Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
planiramo letovanje u Grckoj , po prvi put, i nemamo pojma sta bi odgovaralo 4-clanoj porodici sa malom decom ( 5 godina i 9 meseci). ono sto nam je vazno su ciste plaze na kojima ima hladovine, putovali bismo kolima...dobro bi mi doslo iskustvo nekoga ko je putovao sa bebom...kako je prosao , neki savet, znate vec...

Tasos,moze i Halkidiki!!!Ja sam sa klincima kolima i do Turske super prosao!

Da obradujem one koji idu u pravcu Lefkade da je negde na par km pre Preveze otvorena plinska pumpa

Jerotije....jel uradjen put kompletno ili ima prekida?
I jel stvarno "svemirski" kako ga grci nazivaju na tv-u?
Da te obavestim, posto se te verovatno tice...ali i ostali da znaju:
Ako imate brojeve grcke mobilne telefonije,treba da ih prijavite do leta...jer ce ih oduzeti,ako drzava nema podatke o vlasnicima.
Jerotiju je lako..ostali,treba da se snadju,jer se prijavljivanje vrsi iskljucivo sa pasosem.

planiramo letovanje u Grckoj , po prvi put, i nemamo pojma sta bi odgovaralo 4-clanoj porodici sa malom decom ( 5 godina i 9 meseci). ono sto nam je vazno su ciste plaze na kojima ima hladovine, putovali bismo kolima...dobro bi mi doslo iskustvo nekoga ko je putovao sa bebom...kako je prosao , neki savet, znate vec...

Evo ovako. Ja imam isto dvoje dece. I vec godinama letujemo u Olympic Beach-u iz razloga sto je najblize letovaliste u Grckoj ,zatim mirno je, nema guzve i idemo u isti hotel apartmanskog tipa svake godine. Ima kuhinju veliku jer kad su deca mala moras ponesto i da spremis. Cene su povoljne pogotovo u junu kada ja planiram da idem. Ja idem u HOTEL KOSTAS. Mozes da ga pogledas na sajtu www.apartmanigrcka.com. Ako se budes odlucio da ides tamo mislim da se neces pokajati.
Pozdrav:bye:

Poslednja izmena:

Mislim da ti je dobar izbor Sitonija zbog klime, nema paklenih vrućina a more je predivno,
čisto, prozivno kako rano izjutra tako i kasnim popodnevnim satima ...

Kao prvo vidim da svi razlicito savetuju,s pravom naravno,jer ukusi su razliciti...Ja bih ti preporucila Stavros...Bili smo prosle god sa detetom od 5 god...More je cisto,plitko dosta dugo pa tek onda neka dubina,plaza cista,ima plaza sa platanima i tu je hladovina...Za Stavros kazu da je vazdusna banja sto odgovara asmaticnoj deci...Mirno,porodicno mesto...Posto ste kolima za soping mozete do Soluna ili Kavale...A da,zaboravih za klince ima divan akvapark u Solunu...Sve u svemu,mesto je super za porodice sa malom decom....Ali ponavljam,ukusi su razliciti:think:POZZZ

Pozdrav svima,
iskreno nisam procitao celu temu, moguce da bi i pronasao deo odgovora na moje pitanje. Ali posto imam konkretno pitanje postavicu ga ovde, pa se nadam da ce neko pomoci.
Naime, planiramo da ove godine letujemo u Grckoj, supruga, sin od 4 godine, cerkica od godinu dana i ja. E sada.... Nemamo predstavu gde bi isli, ima dosta lepih mesta, lepih hotela. Opet svako ima neko svoje misljenje i nesto sto se nekome svidja, sa druge strane seto isto nekom drugom ne svidja.
Ali nas zanima sledece:
1. luksuzan hotel (po mogucstvu All inclusive)
2. bazen (ali u pravom smislu, ne ovi koji se samo tako nazivaju a u njih moze jedva stati 10 ljudi istovremeno)
3. pescana plaza
4. po mogucstvu ne neka najjuznija tacka u Grckoj, tj. nesto blize nama (idemo sopstvenim prevozom)
Isli bi krajem Juna ili krajem Avgusta. Cena 80-ak do max 100 eur po danu (samo u izuzetnom slucaju ako je hotel i sve ostalo bas extra).
Da li neko od vas zna da li ima nesto tako i da li moze preporuciti?

Hvala.

Poslednja izmena:
Pa svo cetvroro, tj. troje (beba od godinu dana se verovatno ne racuna).
Verovatno puno trazimo za te novce kada je postavljeno ovakvo pitanje....
Nije mi bilo najjasnije, zbog onog luksuzni hotel i all inclusive. 5* za te pare teško da ćeš naći, ali ću ti ja dati preporuke za Halkidiki, tražio si nešto bliže, a na Tasosu mislim da nećeš naći kvalitetan smeštaj za tu lovu.
Sitonija- iz prve ruke, hotel koji sam ja rezervisao za 1.09 Toroni Blue Sea, 4*, polupansion, švedski sto, bazen, kraj juna i kraj avgusta (od 24.08) cena 66E za vas 4 (33E po osobi, 2 deteta do 6 godina fraj). Nov hotel, otvoren prošlog juna...Toroni, malo selo na krajnjem jugu Sitonije, od BG oko 770km...Plaža sitan čljunak/pesak, kao i sve plaže zapadne Sitonije...
Atos-Uranopolis, hotel Theoxenia 4*, 100E dnevno, 40 po osobi, jedno dete 50%, polupansion, 3 bazena, jedan sasvim pristojne veličine, peščana plaža...
Gerakina Beach, Gerakini, početak Sitonije, bio 2008. tamo, 3*, ali sa sadržajima i klopom iznad kategorizacije, 42E po osobi, jedno dete 40%, (ukupno oko 100E), bazen, bazen za decu sa morskom vodom (prazne i čiste svako veče), animacija za decu (imam ćerku 4 godine), prelep park, igrališta, u ovom hotelu insistirati na smeštaju u bungalovima, a ne u glavnoj hotelskoj zgradi...
Nadam se da sam pomogao...

Na Tasosu je za preporuku Alexandra Beach kod Potosa, oko 55E po osobi + jedno dete 50% (znači oko 135E dnevno) i to samo u junu, u avgustu, pa i na kraju istog nema ništa bez 200E dnevno, ali hotel je vrhunski među hotelima sa 4*...Cena je naravno za polupansion...

Back