Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dve informacije: za one koji putuju ovim pravcem www.egnatia.gr na istom sajtu se mogu informisati kakvo je vreme u tom delu grcke i gde se izvode radovi.Takodje,(na tom pravcu)gospodin Alexis Kesopulos me zamolio da srpskim turistima priblizim ili predstavim njegovu ponudu www.ducata.gr Destinacija je: skretanje za grad Veria,pa potom za Seli i nailazi se na table "ducata",koje vode u mesto Kserolivado.Sajt ce uskoro biti i na eng jeziku.cene sa sajta su za srpske turiste u startu 10% nize a cenkanje je neizbezno.Gospodina Kesopulosa kontaktirati licno za eventualna pitanja i rezervacije.pozz

Jedno pitanje za one koji su imali priliku da putuju u Grčku za vreme uskršnjih praznika:
Da li se dešava da zbog praznika ne može da se ide u obilazak muzeja, manastira i slično. Da li je za Uskrs sve zatvoreno, kao kod nas?
Hvala

Trebalo bi da ovih dana uplatimo letovanje u Polihronu u Atanasiosu. Molim vas da mi pomognete u odluci. Da li neko preporucuje ? Ove godine prvi put idemo u Grcku, pa ne bih da se razocaramo.Toliko divnih stvari sam nacitala i toliko lepih slika se nagledala.

Trebalo bi da ovih dana uplatimo letovanje u Polihronu u Atanasiosu. Molim vas da mi pomognete u odluci. Da li neko preporucuje ? Ove godine prvi put idemo u Grcku, pa ne bih da se razocaramo.Toliko divnih stvari sam nacitala i toliko lepih slika se nagledala.

more i plaza su predivni.jeste da je mesto manje od pefkohorija i haniotija,ali razocarati se necete sigurno.

Pocetkom juna putujem u Agios Georgios juzni preko agencije Spirit travel... Da li je bio neko od vas tamo i interesuju me vasi utisci o tom mestu? I koliko se putuje iz BGD-a busom do Igumenice?
Unapred zahvalna:cvet:

crnjo,nemaju velike ribe interesa,pa se zato i ne zuri.mnogo brze napreduju tuneli ispod Platamone.ovde imas info o radovima: http://www.egnatia.eu/page/default.asp?id=5&la=2 mislim,da je jerotije skoro prolazio... Usput,preporucio bih onima koji bi na ostrva a daleko im da voze autom: treba se u aprilu-maju raspitati kako funkcionise novi prevoz iz soluna,volosa, atine prema ostrvima (hidroavioni).pa bi mozda bila zanimljiva kombinacija: do soluna redovnom linijom jat-a i dalje redovnom linijom hidroaviona. cene ce biti normalne(kako cujem,volos-skiatos licitiraju sa 35-50 evra po osobi,ali za 20 minuta ste na ostrvu)

@mobilni
hvala za info
još nešto
zbog ove krize, da li može da se desi da predstavnik ili agencija u gčkoj puknu (recimo zbog propasti banke) pa onda i mi svi da puknemo koji smo uplatili letovanje?
malo me plaše i štrajkovi, nemiri...

Poslednja izmena od moderatora:
mislim da ce ovo sto cu reci biti malo "zastrasujuce",ali oprez nije na odmet: turisticki gigant "Kosmar" je prosle godine ostavio na cedilu oko 800 000 turista po celom svetu(informacija iz prve ruke-prosle godine).sada-pre neki dan cujem,da se uz pomoc nekih trikova vracaju na trziste.sta onda ocekivati od malih kompanija,agencija...Mogu samo da tvrdim po pitanju skiatosa,da saradjujem sa extra ljudima,sve domacin do domacina-koji nemaju problem da dodju i u luku kada imam puno automobila i preuzmu svoje goste.Ovde treba da dodam i nase agencije eta,sabra,kon-tiki,kalodukas.... koji takodje na skiatosu imaju extra saradnike i koliko ja cujem od mestana-saradnja je besprekorna.tako,da po pitanju skiatosa nemate skoro nikakav rizik,po pitanju letovanja,rezervacija i sl.ali ako neko "pukne" u egiptu,turskoj,srbiji...moze se odraziti i na vas..ne mogu,naravno znati sta se desava na ostalim destinacijama(narocito van grcke) ali "tumbanja" u drugoj polovini godine ce biti u svim bransama.mnogi grci su na primer,iselili svoje fabrike u bugarsku i makedoniju,da bi opstali(jeftina r.snaga i mali porez) . strajkovi i nemiri u grckoj UVEK prestaju cim je tur. sezona na pomolu.cela drzava zavisi od turizma-samo atinu je prosle godine posetilo 2 miliona turista...

Poslednja izmena:
putujem 18.maja na Stavros... nikad ranije nisam "letovala" u predsezoni, pa me zanima ako neko moze da mi pomogne jer informacije preko neta ne mogu da nadjem...(bar ne neke koje su mi od koristi)

da li se u to vreme moze kupati u moru? :/

Najiskrenije .... baš se i ne može kupati na tom potezu. Napolju može biti i pretoplo, ali more još nije dovoljno zagrejano.

Ja se uvek kupam, ali ja nisam tipičan primer. Za 80 posto ljudi je prehladno more. Možda samo brčkanje u samom plićaku.

Da prenesem na ovoj temi,atmosferu koja je iznenadila mnoge za Uskrsnje praznike( i mene!).Naime,razlog da ovo komentarisem je "poluinformacija" koja se provlaci po nasim medijima da "grci obaraju cene"....i to me mnogi pitaju. Medjutim,valjda je jasno svima da je nekome u interesu(agencijama,tirazu,gledanosti..) da plasiraju takve informacije.Prilikom razmene cestitki sa Skiacanima za Uskrs,svi mi napomenuse extra posetu turista skiatosu i naravno potraznju i rezervisanje smestaja za sezonu.Izmedju ostalih,jedan od mojih saradnika me pozva za vreme dnevnika i svojim usima sam cuo(reportera) da su "poles fores"(mnogo puta) tokom vikenda podizali naplatne rampe na auto-putu i po sat vremena slobodno propustali vozila jer se za cas posla formira kolona od vise kilometara.Evo sta kaze i jedna od vodecih novina u grckoj(Elefteros tipos):.."od petka do nedelje iz Atine je otislo 1.100 000 automobila, 95.000 putnika je otislo autobusima,vise od 192.000 je otislo brodovima i preko 3000 letova iz atine i za atinu. http://www.e-tipos.com/greece Oni koji ocekuju i veruju da ce grci oboriti cene zbog ekonomske krize....mislim,da se varaju.Samo ce cekajuci,imati manji izbor....Mozda bi mogao "sch",da nam prenese atmosferu sa Krita,mada se ne moze porediti ostali deo grcke...sa kritom, zbog same cene transfera i udaljenosti.Ove podatke,sam preneo iz stampe,zato sto grcki turizam zavisi 60%(mozda i vise) od samih grka a kako stvari stoje( i kako me ubedise) da ce sezona biti bolja od proslogodisnje. "sch",sta se desava na kritu?

Poslednja izmena:
Najpre pozdrav za legendu foruma.

Pre svega dobronameran, uvek sa zaista pravim informacijama. Čovek iz čijih postova možete zaista da doživite Grčku kakva jeste. Tu nema nikakvih ulepšavanja, sve je sasvim realno opisano.To može da zna svako ko je u nekom malo dužem periodu boravio ovde. A oni koji o Grčkoj ZNAJU SVE, a preko priče iz frizerskog salona....o njima nećemo ovaj put.

Što se tiče Krita, ja trenutno nisam tamo, ali sam svakodnevno u kontaktu, da ne kažem online....

Najbolje ću ilustrovati sve ovo o čemu pričamo OČAJNIM pozivom mog najdražeg gazde Stavrosa sinoć:
'' Opet smo spalili Judu, ali ne vredi...., svake godine se pojavi ponovo'' ( Mobilni dobro zna o čemu pričam).
Nego...ajde mi pošalji nekoliko ljudi da mi rade, ali da ih ti odabereš, kao za tebe. Ne mogu da nađem dovoljno, dao sam i oglas u novinama.

Toliko o ''PROPALOJ'' sezoni u Grčkoj, i o ''popustima''

sto se tice radnika...***,ovde u srbiji sam pitao neke da rade na skiatosu,ali svi mi traze da im obezbedim radnu vizu...:hahaha: zaista,ne bih da budem indirektni krivac za necije glavobolje u toku sezone.pokusaj ovde http://www.srbija.gr ima dosta nasih koji vec zive u grckoj.pozzzzzz

Poslednja izmena:
planiram da putujem u Ipsos vila Alexandros (na krfu) preko matica...nemam bas vremena da pretrazujem ceo forum,ako neko moze da mi pomogne sa utiscima (grad, vila,agencija,cene renta cara i sl.) nek pise il kaze gde ima...ja cu moje obavezno napisati kad se vratim.... pomagajte i hvala

Back