Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za 1. maj se u regiji oko Soluna NE MOŽE kupati !
Čak i ja, koji imam nadimak MORŽ, zato što se kupam i za Novu Godinu na Halkidikiju, priznajem da je prehladno. Kupam se ja i u Dunavu u martu. NEMA baš velike razlike u temperaturi vode ....
Za prošli prvi maj sam se kupao na Halkidikiju, a drugar je stajao u vodi do članaka i pričao mobilnim. Za vreme razgovora se prehladio !

Daklem....ZABORAVITE kupanje za 01. maj na severu Grčke.

Ali zato 02-og maja slobodno se kupajte :mrgreen:

Pozdrav!

Namjeravam sredinom Maja odleprsati do Grcke! Imam jednu malu dilemu pa bih vas molila za pomoc: Uzecu dvanaestodnevni aranzman preko agencije, a u opciji su Paralia, Olympic beach i Xalkidiki(Poluxrono, Xanioti). Na bilo kojem od ovih mjesta cu samo prenociti, a vec sljedeceg dana se uputiti za Solun, gdje gostuje Nikos Vertis kojeg naprosto moram vidjeti :)) Eh, potom slijedi Athina gdje cu se "udomaciti" do dana polaska. Mozete li mi reci, uzimajuci u obzir ove moje zeljice, koja mi je opcija najbolja, dakle koji aranzman da uzmem?
Unaprijed hvala!!!

Pozdrav!

Namjeravam ici u Atinu sredinom Maja i ostati desetak dana. Posto bih uzela dvanaestodnevni aranzman (kako bih mogla doci do Grcke!) u mjestu Paralia ili Xalkidiki, zanima me smijem li se uputiti u Atinu bez prethodno rezervisanog smjestaja? Vazno je samo da je cisto, a kvalitet hotela ili privatnog mjestaja manje je bitan, uzimajuci u obzir da cu tu samo prenociti !:) Mogu li se naci nekakvi hotelcici od 10 do 15 eura?
Lijep pozdrav!

Pozdrav!

Namjeravam sredinom Maja odleprsati do Grcke! Imam jednu malu dilemu pa bih vas molila za pomoc: Uzecu dvanaestodnevni aranzman preko agencije, a u opciji su Paralia, Olympic beach i Xalkidiki(Poluxrono, Xanioti). Na bilo kojem od ovih mjesta cu samo prenociti, a vec sljedeceg dana se uputiti za Solun, gdje gostuje Nikos Vertis kojeg naprosto moram vidjeti :)) Eh, potom slijedi Athina gdje cu se "udomaciti" do dana polaska. Mozete li mi reci, uzimajuci u obzir ove moje zeljice, koja mi je opcija najbolja, dakle koji aranzman da uzmem?
Unaprijed hvala!!!
Uzimajući u obzir sve tvoje željice, koliko je meni poznato, teško da neka agencija radi takve aranžmane! :) Glupo je plaćati 12-dnevni aranžman (da bi samo došla do Grčke!) u nekom mestu u kome ćeš samo prenoćiti, a onda otići u Atinu i opet plaćati smeštaj?! Znači dva puta plaćaš! Ne vidim logiku! To što si ti planirala moguće je, ali u sopstvenoj režiji! I naravno, nisi morala pitanje da postavljaš na nekoliko mesta!

:) Jao.. ja sam zaboravila spomenuti da sam iz BiH, a odavdje je gotovo nezamislivo doci do Grcke, prijatelju moj! Imaju aranzmani (ali ne i Atina) nekad krajem augusta (pitanje je da li ce ih uopste i biti) i za sedmicu dana boravka platis opa-cupaaa, i to bih opet morala u sopstvenoj reziji u Atinu!
A sama povratna karta do Atine iznosi oko 350 eura, s tim sto je nemoguce dobiti vizu a ne predociti im potvrdu aranzmana. Tako da se moram snaci kako znam i umijem, a zaista mi je stalo otici tamo!!! :)

Ej Agapoula,
Postoje neke agencije, doduse iz Beograda, preko kojih mozes uplatiti samo put, bez aranzmana, i onda sama po svom planu kud god hoces... Viza se regulise takodje preko njih, grupna... Putovala sam tako prije 3 godine, vise puta, takodje i neki moji prijatelji.
E sad, mozda ti ovo ne znaci mnogo, ali raspitaj se po agencijama u svom gradu...
I jos jedan savjet, ako zelis ustedjeti novac, probaj preko hospitalityclub.com da nadjes free smjestaj. Moras prvo postati njihov clan, na sta se ceka par nedelja i onda trazis ljude koji bi bili radi ugostiti te, pokazati grad itd...

Pozdrav svima!
U Grckoj letujem vec godinama i ubedljivo je najlepsa! Najcesce sam bila na Halkidikiju, i ove godine planiram da letujem u Pefkohoriju po drugi put. Do sada sam isla kolima, a ove godine bih putovala vozom, ali nemam puno pojma o tome. Pa bih volela da mi neko kaze ako zna nesto vise... Kakva je uopste situacija sto se tice putovanja vozom, jel potrebna individualna viza kao i za putovanje kolima? I sto mi je najbitnije, kako da stignem od Soluna do Pefkohorija? Jel idu neki redovni busevi, kako, kad? Volela bih da cujem vas komentar na sve ovo... Hvala puno! Pozz

Kakva su iskustva sa agencijama Tomas i Travellend .Da li je neko bio u Pefkohoriju u Koralima 1 i Rigakis hotelu.Kako je za provod i Uopste da li je za tinejdzere i malo starije zanimljiv nocni zivot.da li je bezbedno i uopste molim za utiske.Hvala Lidija

Gospodjice slatkice,mi smo isli vozom u Solun ,i do tamo smo uzeli spavaca kola i to je o.k. Ali za Beograd nemoze da se rezervise i onda bukvalno uleces u voz zbog mesta a putovao je vise od 16 sati.E to je bilo uzas.A od Soluna do Haniotija (gde smo bili) isli smo taksijem ,u proseku oko 100 eura.Sada bi isli u Pefkohori i dvoumimo se izmedju auto voza ili da idemo kolima.

Ako već nisu kola, onda je uvek biram voz ispred autobusa.

Jeste da ide 16 sati do Soluna, ali:

- imate toalet
- manje čekate na granici
- ne može da ne radi klima ( otvorite prozor)
- ne može da pukne guma
- imate više prostora da pružite noge
- možete da se prošetate
- ako ste dobro društvo u kupeu, možete i da zapevate, a da to ne smeta ostalima
- imate onaj mali stočić, pa možete na jedan da stavite pečeno pile, a na drugi pivo

Ma.... STOTINU razloga .....

Kolima je verovatno najbolje ali ja sama vozim a i neznam kako bi se smestile i dve devojcice i tri devojke znaci koji prevoz?

Uvek je najbolje ici svojim kolima. Ako vec ne mozete sve da stanete u jedna kola (mozda da se "malo" stisnete?), a nemate kombi i za voz kazete da je katastrofa u povratku, onda je najbolje da uplatite prevoz autobusom preko neke od ovdasnjih agencija ili da izaberete destinaciju do koje se moze i avionom. Postoji varijanta da u povratku udjete u taj pretrpani voz samo do prvog veceg mesta u Makedoniji, pa da odatle "hvatate" bus za Srbiju (obicno budu polu prazni), ali mi to ipak zvuci kao preveliko maltretiranje.

Citat:
Original postavio sch
.... - imate onaj mali stočić, pa možete na jedan da stavite pečeno pile, a na drugi pivo

Ma.... STOTINU razloga .....

To je akcija !

A moze da stane i nekoliko paradajza, onako u komadu, pa ih bez secenja zagrizete, a ono sve curi niz bradu, pa jos oljustite po koje bareno jaje i izvadite taze opran mladi luk sa sve zelenim percinima, tek da "zamirise" ceo kupe...Koliko li smo samo puta gledali opisanu scenu na relaciji Beograd - Bar ili nekada davno na relaciji Beograd - Pula.

A moze da stane i nekoliko paradajza, onako u komadu, pa ih bez secenja zagrizete, a ono sve curi niz bradu, pa jos oljustite po koje bareno jaje i izvadite taze opran mladi luk sa sve zelenim percinima, tek da "zamirise" ceo kupe...Koliko li smo samo puta gledali opisanu scenu na relaciji Beograd - Bar ili nekada davno na relaciji Beograd - Pula.

ŽIVA ISTINA, jednom kad sam išao vozom za Pulu ( Ah prelepa Verudela....) neki deda je imao balon rakije i položio ga je iznad mene na onu policu. Ja sam spavao, a to je polako kapljalo na mene. Kad sam se probudio, bio sam skoro okupan .....Katastrofa

ŽIVA ISTINA, jednom kad sam išao vozom za Pulu ( Ah prelepa Verudela....) neki deda je imao balon rakije i položio ga je iznad mene na onu policu. Ja sam spavao, a to je polako kapljalo na mene. Kad sam se probudio, bio sam skoro okupan .....Katastrofa

Da si malo zahrckao i otvorio usta, probudio bi se i pijan !!!

Back