Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
crnicrnja, whats your problem with my photo?

Ljudi u crnim kapuljačama i mašinkama sa Grčkom zastavom u pozadini...ako to nije problem:?
Ja sam sa tim problemom odlično upoznat i ne bi voleo da tako lepa zemlja takođe upozna ono što smo mi u prethodnom periodu.
A da Grci izgleda već imaju neki problem, videlo se i juče u Solunu kad su oni skotovi od navijača napali "civile", čak i dete od 10godina.:evil:

Te incidente bolesnih ljudi ne treba gledati globalno kao odnos Grka i Srba. Idioti su napali nase ljude samo zbog toga sto su navijaci Zvezde ili su mislili da su navijaci. Ako cemo tako gledati, svako svakog mrzi na ovoj planeti, gde god neko pika loptu na svetu, kreteni kojima je "zzz" tim sve u zivotu, su u stanju i da ubiju one druge kojim a je tim "yyy" sve u zivotu. Normalni ljudi koji bi da uzivaju u sportu skoro vise da i ne odlaze na stadione ili odlaze i svesni su rizika da se vise nece vratiti.

Ako bi gledali na Solunska divljanja kao generalni odnos izmedju Grka i Srba, onda bih postavio pitanje, kako da gledamo odnos UNUTAR Srbije kad se bodu nozevima retardi navijaci Partizana i retardi navijaci Zvezde ili retardirana rulja navijaca Rada ili... Sta onda?
Srbin mrzi Srbina i to je uredu?
Ili moramo da se suocimo sa cinjenicom da je sport postao sve vise faktor okupljanja sljama koji u zivotu ne moze postici nista vec ispunjenje svojih zelja i ideja nalazi u rulji, sa zeljom da fizicki unisti onu drugu rulju, druge boje...

To se isto desilo u Solunu.
Generalisati to kao odnos dva naroda je smesno. Pa zar rulja idiota (kojih ima i kod nas u nista manjem broju) da postavlja standarde odnosa izmedju naroda?

Ja sam letovala u blizini(Psakoudia)pa sam prolazila par puta-mesto je malo,tipicno grcki sarmantno,samo moze biti dosadno da svako vece budes u njemu-sve prodjes za 10minuta !A plaze se nesto ne secam..?!

Kako moze da se letuje u Grckoj a da nije preko agencija? Citao sa na nekim forumima o tome...
Kako se resava viza? pretpostavljam da bi vlasnik apartmana/hotela trebao da posalje garantno pismo....

Ima li neko iskustva sa tim, kako to funkcionise u praksi?

Bio sam u Paraliji 2000 god.,i sve je bilo ok sem onih meduzica,ima li ih sada?Koliko je povratna autobuska karta,relacija Katerini-Solun,pretpostavljam da iz Paralije ima samo do Katerinia,ne verujem da su uveli nesto za Solun,ali opet moz i to da se desi?Koliko je iznamljivanje (dnevno) npr. Puntica i da li treba medjunarodna dozvola,kakva je situacija sa skuterima 50ccm ?

Pozdrav! Videla sam,pretrazujuci razne destinacije i misljenja o letovanju u Grckoj,Vasu ponudu za Santorini.Da li se jos uvek bavite time i kako mogu da dobijem odgovarajuce informacije? Unapred zahvalna porodica Rakonjac.

POMOC
Prvi maj u grckoj, suprug, sin od 2.5god i ja, na sedam dana, kolima. Treba mi lepo i mirno mesto. Sa restoranom i prodavnicom, a opet pored soluna, kako bismo skoknuli u shoping. I jos nesto, dali se tada moze kupati, ili cemo samo prste probckati?

Za 1. maj se u regiji oko Soluna NE MOŽE kupati !
Čak i ja, koji imam nadimak MORŽ, zato što se kupam i za Novu Godinu na Halkidikiju, priznajem da je prehladno. Kupam se ja i u Dunavu u martu. NEMA baš velike razlike u temperaturi vode ....
Za prošli prvi maj sam se kupao na Halkidikiju, a drugar je stajao u vodi do članaka i pričao mobilnim. Za vreme razgovora se prehladio !

Daklem....ZABORAVITE kupanje za 01. maj na severu Grčke.

Za 1. maj se u regiji oko Soluna NE MOŽE kupati !
Čak i ja, koji imam nadimak MORŽ, zato što se kupam i za Novu Godinu na Halkidikiju, priznajem da je prehladno. Kupam se ja i u Dunavu u martu. NEMA baš velike razlike u temperaturi vode ....
Za prošli prvi maj sam se kupao na Halkidikiju, a drugar je stajao u vodi do članaka i pričao mobilnim. Za vreme razgovora se prehladio !

Daklem....ZABORAVITE kupanje za 01. maj na severu Grčke.

Hvala na informacijama
:-(

POMOC
Prvi maj u grckoj, suprug, sin od 2.5god i ja, na sedam dana, kolima. Treba mi lepo i mirno mesto. Sa restoranom i prodavnicom, a opet pored soluna, kako bismo skoknuli u shoping. I jos nesto, dali se tada moze kupati, ili cemo samo prste probckati?

Probajte sa Haniotijem...oko 70km udaljeno od Soluna...prelepo, malo i cisto sa svim pratecim sadrzajima, u vidu par prodavnica, samoposluga...restorana...kafica.

Mnogo zelenila, kao i lepo uredjena plaza, narocito se preporucuje ljudima sa malom decom, kao i onima koji bi da odmore mozak od guzve i buke.

Preporucujem, a sto se tice kupanja pocetkom maja...zavisi kakvo vreme bude. Moja majka je prosle godine otisla oko 10 maja i svih 20 i nesto dana se kupala.:lol:

Back