Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lefkada nisam bio ali Zakintos yes.Tsilivi je jedan mali turistički kraj od prilike 10 km daleko od Laganasa.Laganas je pun je kafiča diskotek i pijanih engleza.Ja sam bio u centru pijanstva u hotelu baš na ulici.Zatvoriš prozor pališ klimo i spavanac.Plaža pješčena i možeš nagaziti na koju careta kornjačo jer u zaljiv idu nosit jaja.Preko dana je mesto gde su jaja okruženo ,da se vidi a naokolo se sunčajo ljudi.
Tsilivi je fin mali kraj sa pješčeno plažo i puno divnih malih hotela i kafiča.Misli ,da padne koja žurka i tamo.Kad ideš prema Alykes imaš po brdu na dole u moru izvir sa sumporom i tamo je more hladno.To je divota otič tamo na plažu kad je 12 sati i vani 40 stepenji.Ti legneš izpod brda uz more ...More je plave boje.Dalje ideš u pristanišče i sa brodico ideš u neke jame 1.5 sati izlet.Anajveča divota je stari piratski brod nasukan na bjeli pješčeni plaži u zaljivu NAVAGO.A iznad tebe stotina metara brdo ravno na gore.Lepe fotografije.
Pozdrav

Ps Zakyintos je otok za mlade malo je starih ljudi tamo!!

toooo ljudii... Hvala za informacije iz prve ruke, bas dosta mi znace. Nadam se da ovi sto idu uskoro ce se setiti i nas koji se jos nismo odlucili... hehehe... samo se nadam...

Veliki pozdrav
i nadam se da ce se jos ljudi ukljuciti u konverzaciju...

Tane

Strela:
Управо сам се вратила са Халкидикија, Сарти (средњи прст ка Атосу) и знам углавном све цене.
Паковање воде од 6 флаша по литар и по кошта од 1,45 до 1,90.Кафу обавезо носите, јер је наша и боља и 2 и по пута јефтинија, млеко је 1,45, хлеб 0,60 - 0,70,
значи два и по пута скупље него код нас. Месо је у просеку скупље и много лошијег квалитета него код нас, исто важи и за сухомеснате производе. Цигаре су од 2 евра па навише, сладолед од 1,5 - 2, гирос с ногу 2, а у ресторану 4. Јела у ресторанима су од 4 - 6 евра. Воће и поврће је или исто као код нас или мало јефтиније...
Мој савет вам је, уколико сте танки са ловом, да са собом понесете све што се може понети, кафу, цигаре, сухомеснате производе, конзерве, качкаваљ, креме за сунчање, лекове (обавезно антибиотик), и по могућству да не свраћате код лекара без нужне потребе, јер је једну жену из наше групе скупо коштао лекар и антибиотик,
иако смо ишле преко агенције и биле покривене осигурањем.
Уколико идете на Халкидики, не пропустите излет бродом око Свете Горе, који кошта 26 евра.
Ja sam se vratila iz Sartija 02.07 i samo na ceo komentar dodala bi za ovo kod doktora, i dete i suprug su na žalost u 10 dana, koliko smo bili, morali da odu do doktora(alergija na sunce ili morsku vodu ) i pošto smo bili pokriveni osiguranjem ništa nismo platili.

draganago:
Ja sam se vratila iz Sartija 02.07 i samo na ceo komentar dodala bi za ovo kod doktora, i dete i suprug su na žalost u 10 dana, koliko smo bili, morali da odu do doktora(alergija na sunce ili morsku vodu ) i pošto smo bili pokriveni osiguranjem ništa nismo platili.
Super.....mislim to sto niste platili a nazalost ovo drugo. U CG bi SIGURNO sve platili !

draganago:

kako to misliš - ništa nismo platili pošto smo pokriveni osiguranjem? Mi smo prošle godine zbog istog problema (alergija) išli kod privatnog doktora (pošto drugi i ne postoji) i regularno platili a bili smo pokriveni osiguranjem. Pošto ove godine idemo sa dvoje dece mnogo bi mi značilo da mi kažeš gde si bila kod doktora i kako niste ništa platili pošto su meni u Beogradu rekli u Delta osiguranju da tamo uredno sve platim i lekove i doktora i da sačuvam račune pa će mi oni refundirati, što prošle godine naravno nisu uradili i još su napomenuli da refundiraju iznos preko 50 evra a da tih 50 evra snosimo mi u svakom slučaju bez obzira na iznos

draganago:

I mene interesuje priča oko osiguranja, koju vrstu osiguranja ste imali? Hvala unapred na objašnjenju.

Imali smo Dunav osiguranje, porodično,i vodič nam je rekla ako se nešto desi, kao što je i bilo , da se obratimo lekaru-privatniku, i pokazala gde ima ordinaciju. napominjem da smo bili u Sartiju i dr. dotični je radio 24h. Istu informaciju iz Beograda smo imali kada smo krenuli da troškove do 50evra mi plaćamo sve ostalo osiguranje pokriva. Međutim dr. je sve prihvatio, samo što je provera osiguranja i polise trajala 45min, a dete je pregledao za 1 min. Fax. je poslao obračun osiguranju i zo je prošlo, a suprug je posetio dr. nakon nekoliko dana i opet ista priča. naravno, lekove koji su dobili su pomogli i hvala njemu za učinjeno. Inače još jedan momenat u celoj priči supruga su ispitivali , telefonski doduše, a dr. da li slučajno ne foliramo, u stilu jeli dete stvarno bolesno.

Back