Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nesone:
Preuzeto sa www.travelmagazine.co.yu
Doduse nije u pitanju Grcka, ali... :shock: :shock: :shock:

Australijski ubica hara u raju
Dolazi zimska sezona na severnoj hemisferi, i isto tako, letnja na južnoj. Mnogi će pokušati (posebno oni dubljeg džepa) da svoje avanture i maštanja konačno ostvare i na egzotičnim mestima sveta (ima i kredita na 24 rate za interkontinentalna putovanja). A jedna od tih destinacija je Kvinslend i Zlatna obala, zemlja večitog leta i divnih plaža. Raj? Da, kada ne bi bilo otrovnih meduza, najgorih ubica u Pacifiku. Meduze je teško primetiti, providne su, ima ih mnogo, plivaju i danju, a dodir sa njihovim pipcima smrtonosan je i kada meduza pluta mrtva! Ima ih svuda u toplim i plitkim vodama Kvinslenda, a najgora je morska osa (zolja), čiji pipci dostižu dubinu i od tri metra! Otrov koji morska osa luči jači je od svih otrova morskih životinja, a iako postoji protivotrov, godišnje 1,25 ljudi nastrada od njenih pipaka. Malo? Možda, ali ako ste vi taj jedan, onda je previše, zar ne? Najgore od svega je što se odrasle meduze skupljaju u plitkim uvalama da bi se parile. Meduze napadaju prve, obmotavaju žrtvu pipcima i ubrizgavaju otrov. Od opekotina žrtva umire kroz nekoliko minuta u najgorima bolovima. I zato, evo saveta za australijska letovanja: nikada se ne kupajte sami; izbegavajte plaže sa upozorenjima o meduzama; ponesite protivotrov sa sobom; i ako vas ubode, isperite ranu sirćetom (uvek postoji na plažama na kojima ima meduza, kao protivotrov za čišćenje rane)... Čuvajte se i uživajte. I ne verujte u raj - svaki kraj sveta ima svoje opasnosti...

Gledao sam emisiju o hemijskim ubicama...tj najbrzim...znaci pauci zmije, skorpije itd...najbrzi ubica na svetu je bas ta kutijasta meduza...koja znaci ubija za manje od minut ako ti neko ne da propisnu masazu srca i protiv otrov...znaci prikazuju plaze u Australiji...sve prazno, a sezona...svi na bazenima...kada su zaplovili okeanom...meduze samo plutaju...znaci zlo...skontaj da te opece i cao za minut...ono otpevas refren pesme...i gotovo...:D

Avet:
ma , nabijes jedan kalasnjikov na rame , ispucas jedno 1.000 metaka svugde gde `oces da se kupas , i posle uzivas ;)

jel neko malopre napomenuo da se ispiskish po opekotini i to je kao protivotrov, a i neko je napomenuo da meduze vole cistu vodu - logican zakljucak sledi - na pojavu prve meduze u moru pozoves sve turiste koji se zateknu na plazi da udju u vodu i svi se zajedno ispiskite i rasterate meduze i posle uzivate u vodi bez meduza......

Ma kakvi, samo koji evro vise je bila cena u junu. Nema razloga.
Agencije koje zakupljuju vile po moru isplacuju troskove od jula i avgusta, a jun i septembar su im cista zarada. I kroz prevoz oni imaju zaradu. Tako da ne verujem da ce biti dodatnih troskova. Posle potpisivanja ugovora je to nemoguce.

hasek:
Da li je na jednom od snimaka sa googlea u pitanju pogled sa terase vile Santala?
Santala je tur agencija u Marmarasu ali isto tako i predstavnishtvo svih nashih agencija koje izdaju tamo apartmane. Gazda se zove Atanas-Tasa i zena mu je nasha Srpkinja. U prizemlju vile Santala su kancelarije ! ;-)

bodzus:
Jel neko putovao preko Beogradske agencije Marmaras u Neos Marmaras? Zanima me organizacija, smestaj? Hoce li da zeznu?
Ajde ljudi sve sto ste culi...

Išao je moj šurak prošle godine, a ove godine moj kolega sa posla, vratio se pre desetak dana. I moja malenkost se sprema 11. avgusta da se zaputi njihovim utabanim stazama.

Utisci...
Ovako: Šurak nije preterano zalazio u detalje, ali je u globalu bio zadovoljan i autobusom, smeštajem malo manje (ali je bio u okviru dogovorenog i plaćenog). Mesto mu se dopada, plaže takođe, restorani i cene ok.
Glavni utisak mu je bio mnogo komaraca, neviđeno dosadnih.

Kolega sa posla koji se upravo vratio takođe ističe ogromne količine sitnih dosadnih komaraca protivh kojih nisu uspevali ni autani niti razne druge spravice za njihovo rasterivanje. Njegova grupa je išla u dva busa. Jedan bus je bio skroz OK a drugi, koji je naravno zapao njemu je bio, po njegovim rečima dosta lošiji, star, ishabanih sedišta i klima uređajem koji je samo simbolično obavljao svoju funkciju. Putovao je 20 časova zbog velike gužve na granici (vikend). Njemu se lično više svideo Pefkohori u kome je bio prošle godine (ali o ukusima se ne raspravlja) O Marmarasu kaže da mnogo zavisi od lokacije na kojoj si smešten. Samim smeštajem je bio više nego zadovoljan.

U globalu, ni jedan ni drugi nisu imali neke krupnije zamerke ali ni neke ekstra pohvale za agenciju.

Eto, ako sam ti nešto pomogao.

bodzus:
Hvala, hvala...
A inace vidimo se mozda u busu 11. avgusta... Jer se i ja upucujem tada u Neos Marmaras!!!

Javi mi se u busu. Prepoznaćeš me sigurno po petogodišnjoj Milici koja će da smara ceo autobus celim tokom puta. Ispočetka će možda nekome biti simpatično ali će do Marmarasa najmanje pola busa početi da gunđa :oops:

Koji si smeštaj uzeo, ja sam u Santali.

A da, zaboravio sam da dodam. Kolegina supruga je samo kratko izjavila "Nikad više sa tom agencijom" ali bez upuštanja u bilo kakva obrazloženja. U želji da pozitivno razmišljam njenu sam izjavu prihvatio u stilu "ženama je teško ugoditi"

Back