mislim da ce ovo sto cu reci biti malo "zastrasujuce",ali oprez nije na odmet: turisticki gigant "Kosmar" je prosle godine ostavio na cedilu oko 800 000 turista po celom svetu(informacija iz prve ruke-prosle godine).sada-pre neki dan cujem,da se uz pomoc nekih trikova vracaju na trziste.sta onda ocekivati od malih kompanija,agencija...Mogu samo da tvrdim po pitanju skiatosa,da saradjujem sa extra ljudima,sve domacin do domacina-koji nemaju problem da dodju i u luku kada imam puno automobila i preuzmu svoje goste.Ovde treba da dodam i nase agencije eta,sabra,kon-tiki,kalodukas.... koji takodje na skiatosu imaju extra saradnike i koliko ja cujem od mestana-saradnja je besprekorna.tako,da po pitanju skiatosa nemate skoro nikakav rizik,po pitanju letovanja,rezervacija i sl.ali ako neko "pukne" u egiptu,turskoj,srbiji...moze se odraziti i na vas..ne mogu,naravno znati sta se desava na ostalim destinacijama(narocito van grcke) ali "tumbanja" u drugoj polovini godine ce biti u svim bransama.mnogi grci su na primer,iselili svoje fabrike u bugarsku i makedoniju,da bi opstali(jeftina r.snaga i mali porez) . strajkovi i nemiri u grckoj UVEK prestaju cim je tur. sezona na pomolu.cela drzava zavisi od turizma-samo atinu je prosle godine posetilo 2 miliona turista...