista internacionalista
Milosevic je bio drugosrbijanac ,anacionalan,juglosloven i komunista
Naprimer preziro je srpsko rukovodstvo sa Pala ,govorio im da su rigidni nacionalisti ,da su zatucani ,da nista ne razumiju jer su iz malog mesta itd
u Dejtonu se sprdao sa Tudjmanom i Alijom koji su se borili za svaku kucu dok su se crtale mape
Milosevic je sve lezerno potpisivao tako je predao srpska naselja u i oko Sarajeva ,ostavio Brcko van RS itd
Ameri su to znali ,zato je jedan od uslova za prestanak bombardovanja RS bio da Milosevic predstavlja RS u Dejtonu

Treba shvatati da je Miloševićeva mama ili tata? ne znam, ali su izvršili samoubistvo. A to je delimično nasledna crta. Ako se gleda njegova politika, ona je baš takva, nekog depresivca i ludaka koji se bori sa vetrenjačama i upada sve više u glib. I gomila ljudi oko njega koji mu se čepe u dupe zara ličnog profita. E to je bila Srbija jendo vreme.
Samo što on nije bio nikakav depresivac ni ludak već je znao vrlo dobro šta radi. A bekstvo njegove porodice u Rusiju nepogrešivo ukazuje i po čijim nalozima je radio.

Milosevic je bio drugosrbijanac ,anacionalan,juglosloven i komunista
Naprimer preziro je srpsko rukovodstvo sa Pala ,govorio im da su rigidni nacionalisti ,da su zatucani ,da nista ne razumiju jer su iz malog mesta itd
u Dejtonu se sprdao sa Tudjmanom i Alijom koji su se borili za svaku kucu dok su se crtale mape
Milosevic je sve lezerno potpisivao tako je predao srpska naselja u i oko Sarajeva ,ostavio Brcko van RS itd
Ameri su to znali ,zato je jedan od uslova za prestanak bombardovanja RS bio da Milosevic predstavlja RS u Dejtonu
Da.
To sam i rekao.

Zar je to bitno? Vidiš ja sam uvijek mislio da je bitnije imati sređeno društvo, dobar standard, kulturu i život od sukoba u kojima se zbijaju stravična stradanja, ljudske patnje te materijalna, društvena i kulturna propast. Ali, eto, što ja znam. :roll:
Kompleksno je to zaista da razglabamo, što se mene tiče 90-te su bile katastrofa za Srbe, ali je situacija bila takva da mnogi ne bi mogli bolje da se snađu. A rat svakako nije dobar i nije se pokazao kao dobro rešenje, niti će se ikad pokazati. Naročito ne pred ulazak u 21. vek kad svet ulazi u neviđeni tehnološki napredak.

Zar je to bitno? Vidiš ja sam uvijek mislio da je bitnije imati sređeno društvo, dobar standard, kulturu i život od sukoba u kojima se zbijaju stravična stradanja, ljudske patnje te materijalna, društvena i kulturna propast. Ali, eto, što ja znam. :roll:
imaj u vidu da je Nacertanije, nasrkabano 1844, stampano u celosti tek 1906, sto govori o ciljevima koje je srpska politicka elita postavila posle majskog prevrata, a nikako da konacno shvati da od tog posla nema nista.

i zaboravio sam Kosovo...trebalo je naučiti nešto iz Oluje....oštra vojna akcija koja traje kratko se brzo zaboravi u svetskim medijima čak i ako je učinjeno etničko čišćenje. Kad razvlačiš akciju mesecima i godinama uz negativnu propagandu protiv nje koja raste onda raste pritisak u svetu protiv te akcije.

U stvari, moglo bi se reći da poznajem. Taj vjerski misticizam stavlja Srbima pokrivalo na oči, zbog čega ne vide stvarnost, već željeno očekivanje subjektivne stvarnosti. Naravno, u takvom mentalnom sklopu rasuđivanje igra pozadinsku ulogu pa su reakcije na akcije promašene i izazivaju promašaje.
To jeste druga tema, ali to je uticaj crkve i vere takođe.
NAime, zapadne crkve gaje racionalan pristup stvarima, isočne imaju više misticizma.. što i košta te narode što se tiče praktičnog uprvaljanja zemljom, vidi se od Rusije pa sve do Srbije, samo su Grci nekako po strani.. Njih ne poznajem, ali mi deluju mnogo pametniji od nas.

nedavno ti saznam da je Franc Ferdinand, suocen sa zahtevima slovenskih naroda za vecom autonomijom, bio resen da Hrvate ukljuci u imperiju kao jednak narod i napravi trojnu monarhiju, a bio je cak zainteresovan i da Hrvatima da da obrazuju "Jugoslaviju".
Da je bilo pameti u to vreme, Srbija bi gledala da napravi tu trojnu monarhiju a ne Hrvatska. Ali jbg, pogrešni ljudi na pogrešnom mestu.

Ne znam koliko imaš godina, jesi li prespavala 90-te? Ko nas bre zavadi? Ta priča, jel? :mrgreen:
Nisam ih uopšte prespavala. Ali pišeš sve onako zadojeno, milion puta ispričana istina ne znači da je istina.
Promeni ploču malo. Znaš kako, lako je samo tko nešto napisati potpuno neistinito.. pa Srbija nema nikakv plan, a kamoli da posrbljava. Nikada i nije bila u toj poziciji, osim možda posle 1 sv rata. Tako da to je kao da čoveku pred smrt govoriš da je ništarija.

Ima samo jedna stvarno bitna: ujedinjavanje sa kmetovima i kolonatima da bi se stvorila zajednička Južnoslovenska država.

Sve ostale greške 20. veka su posledica te pragreške.
Da se Srbija nije ujedinila sa SHS danas bi bila još jedna Albanija, a nije da je i sada nešto bolja od nje.

Glavni problem nakon ujedinjenja stoji u tvom postu, "kmetovi i kolonati" pogled na one s kojima se ujedinilo u jednu državu.

ne , hrvatska nije postojala a austrougarska je bila podlozna zauzimanju po zelji

da je postavio vojsku dokle je trebao , ostalo nek uzima ko hoce i kako hoce i nek bude bilo sta

ali zinulo dupe za vilu na bledu
Netočno. Hrvatska jeste postojala i imala je svoje granice. Austro-Ugarska nije bila unitarna država, već složena, kao Jugoslavija. Međutim, uopće nisam mislio na političke entitete, već na razmještaj i sastav stanovništva. Da su Srbi ostvarili nešto blizu "Šešeljevih granica" dobili bi mnoštvo nesrba u toj proširenoj Srbiji, a to bi automatski ispuhalo Srbiju i uvelo Jugoslaviju.

U stvari, moglo bi se reći da poznajem. Taj vjerski misticizam stavlja Srbima pokrivalo na oči, zbog čega ne vide stvarnost, već željeno očekivanje subjektivne stvarnosti. Naravno, u takvom mentalnom sklopu rasuđivanje igra pozadinsku ulogu pa su reakcije na akcije promašene i izazivaju promašaje.
Мани ме свог виђења шта је мистицизам, а шта созерцаније које ни не знаш шта је...

Netočno. Hrvatska jeste postojala i imala je svoje granice. Austro-Ugarska nije bila unitarna država, već složena, kao Jugoslavija. Međutim, uopće nisam mislio na političke entitete, već na razmještaj i sastav stanovništva. Da su Srbi ostvarili nešto blizu "Šešeljevih granica" dobili bi mnoštvo nesrba u toj proširenoj Srbiji, a to bi automatski ispuhalo Srbiju i uvelo Jugoslaviju.
nije problem ako se pruzis malo vise nego sto mozes

problem je kad se pruzis puno vise, to ne mozes odrzati

Back