GREH

gurmanci:
Da se podsetimo: gordost, srebroljublje, ocajanje u lenjosti, neumerenost u jelu i picu, zavist, gnev, blud. Sa cime se borite? :roll:
Gluttony * Greed * Sloth * Envy * Wrath * Pride * Lust (iz filma '7'). Ajde nek neko prevede...ja zaboravila da zapisem a mrzi me da opet trazim u recniku....

Saints and sinners, something within us...

Mada ja mnoooooogo vise spadam u ovu drugu kategoriju obzirom da sam ekstremni hedonista :lol: ... Ali me briga - bog ne postoji :twisted:

Vazno je Ziveti (sa velikim z), a ne zivotariti...

snaja88:
I ja mislim da blud nije greh... :roll:
Ili sam zivela u zaBLUDi? :lol: :lol:

pise da jeste...po pravoslavnom hriscanskom (ili samo hriscanskom????? ili SPC?) jeste... pod bludom se podrazumeva svaki sex odnos ili bilo sta sto ima veze, izmedju dvoje koji nisu u crkvenom braku (dakle i poljubac u usta je blud i erotski zagrljaj o ostalom da i ne govorimo). tako nadjoh u raznim clancima.. cak nadjoh da je i u braku dozvoljeno samo dok se ne zatdurni...mada to bi trebalo ispitati. da li je ok ako je zena trudna. da, kontracepcija se isto smatra grehom ali ne znam u koji greh to spada...pa valjda u blud :)

AntunTun:
apsolutno svaki.........whole world is my home....to do good my religion....stoga zayebi te hrishtjanske fore....oni su ovde samo zbog para....a ti si ono shto je bitno.....u tebi je sve....ko ne razume....mozhda tje kad poraste....yeah.....feel so smart.....

he...zar nisi ipak ti mali...ok..da tako kazes sa 60 god...otkud znas sada...

NatasaNatasa:
Ja sam hedonista .... tako da sve što volim u tome i uživam. Ne borim se. Prepustim se skroz. Greh je samo ako ga tako doživljljavaš.

zavisi iz kog ugla gledas. ako gledas iz crkvenog ugla greh je greh ma kako ga ti dozivljavao.

Back