Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je verovatno nesto najnovije. To je mix paket, to je kartica koja omogucava veliki broj domacih kanala visoke HD rezolucije. Tacnije full HD 1920 x 1080, sa sve digitalnim kanalom. Saradnja je zasnovana na ideji neverovatno popularne pevacice iz USA i jos popularnije Don-Grand-narodne televizije iz Srbije. Pop pevacica je okrenula kraku sa gorepomenutog kanala i ponudila mu saradnju. Naravno sve je to propratio m. card kao generalni sponzor ideje. Odatle naziv Pink card!!! Ako je neko malo pre bio zbunjen dok je citao fehin post, sad je jos vise zbunjen, sa 100 gr sludjenosti.
Eto, ja rekoh malo da pojasnim :).
:hahaha:

ovo ispadane "mehanicki tehnicar" .

trebalo bi prevesti:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mechanic

...mechanic nije isto sto i technician ( bukvalno prevodjenje sa engleskog necu ni da komentarisem)...
Mechanic je baja sa cekicem koji je nesto naucio gledajuci u nekog drugog baju sa cekicem....

Technician poseduje neko formalno obrazovanje t.j. osim prakticnog iskustva poseduje i znanje algebre, trigonometrije i barem elementarne fizike...

Uskoro dobijam zeleni karton pa me interesuje da li postoji sansa da mi devojka dodje u posetu iz Srbije i da se vencamo u USA?????? Da li bi ona mogla da dobije papire na osnovu mene???????:worth:

Sta mislite o green card i ako dobijem u koji je grad najbolje da idem
zna neko ako napustis usa a u proceduri si za green card,zenidbom,dal ima problema ako nastavis sa tim u svojoj zemlji,naravno mlada dodje...znam da ce odbiti tamo siguran sam nego ne znam dal ovde ima nekih problema ako se prica nastavi ovde..na neki nacin mozda iz pocetka sve..ne znam..molim neki odgovor ako se moze i zna..hvala..

Zna li neko zašto ljudi sa Višom školom ne mogu da konkurišu za Zelenu kartu (onu lutrijsku)? Može neko sa srednjom školom, a ne može onaj sa višim obtazovanjem od njega. Kakav to problem imaju sa tzv. Vocational Schools. I da li naše Više škole mogu da se izjednače sa Vocational Schools? Ipak su ovde, nekada, ljudi upisivali treću godinu fakulteta sa diplomom Više škole.

zaista ne znam odakle ti takva ideja...
izgleda da treba malo da poradish na enleskom... :mrgreen:

Ako si ikada popunjavao zvaničnu prijavu za Zelenu kartu u delu gde te pitaju za stepen obrazovanja imaš pobrojano sve od osnovne škole do doktora raznih nauka, ali ti ispod toga sitnim slovima (što svi previđamo) piše da ako imaš manje od srednje škole i ako imaš Vocational School odmah otpadaš, tj. tvoja prijava se ne uzima u obzir.

dal' ti lave uopshe znash shta je Vocational School?
Ti, dečko, očigledno ne znaš jer ne bi samo postavljao pitanje već bi dao i odgovor na njega. Problem, sinko, sa Zapadom je što je teško izjednačiti naša zvanja sa njihovim.

Njihov Bachelor je uveden zbog dece koja nisu završila fakultet, pa da imaju neko zvanje nakon tri godine studija. Njihov Master je u rangu naše diplome. njihov doktor nauka je u rangu našeg magistra, a još uvek nemaju ništa što bi moglo da parira našim doktorima nauka.

Zbog toga su naši diplomirani (inženjeri i šta već) ne znajući to, pisali da imaju Bachelor Degree, na osnovu čega im je određivana i niža plata i status u kompaniji.

Znam i ja dečko da je naša Viša škola vrednija od američke Vocational School, koja se završava nakon srednje škole i traje dve godine, kao što je nekada trajala i naša Viša. Ali si sa našom mogao da upišeš treću godinu fakulteta, što u Americi ne bi mogao.

...da prekinem naklapanja...

Diploma Vise skole = Junior college/associate degree/university degree
zapoceta Visa, bez diplome = some college/some university courses

U zavisnosti od toga koja je visa u pitanju i koje si zvanje stekao posle nje diploma je AA, AAS, AS ili kago god vec da ih zovu...uposli malo google ili wikipedia-ju :)

@Sport_Billy

Шта би ти овде обележио као Вишу школу?

12. What is the highest level of education you have achieved, as of today?

Primary school only
High School, no degree
High School degree
Vocational School
Some University Courses
University Degree
Some Graduate Level Courses
Master's Degree
Some Doctorate Level Courses
Doctorate Degree

You must have a minimum of a high school diploma reflecting the completion of a full course of study (vocation schools or equivalency degrees are not acceptable) or be a skilled worker in an occupation that requires at least two years of training or experience to qualify (visit http://online.onetcenter.org/ {this link will open in a new window} to see if your occupation qualifies) for a Diversity Visa.

Back