Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nov sam na forumu i citam polako postove, da li neko moze da me uputi kad je sledece izvlacenje i kad je najbolje da apliciram ? i preko kojeg sajta ili kako jer znam da postoji puno malverzacija ? hvala vam puno :) sledece bi trebalo da je prijava sad za 2016 ?

Poslednja izmena:
Nemojte reklamirati druge forume ovde pogotovo ne od prevaranata iz Chicaga. Nekoliko nasih ljudi je zazalilo zbog Zane i nekog lika iz Chicaga jer su ih prevarili (koristeci njihove usernameove i sifre). Vodite racuna.

Nov sam na forumu i citam polako postove, da li neko moze da me uputi kad je sledece izvlacenje i kad je najbolje da apliciram ? i preko kojeg sajta ili kako jer znam da postoji puno malverzacija ? hvala vam puno :) sledece bi trebalo da je prijava sad za 2016 ?

Prijavljivanje je u toku. Sve sto treba da uradis ovde je da se prijavis https://www.dvlottery.state.gov besplatno je. To je sve. Izvlacenje je u Maju.

Nemojte reklamirati druge forume ovde pogotovo ne od prevaranata iz Chicaga. Nekoliko nasih ljudi je zazalilo zbog Zane i nekog lika iz Chicaga jer su ih prevarili (koristeci njihove usernameove i sifre). Vodite racuna.

Ne razumem kako neko može da te prevari koristeći tvoj user i pass na nekom forumu? I, kako uopšte, neko može doći do mog passworda?

Moje pitanje je :Aplicirao sam za zelenu karto al sam kada sam popunjavao podatke za ženu stavio njeno djevojačko prezime,sad me zanima moguli me zmog toga diskvalifikovati?

Mislim, stavio si zenino "devojacko " prezime.A sad pitanje, ali iskreno da odgovoris;
Zasto si stavio zenino, devojacko prezime, i da li ti je ona uopste zena, ili, :think:

Naravno da mi je žena,u braku smo šest godina,na svim njenim papirima stoji moje prezime koje je sad i njeno.Zašto sam stavio njeno djevojačko:kod mene u selu se podrazumijeva da žena uzima muževo prezime ;) (izgubio sam iz vida da žena može zadržati svoje prezime,uzeti muževo ili svom prezimenu dodati muževo) tako da sam pošto sam prvo ispunjavao obrazac sa svojim podatcima, a imao sam problema da pošaljem slike pa me to malo umorilo,kad sam završio sa svojim podatcima prešao sam na ženine i valjda sam mislio da pošto moje prezime već ima sad kod žene treba djevojačko!Kako god, na jednom drugom sajtu sam našao na nekoga ko je imao sličan preblem,on je pogrešno upisao svoje prezime pa je zvao u Ameriku(organ koji je nadležan za lutriju) oni su mu rekli da to nije veliki problem i da to može da riježi u ambasadi ako bude izvučen u maju!

Naravno da mi je žena,u braku smo šest godina,na svim njenim papirima stoji moje prezime koje je sad i njeno.Zašto sam stavio njeno djevojačko:kod mene u selu se podrazumijeva da žena uzima muževo prezime ;) (izgubio sam iz vida da žena može zadržati svoje prezime,uzeti muževo ili svom prezimenu dodati muževo) tako da sam pošto sam prvo ispunjavao obrazac sa svojim podatcima, a imao sam problema da pošaljem slike pa me to malo umorilo,kad sam završio sa svojim podatcima prešao sam na ženine i valjda sam mislio da pošto moje prezime već ima sad kod žene treba djevojačko!Kako god, na jednom drugom sajtu sam našao na nekoga ko je imao sličan preblem,on je pogrešno upisao svoje prezime pa je zvao u Ameriku(organ koji je nadležan za lutriju) oni su mu rekli da to nije veliki problem i da to može da riježi u ambasadi ako bude izvučen u maju!

Uvek, odkako je sveta i veka, pogotovo u ovakvim situacijama, stavlja se musko prezime.E, posto si ti pogresio, zovi nadlezan organ, i on ce da te utesi, kao i onoga koga si pomenuo, :)
Sve u svemu, svako dobro i samo napred, Bogu u ruke, pa sta bude.Sve najbolje.

Dobih juce poruku na mail
KCC Visa
Logo U.S DEPARTMENT of STATE
Ali ispod sitno pise:
U.S. Department of State notifies Tom, Ntambara of being selected as a winner of the Diversity Visa program
U tekstu su svi moji podaci, tipa email adresa, ime i prezime i broj telefona, i Case number
Navodno, Kentucky Consular Center salje mail. Ali to pise toliko sitno, gotovo da se i ne vidi, pa mi deluje da je logo skeniran...
Pretpostavljam da je neka prevara, jer sam igrao DV - 2016 i proverio pocetkom maja, nisam izvucen.
Pa me zanima da li je neko mozda dobio ovako nesto?
I

I jos nesto da dodam,
U daljem tekstu pise, kada odlucim da krenem uproceduru nekoliko koraka, izmedju ostaluh, prvo kopija pasosa i uplata 1250usd
I kao tekst, gde pise da sam izabran medju 50.000 dobitnika od 12,1 miliona kandidata!
A kada krenem imam kartu avionsku gratis i mogucnost da odmah apliciram,prijavim sve clanove porodice kako bi i oni mogli samnom, ali da za svakog clana potrebno uplatiti 1250usd fee.

Dobih juce poruku na mail
KCC Visa
Logo U.S DEPARTMENT of STATE
Ali ispod sitno pise:
U.S. Department of State notifies Tom, Ntambara of being selected as a winner of the Diversity Visa program
U tekstu su svi moji podaci, tipa email adresa, ime i prezime i broj telefona, i Case number
Navodno, Kentucky Consular Center salje mail. Ali to pise toliko sitno, gotovo da se i ne vidi, pa mi deluje da je logo skeniran...
Pretpostavljam da je neka prevara, jer sam igrao DV - 2016 i proverio pocetkom maja, nisam izvucen.
Pa me zanima da li je neko mozda dobio ovako nesto?
I

U pitanju je standardni scam, prevara. US Immigration ti sigurno neće poslati obaveštenje da si dobio (ili nisi) email-om, a još manje će ti pokloniti avionsku kartu za USA ;)

"While DV applicants may receive an email from the U.S. government reminding them to check their status online through DV Entrant Status Check, they will not receive a notification letter or email informing them that they are a successful DV entrant. Applicants can only find out if they were selected to continue with DV processing by checking their status online through the DV Entrant Status Check at http://www.dvlottery.state.gov."

Najverovatnije imaju tvoje podatke od neke "firme" preko koje si igrao lutriju (ako jesi, zašto? Zvanična Greencard lutrija je jednostavna i besplatna). Ako je tako, verovatno su prodali tvoje podatke scammer-ima, ili pokušavaju sami da prevare.

Ali jedno je bitno - ne prebacuj nikome novac, niti šalji nekome kopiju pasoša, tipa preko Western Uniona, nekoj izmišljenoj "ekspozituri", "advokatu", "konzulatu USA" i slično u Londonu, Lagosu ili gdegod. To je sve scam, prevara.

Poslednja izmena:
Hvala. Inace pretpostavio sam da je tako, ali rekoh da poslusam iskustva. Inace igram vec 4. Ili 5. Put redovno u oktobru regularno, besplatno:-)
E sad, moguce dok nisam provalio, ja sam popunjavao sve i svasta:-(

To je takva prevara, da nema zesce.
USA salje informacije da si izvucen pod odredjenim brojem, graze da posaljes osnovne podatke, za tebe i familiju, obicnom postom, na centar, koji je nekada bio u Nju Hempshiru, sada ne znam gde je.
Sve placas, ukljucujuci troskove pregleda i avio karte , a od Amerike dobijas samo ulaznu vizu.
To ti je to.

Aj bre ne palite se bespotrebno:)mm je to stizalo svko malo na meil
naravno znamo da neko pokušava da bude pametan,elem svi koji
su učestvovali znaju da treba SAMI da provere na oficijelnom sajtu.

Pozdrav!
Slucajno sam se ubacio na ovu temu (trenutno me vise interesuje ona vezana za Kanadu) i vidim ovaj poslednji post gde pise da mi sami treba da proveravamo da li smo dobili green card ili ne :eek: ?
Devojka i ja se inace vec deset godina redovno prijavljujemo za lutriju, ali nikada nismo proveravali da li smo dobili ili ne, jer smo mislili da su male sanse a i da ce nam oni svakako javiti :dash:
Imam sacuvane sifre od zadnje dve-tri godine, mogu li to sada da proverim i vredi li nam nesto ako smo dobili? Koji im je rok trajanja? :lol: kakvi smo retardi :lol:
Pozdrav!

Pozdrav!
Slucajno sam se ubacio na ovu temu (trenutno me vise interesuje ona vezana za Kanadu) i vidim ovaj poslednji post gde pise da mi sami treba da proveravamo da li smo dobili green card ili ne :eek: ?
Devojka i ja se inace vec deset godina redovno prijavljujemo za lutriju, ali nikada nismo proveravali da li smo dobili ili ne, jer smo mislili da su male sanse a i da ce nam oni svakako javiti :dash:
Imam sacuvane sifre od zadnje dve-tri godine, mogu li to sada da proverim i vredi li nam nesto ako smo dobili? Koji im je rok trajanja? :lol: kakvi smo retardi :lol:
Pozdrav!

https://www.dvlottery.state.gov/
Moze se proveriti status DV2016 i DV2017
Ostalo nema svrhe proveravati, jedino ako volis da se nerviras.

Back