Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
vjuer:
ako ti treba butik auto delova, ubedljivo je najbolje Via Egnatia i okolo u Thessaloniki. Cak sve i razumeju. A ako hoces krpice, idi u Atinu i podji od Tgra Omonia u koncentricnim krugovima - imas svacega da se nagledas.

Prodavnice sa auto delovima uopste ne postoje u Egnatiji , ako to nekog zanima nek ide ulicu Lagada. ;-)

little danny:
Zna li neko kakvo je vreme na Krfu pocetkom septembra?

Ja sam bila na Krfu krajem avgusta i početkom septembra i vreme je bilo odlično,tridesetak stepeni ili koji stepen gora,dole, bilo je predivno za kupanje,a i za obilazak ostrva.Inače,Krf je prelepo ostrvo i treba ga što više obići,a svakako se nećeš pokajati da odeš tamo kad god,a početak septembra je takođe odličan period.Želim ti čaroban boravak na ovom čarobnom ostrvu...

Jel' neko od vas koji ste isli svojim kolima od Beograda do Tasosa uzimao prenociste negde u Makedoniji? Ukoliko jeste, molim vas da mi kazete u kom mestu ste napravili pauzu, tj. prenocili i u kom hotelu.

Pokusala sam preko Google-a da nadjem izbor od nekoliko hotela blizu granice, kao i vise informacija o njima, ali ponuda, sudeci po Internetu, bas i nije neka. Tri hotela bi mogla da dodju u obzir: hotel Park u Negotinu, hotel Jugo u Gevgeliji i hotel Istatov u Dojranu.

Da li je neko od vas odsedao u nekom od navedenih hotela? Da li je neko isao na taj granicni prelaz Dojran, kakav je put do tamo i od granice ka Solunu i da li su stvarno znatno manje guzve nego na Evzoniju? :confused:

Jel' neko od vas koji ste isli svojim kolima od Beograda do grckih ostrva uzimao prenociste negde u Makedoniji? Ukoliko jeste, molim vas da mi kazete u kom mestu ste napravili pauzu, tj. prenocili i u kom hotelu.

Pokusala sam preko Google-a da nadjem izbor od nekoliko hotela blizu granice, kao i vise informacija o njima, ali ponuda, sudeci po Internetu, bas i nije neka. Tri hotela bi mogla da dodju u obzir: hotel Park u Negotinu, hotel Jugo u Gevgeliji i hotel Istatov u Dojranu.

Da li je neko od vas odsedao u nekom od navedenih hotela? Da li je neko isao na taj granicni prelaz Dojran, kakav je put do tamo i od granice ka Solunu i da li su stvarno znatno manje guzve nego na Evzoniju? :confused: :confused: :confused:

Ili mi mozda predlazete prenociste u Solunu? U kom hotelu? Ima li taj hotel svoj parking? :confused: :confused: :confused:

mirarbi:
Jel' neko od vas koji ste isli svojim kolima od Beograda do grckih ostrva uzimao prenociste negde u Makedoniji? Ukoliko jeste, molim vas da mi kazete u kom mestu ste napravili pauzu, tj. prenocili i u kom hotelu.

Da li je neko od vas odsedao u nekom od navedenih hotela? Da li je neko isao na taj granicni prelaz Dojran, kakav je put do tamo i od granice ka Solunu i da li su stvarno znatno manje guzve nego na Evzoniju? :confused: :confused: :confused:

Ili mi mozda predlazete prenociste u Solunu? U kom hotelu? Ima li taj hotel svoj parking? :confused: :confused: :confused:
DEFINITIVNO-POLIKASTRO

Nemoj bratko da se ljutiš, ali više sam platio do sada makedonskoj policiji, nego policiji iz svih ostalih zemalja zajedno. I NIKADA nisam dobio priznanicu. Jednom su mi naplatili 80 eur, što mi je bila napuknuta šofer šajbna. A napukla mi je usput od kamena. Kao da sam ja znao da će to da bude. Ili treba nositi rezervnu sa sobom ????

I još onaj vrhunac iživljavanja, da neće da uzmu evre, nego ostaviš pasoš i ideš do prve menjačnice, pa se onda vratiš da im platiš ???

ΓΑΛΙΝΙ:
Nemoj bratko da se ljutiš, ali više sam platio do sada makedonskoj policiji, nego policiji iz svih ostalih zemalja zajedno. I NIKADA nisam dobio priznanicu. Jednom su mi naplatili 80 eur, što mi je bila napuknuta šofer šajbna. A napukla mi je usput od kamena. Kao da sam ja znao da će to da bude. Ili treba nositi rezervnu sa sobom ????

I još onaj vrhunac iživljavanja, da neće da uzmu evre, nego ostaviš pasoš i ideš do prve menjačnice, pa se onda vratiš da im platiš ???

Ne ljutim se tebi jer nisi ti to napisao ali poenta je u tome da ne mozes izjednaciti narod sa pojedinim idiotima koji nazalost stvaraju ruznu sliku o makedoncima.A takve bih prvi najurio sa posla.A inace sta da ti pricam sto mi kazu soferi kamiona koje zbog prirode posla dosta srecem za njihov prolazak kroz Srbiju...ali nikad necu reci da su generalno svi policajci u Srbiji takvi.

Hajde Gorane, momce Makedonce, kazi kakvi su ti hoteli u Makedoniji ("Park" Negotino, "Jugo" Gevgelija i Motel "Istatov" Novi Dojran) koje sam nabrojala. Gde da prenocimo?

Informacije na Internetu o vasim hotelima su toliko oskudne i bez i jedne fotografije, da stvarno ne znam sta me u kom od tih hotela ceka.

Na zalost nikada nisam bio u njima jer sam uvek bio u prolazu.Mada po onom sto sam cuo,ali ne hvataj me za rec, Istatov u Dojranu bi trebao da je solidan a mislim i da je najnoviji. Ako posle ides levo od Soluna i granicni prelaz Dojran ti je bas blizu.Put od granice ka Solunu je OK, u stilu 2 siroke lente svaka kao 2 obicne tako da mozes brzo da vozis, a povremeno koristis i auto-put.Jedino ti treba auto-karta da ponegde ne zalutas jer na tablama ne pise Solun vec manji gradovi koji su na putu.Toliko mogu da pomognem.Pozdrav mirarbi,srpsko devojce!

goran_mk:
Da,da sve koji ulaze u Makedoniju cekamo sa oruzjem i otimamo im lovu.Ali im ostavljamo dovoljno da potraze strucnu pomoc kod nekog psihijatra...nekom je stvarno to potrebno. :roll:
pa evo...napisa sve galini za mene...
a i znam pet porodica kojim asu orobljena kola dok su pili kafu...u pauzi..
mada iskreno mnogo, znam da su bugari mnogo veće lopurde, oni su baš organizovani,
tamo ne kradu samo uz put, već i u sred grada.
u maakedoniji je lopovluk lociran po zaustavnim mestima putu i od panudura...
npr...kada ulaziš u zemlju plaćaš auto put..nekoliko denara..nemaš imaš samo evre-oni nemaju kusur...ili ti vrate vreću denara koji inače nemaju vrednost adekvatnog kusura...
i tako. nemoj sad da se gicaš, nisi tamo turista i nemaš pojma...

za mirarbi

13.08.2006., 23:43 #591
zokiNBGD

--------------------------------------------------------------------------------
Na 30-tak km pre makedonsko-grčke granice skrenete prema Dojranu i na ulazu u Novi Dojran
prenoćite u hotelu "Istatov". Sasvim pristojan hotelčić sa bazenom, vlasnik je bivši golman Partizana Blagoja Istatov. Mene je 2004. godine noćenje u prostranom četvorokrevetnom dvoetažnom apartmanu koštalo 40€, iako ne navijam za Parizan . Ujutru popijete kafu, krenete nekoliko km do centra Starog Dojrana i tu pojedete odličan burek a zatim još par km i već ste na graničnom prelazu na kome, naravno, nema nikakve gužve. Zatim krenete prema mestu Polikastro (nemojte ići "prečicom" prema Kavali, nije loš put ali nije autoput) i tu se uključite na put prema Solunu, - "vratite se na trasu".

--------
zokiNBGD verovatno zna kakav je hotel

-----

Pretrazujem Internet vec drugi dan pokusavajuci da saznam kakve su cene u hotelima u Polikastru, ali nisam uspela da dodjem do tog podatka. Svi hoteli (njih oko 4 - 5) su im sa dve zvezdice, osim jednog koji ima samo jednu zvezdicu. Ali sta vredi kad ne mogu da saznam cenu, niti da rezervisem on-line.

Da li je neko od vas ikada prenocio u Polikastru? U kom hotelu, motelu...i po kojoj ceni?

Da se nadovezem na ovu pricu o makedoncima-elem prosli granicu na ulasku u makedoniju eksprwesno brzo i samo sto smo usli , znaci nismo prosli ni 200 metara cini mi se zaustavlja nas policija zbog prekoracenja brzine, ogranicenje je bilo 60 a mi smo isli nekih 65km/h.Moj momak izlazi iz kola , u jednoj ruci nosi dokumenta ,a u drugoj 10 eura, u kola se vratio sa dokumentima , bez para.Policajci nam pozeleli srecan put i rekli nam da se pazimo kod Velesa.Kod Velesa je zaista opet bio radar , nismo se zaustavljali tu..... :) ......A makedonci su po meni bas super ljudi generalno, bili smo na Ohridu prosle godine , mogu reci da nas bas vole, i jako su ljubazni....A njihovi policajci mi lice na nase policajce, cak su mi identicni..... :) ....

Briga njih za to !

Sećam se, kad je bila proglašena epidemija ''ludih krava'' , na surčinskom aerodromu su oduzimali čak i mlečne čokolade. U Madjarsku nisi mogao da uneseš iglu.
A ja sam bio u autobusu koji je ušao u Grčku sa oko 30 frižider torbi punih mesa.
Carinik nije ni trepnuo !

Ako vec idete prema Dojranu sta ce vam Istatov, idite u Dojran i prenocite u privatnom smestaju. Dojran je malo masto i necete izgubiti puno vremena u trazenju, a cena je oko 4-5 evra po krevetu i mislim da cete naci jer u ovom periodu nije neka guzva. Sto se tice radara, tacno je da ga ima ispred Velesa na jedno 10 km.

Back