Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poslednja izmena:
Pa coveka ne zanima Skiatos vec nesto blize..znaci obala.....ja sam mu stavio link za Atos

Ja mu stavljam link za Skiatos,pa nek bira covek .
Ako onome,ko je trazio informaciju ne smeta....zasto bi tebi smetalo? Usput.... imao sam pre 15 godina kartu Volos-Pirej-Xios u dzepu..... a evo me 16-ta godina "sedim" na Skiatosu. Xios, sam video samo na net-u."Cudni su putevi gospodnji..."

Poslednja izmena:
Ja mu stavljam link za Skiatos,pa nek bira covek .
Ako onome,ko je trazio informaciju ne smeta....zasto bi tebi smetalo? Usput.... imao sam pre 15 godina kartu Volos-Pirej-Xios u dzepu..... a evo me 16-ta godina "sedim" na Skiatosu. Xios, sam video samo na net-u."Cudni su putevi gospodnji..."

Mile svaka tebi cast ti stvarno dobro prezentujes Skiatos .........ja sve to dobro iscitam na onom drugom forumu

"Kamili"... malo sam se zainatio i postavio sebi cilj: 2015-te godine,vise Srba na Skiatosu,nego Engleza..
Razlog: lepsi smo, pametniji,kulturniji... a takve goste Skiatos definitivno zasluzuje.

g015.gif
g015.gif
g015.gif

I ove godine mi se čini da je Grčka najbolji izbor za letovanje. Kopala sam po raznim ponudama i iskopala dva hotela koji bi mi mogli doći u obzir, ali nisam našla neke komentare na forumima. Prvi je hotel Elinotel Polis u Haniotiju a drugi je hotel Mykonos Paradise u Nea Kalikratiji. Ima li nekoga da je letovao u tim hotelima pa da mi prenese svoje utiske i komentare.

Ja bih ove godine zapucala kolima u Hanioti. Jos nisam ni sve isplanirala, a vec sam se pogubila u gomili informacija. Ne uspevam da nadjem najobicnije sobe samo da nisu daleko od plaze...sve neki hoteli ovo ono, ponude preko agencija koje me ne zanimaju. Zna li neko kako da se preko neta nadje soba, bre, najobicnija soba sa krevetima i kupatilom u kojoj bih samo prenocila jer hocu da nabijem bar dvadeset ili vise dana tamo na moru.

Ma obavezno na Hanioti: drvece na plazi, trg, veliki park za decu, nije magistrala uz put, ima i sljunka i peska...
Pravicemo samo turisticke setnje po drgim mestima, ono muzej i kupovina cipela u Solunu i sl...necemo menjati plazu

Ceo net sam pretumbala i otkrila da je ovo mesto sa ubedljivo manje zamerki od svih ostalih, a za dzep osrednje dubine :lol:

Ja bih ove godine zapucala kolima u Hanioti. Jos nisam ni sve isplanirala, a vec sam se pogubila u gomili informacija. Ne uspevam da nadjem najobicnije sobe samo da nisu daleko od plaze...sve neki hoteli ovo ono, ponude preko agencija koje me ne zanimaju. Zna li neko kako da se preko neta nadje soba, bre, najobicnija soba sa krevetima i kupatilom u kojoj bih samo prenocila jer hocu da nabijem bar dvadeset ili vise dana tamo na moru.

Pozdrav,
U ponudi gledate preko neta studio a ne apartman. Koliko sam skapirala studio je izjedna sve znaci soba sa malom kuhinjicom i kupatilo. I sad u zavisnosti sta vama treba. Ja i muz smo ove godine rezervisali dvokrevetni studio

Da li je neko bio u vili "Nikolas"u Paraliji? Pise da je renovirana za sezonu 2009, i da je 30m od plaze. Na svim sajtovima su uglavnom iste slike, pa bi mi znacilo ako je neko bio u njoj da mi prenese svoja iskustva, i bitno mi je da gazda nije neki nadrkanko

Da li neko zna kakva je situacija sa hotelima u Grckoj i psima. Naime imamo psa (zivi sa nama u kuci), u pitanju je mala, patuljasta rasa, ali za par hotela za koje sam ja zainteresovan su mi u agenciji (doduse kontaktirao sam samo Sabru jer su mi oni delovali najprivlacnije) rekli da su psi strogo zabranjeni. I kako su mi rekli tako je sa vecinom hotela u Grckoj, bar iz njihove ponude.... Da li ima potrebe kontaktirati neku drugu agenciju za isti hotel, jer ako je kod jednih zabranjeno , sigurno je i kod svih ostalih. Ako je to uopste na nivou hotela, a ne na nivou agencije (jer jos nisam ni dovrsio recenicu i pitanje vezano za psa i odmah su mi rekli NE!)....

Stvar je potpuno jednostavna, samo nemaš pravi pristup...

- Pod broj JEDAN, otkačiš odmah agenciju gde te nisu ni saslušali ! Zaboraviš ih !

- Zaposleni u agenciji zaista ne mogu da znaju baš sve pojedinačne usluge svakog hotela. Usloviš ih da ti to provere, ili nećeš uplatiti aranžman...Nisu oni jedini... ideš dalje...

Ovde u Grčkoj generalno sve zavisi od gazde hotela, ili od lanca hotela kome pripadaju.
Ako gazda voli konje, možeš da dovedeš i konja u dvorište. (NE ŠALIM SE UOPŠTE)
Ako gazdarica ima strah od mačaka...onda... zna se...

Bilo koji hotel od dve zvezdice na gore u Grčkoj MORA na svom sajtu da napiše šta je dozvoljeno, a šta nije. Ako nemaju baš sopstveni sajt, imaju u podzakupu mesto kod nekoga gde se oglašavaju. Proguglaj...

Ma nisam imao mira, pa sam ponovo kontaktirao istu agenciju (samo drugo predstavnistvo), tamo sam naisao na znatno ljubazniju i zainteresovaniju damu koja mi je lepo objasnila da u konkretnom hotelu (valjda jer spada u malo bolje/luksuznije) je zabranjeno uvodjenje pasa. Takodje, sve zavisi od hotela, do hotela i potrebno je poslati pojedinacan upit hotelu. Imali su par upita za vise razlicitih i svi su odbijeni. Po njenoj preporuci bolje je da potrazimo neki apartman jer cu pre naci apartmane gde je psima dozvoljen ulazak nego hotele.... Nisam odavno bio u Grckoj, ali znam da sve vise ljudi ima kucne ljubimce i da se u poslednje vreme na ljubimce gleda drugim ocima pa mi je bas totalno nejasno da su im u Grckoj vecina vrata zatvorena. Pa samo neko od njih da se doseti i npr. naplacuje za ljubimce neku svotu (tipa 5-10 eur dnevno) i eto cistog prihoda jer svako ce pre platiti da pas bude sa njim nego istu sumu dati nekom pansionu za pse gde ce pas boraviti za vreme godisnjeg odmora vlasnika.
Takodje mi je malo zasmetala sledeca stvar. Naime na more idemo supruga, sin od 4 godine i cerkica koja ce tada imati oko godinu dana. Klasicne sobe su namenjen za 2+1 i ja sada moram uzeti drugu/vecu/skuplju sobu bez obzira sto cemo za cerkicu poneti onaj sklopivi krevetac. Znaci ne treba nam taj dodatni krevet, ali ja moram uzeti vecu sob u sa dodatnim krevetom. Doduse u tom jednom hotelu za koji smo najvise zagrejani. Tako da nam na kraju ne ostaje nista drugo nego da trazimo drugi hotel koji nas nece uslovljavati da moramo uzeti nesto sto necemo koristiti i gde su psi dozvoljeni.... Ili da mi lepo odemo kod nas na neku planinu na odmor, a Grcku ostavimo za neka druga vremena.....

Ono sto bih vam ja savetovao je da ne idete na Zakintos, mesto je izvikano do jaja....Bio sam tamo prosle godine i razocarao se totalno, sem lepog mora nista drugo nije lepo. Bio sam u Laganasu, totalno izvestaceno mesto, prepuno pijanih engleza....Nema se gde prosetati, videti nesto istorijsko...ama nista sem mora i kornjaca u moru nema se nista drugo za videti, u gradu prljavo katastrofa, nemas kantu za smece...

Ono sto bih vam ja savetovao je da ne idete na Zakintos, mesto je izvikano do jaja....Bio sam tamo prosle godine i razocarao se totalno, sem lepog mora nista drugo nije lepo. Bio sam u Laganasu, totalno izvestaceno mesto, prepuno pijanih engleza....Nema se gde prosetati, videti nesto istorijsko...ama nista sem mora i kornjaca u moru nema se nista drugo za videti, u gradu prljavo katastrofa, nemas kantu za smece...

Ovo kao da je pisao moj prijatelj. Identično mišljenje...

Hehehe, pa kad je tako zaista, i to jos da nismo uzeli rent-a-car bukvalno nista ne bi ni video, u "gradovima" plaze su nikave, tako da do pravih plaza stizes kolima, te plaze su stvarno prelepe....

Back