Greh 5

Ne slazem se da otudjenje nije fatalno za decu.
S druge strane, jeste, nakaradni smo, na pr seks da bude problem i razlog za rasturanje porodice. To mi je bas ono...
Pre sam za otvoren odnos. Ma loliko to i nalazilo negativan rezultat u okruzenju zbog mentaliteta i sistema vrednosti, ali sve probati ore nego se odluci na taj potez. No ok, teska tema, sam sam je otvorio da malo dodatno stavim kamen na vec postojeci niz.
znaš ako je sex sastavio tu ekipu koja je poželela da se razmnoži zašto misliš da sex ne bi mogao da ih rastavi?
kakvo je to jednosmerno povezivanje za života?
ta deca koja odrastaju u labavim porodicama koje imaju otvoren odnos takođe baziraju svoje odnose u životu na osnovu
roditeljskog modela pa tako ...to ide nekom progresijom gde zaključujemo da je sve manje ljudi koji imaju ikakvog respekta prema porodici lojalnosti i savezništvu sa partnerom uključujući i decu za čije dobro se koristi model otvorena veza

znaš ako je sex sastavio tu ekipu koja je poželela da se razmnoži zašto misliš da sex ne bi mogao da ih rastavi?
kakvo je to jednosmerno povezivanje za života?
ta deca koja odrastaju u labavim porodicama koje imaju otvoren odnos takođe baziraju svoje odnose u životu na osnovu
roditeljskog modela pa tako ...to ide nekom progresijom gde zaključujemo da je sve manje ljudi koji imaju ikakvog respekta prema porodici lojalnosti i savezništvu sa partnerom uključujući i decu za čije dobro se koristi model otvorena veza
Nisam rekao da je savrsen odnos vec da ga smatram manjim zlom.
Evo ti pitanje. Ne znam da li imas decu ili ne, to necu ni da pitam ovde - priv stvari.
Recimo da imas, zena si i uzdam se u majcinski instikt kod vecina zena: Zamisli dodje do razvoda, ali uslovi razvoda su da deca ne ostaju kod tebe. Koliko bi ti tada trebalo lako za razvod?

PS: I to ne samo da posmatras na te stvari kroz svoje emocije, vec da se i trudis da budes objektivna - deci trebaju majke. Ali eto, drustvo, sistem, okolnosti i td, ishod, vidjaces decu sedmicno- mesecno , moras da radis , posao , fizicki nisu tu tek tako dostupna preko puta i td.

Nisam rekao da je savrsen odnos vec da ga smatram manjim zlom.
Evo ti pitanje. Ne znam da li imas decu ili ne, to necu ni da pitam ovde - priv stvari.
Recimo da imas, zena si i uzdam se u majcinski instikt kod vecina zena: Zamisli dodje do razvoda, ali uslovi razvoda su da deca ne ostaju kod tebe. Koliko bi ti tada trebalo lako za razvod?
opcija da majka ne zadrži decu postoji samo ako je majka na ivici i marici sa zakonom: registrovana kao narkoman ili prostitutka ili se sama izjasni da nema uslova da ih čuva pa ih ustupi ocu.

da žena sam i majka i moja deca su uvek išla sa mnom sve dok nisu dovoljno porasla da sama odlučuju kuda će ići.
razvod je inače teško sranje i svi koji kroz njega prođu a imaju decu godinama leče traume.

Back