Grejanje u Novom Sadu

DOC HOLLIDAY-druže jel si ti svestan šta nam rade Rusija i Ukrajina a ti podržavaš Rusiju,Srbski Narod će sutra ostati bez gasa a to znači da od sutra grejemo se na Mazot a svi znamo da je Mazot slab i skuplji od Gasa,ja sam Crnogorac pa sam uz Srbiju kad god imala probleme,a ipak ne podržavam Rusiju niti Ukrajinu ja samo podržavam Srbiju.Zbog svađe Rusije i Ukrajine Srbski narod će ostati bez gasa to je veliki veliki problem

jest ba ali....

ništa nije za dž pa ni gas...

ko je nama kriv što nismo napravili skladišta za nedelju ...

ja ću u znak podrške braći rusima da se družim s gospođicom smirnof z:plez:

Испорука гаса из Мађарске могла би да стигне у Србију у наредних четири до шест сати, казао је мађарски премијер.

За четвртину потреба

Томе је претходио договор председника Србије Бориса Тадића са премијером Мађарске да та земља Србији уступи извесну количну гаса из својих резерви.

"Искористили смо мање гаса у среду него што смо очекивали и то ће нам омогућити да дамо Србији један до два милиона кубних метара гаса. То је око четвртина потреба Србије за гасом", рекао је Ђурчањ на конференцији за новинаре, а пренела агенција МТИ.

Ђурчањ је истакао да су блажи временски услови и мања потрошња у домаћинствима у Мађарској омогућили тој држави да извезе део резерви гаса којима располаже, као и да ће на основу дневне потрошње одлучивати колико гаса може да испоручи Србији, којој је пре два дана потпуно прекинута испорука тог енергента из Русије.

Мађарски премијер је истакао да та држава неће имати проблема да задовољи сопствене потребе за гасом у наредне две седмице и додао да ће се мађарска влада састати наредне среде како би разговарала о наредним корацима у случају продужења кризе.

Ко је на правој страни не зна се

Мађарска жели да Европска унија јасно поручи обема странама у спору око гаса, Русији и Украјини, да не испуњавају своје обавезе према уговору о снабдевању европских потрошача гасом, рекао је Ђурчањ.

"Неприхватљиво је да учесници (у спору) не испуњавају своје обавезе из уговора. Тражићемо од ЕУ да предузме одлучну акцију против Кијева и Москве", истакао је Ђурчањи и додао да ће исту поруку упутити на данашњем састанку Вишеградске четворке у Братислави.

Мађарски премијер је рекао да није могуће поуздано знати која је страна у спору праву, али да Мађарска жели да буде сигурна да ће, пошто споразум буде постигнут, обе стране да се придржавају и да у томе треба да учествује ЕУ.

Ђурчањ је рекао да је тражио од Брисела да обезбеди финансијску подршку Кијеву уколико би то помогло решавању спора, навела је мађарска агенција.

Back