Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nacofaco, mi ove godine idemo na Tasos, ali bismo u povratku svratili ili do Paralije ili do Soluna da kupimo kozne jakne. U Paraliji znamo da ima puno butika sa kozom i krznom, a znamo i kakve su cene.

Sta ti mislis, da li je bolje takav soping obaviti u Solunu? Da li je izbor veci nego u Paraliji, a cene nize? Kakvo je radno vreme prodavnica (dvokratno ili ceo dan, od do...)?

Ja zivi mu Solunu i 99% prodavnica radi ceo dan a sada ako neko zatvori ista sumnjam onda je to od 14 do 17h ali ne mogu oni sebi to zadovoljstvo da priste veruj mi!E sada sto se tice koznih jakni ne iskreno sta da ti kazem videla sam da ima tu po Iganati-i ali ne znam da li su cene nize nego u paraliji stvarno.Ali valja doci do Soluna ima dosta popusta sada a tek ce biti pocetkom avgusta :)

pajamaca:
u pefkohoriju sam bila sezonu 1990.
koja selendra.
i sad je kažu malo bolja selendra.
ko što GSM reče ko na adi...ma, na adi je duža plaža!!!
Pajamaco, mozes li da nam navedes bar jedno mesto u Grckoj koje nije selendra? Naravno, pri tome ne mislim na gradove poput Krfa u kojima se i ne letuje, nego samo turisticki obilaze. Da li su Ipsos, Dasija, Sidari, Agios Georgios... mozda megalopolisi? Polihrono, Hanioti i druga mesta na Haldikiju su gradovi? Pa na Kritu...Hersonisos, Xania, Agios Nikolaos... sve grad do grada, sa pet kuca u tri reda. Tasos da i ne spominjem. Sva ta letovalista su mala mesta i glupo ih je nazivati selendrama, ona su tako i izgrađena da turistima sve bude blizu i da im se omoguci udoban i opusten odmor. Te "selendre" su najpopularnija letovalista jer imaju lepse plaze i cistije more od gradova koji su po pravilu luke, u kojima je prljavo more i odvratne plaze.

Honeylady:
Pajamaco, mozes li da nam navedes bar jedno mesto u Grckoj koje nije selendra? Naravno, pri tome ne mislim na gradove poput Krfa
Pa na Kritu...Hersonisos, Xania, Agios Nikolaos... sve grad do grada, sa pet kuca u tri reda.

Krf je grad, a Xania selendra ??? Pa Xania ima više stanovnika nego celo ostrvo Krf zajedno...

Ovako, prosle godine sam bila na Krfu i odusevio me je.
Bila sam u Gouviji smestena, ali obista sam dobar deo Krfa.
DASIJA je malo mesto izmedju Gouvije i Ipsosa. Tamo su sva mesta veoma blizu jedno drugom. Ali da se vratim na Dasiju, jedino sto mi se svidj jeste plaza, koja je bez sumnje najlepsa u tom delu Krfa, lepo uredjena sa suncobranima, ima peskovit i deo gde mozes da se izlezavas na prelepoj zelenoj travi. More je toplo, citso, prelepo... Dasija ima jednu ulicu i sa jedne strane su prodavnicice i restorani, a sa druge hoteli i plaza. I to duzine max 1 km.

Sto se ostalog dela Krfa tice, obavezno posetiti Srpsku kucu i ostrvo Vido...

Lep provod!

Pozdrav iz Grcke.
Ovde sam uplatio dve smene u Leptokariji pa me zato nema (ako se uopste neko pitao).
Dobra vest za one kojima bi na odmoru nedostajala klupska muzika.

U LEPTOKARIJI SE U NEDELJU OTVARA SRPSKA DISKOTEKA SA ZIVOM MUZIKOM!
Dolaze bendovi koji nastupaju na splavovima u Bg. Extra. Javljam kako je.

Bezimeni77:
Pozdrav iz Grcke.
Ovde sam uplatio dve smene u Leptokariji pa me zato nema (ako se uopste neko pitao).
Dobra vest za one kojima bi na odmoru nedostajala klupska muzika.

U LEPTOKARIJI SE U NEDELJU OTVARA SRPSKA DISKOTEKA SA ZIVOM MUZIKOM!
Dolaze bendovi koji nastupaju na splavovima u Bg. Extra. Javljam kako je.
Da li su cene ****,hrane iste kao prosle godine?!
Uzvaj :)

Jesu!
Cak sam nasao jednu agenciju gde mozes da kupis kupon za rucak koji kosta 6 evra i za te pare dobijes u 3 restorana: glavno jelo koje izaberes iz menija, salatu i pice!
Za te pare se ne isplati kuvati i slicno.

Upravo sam se cuo sa sestrom koja zivi u Prevezi i kaze da krstarenje tj obilazak ostrva Zakintos, Krf i jos neka a sa polaskom iz Lefkade kosta 18-20 eura. U tu cenu je uracunat rucak na brodu sa vinom [pretpostavljam casa vina]. Za malu decu je 10 eura. To je priznacete dzabe !

Ne.
Neces verovati ali su cak i nasi carinici prestali da me gnjave za notebook koji godinama nosim tamo amo, a jedno vreme sam ga morao ursedno prijaviti... #%$@

A onda su, opet neces verovati, makedonski carinici PRE nasih poceli da uopste ne obracaju paznju na tu skalameriju. Posle toga i nasi.

Sad vec par godina, 'ladno nosim notebook na zadnjem sedistu, jasno vidljiv. Jednom mi je cak nas carinik pogledao u unutrasnjost kabine i videvsi kompjuter, samo rekao, "doobro, to je racunar, a imate li nesto da prijavite?"

Sada je to licni prtljag kao i svugde u civilizovanom svetu. Ne brini.
Naravno, ako budes imao 6 video kamera, 7 fotoaparata i 12 laptopova, nece ti verovati nikako :)

Dosao sam iz Dionisosa pre dva dana.
Bio 20 dana preko Travellanda.
Pola gostiju zadovoljno, pola nezadovoljno. Ja izuzetno zadovoljan. Vila odlicna, soba extra sa klimom , TV, interfonom, velikom terasom. Cisto i lepo. Nema soba u suterenu, umesto njih, prostorije sa bilijarom, stoni tenis, TV, stoni fudbal. WC, tus i kabine za presvlacenje, stolovi i stolice su takodje u prizemlju i sluze za goste koji odlaze poslednji dan kad izadju iz sobe. Sjajno!
Mesto idealno za odmor, nema nista. Dve prodavnice i pekara i dva kioska. Ima hlada, veliki park, lepu veliku plazu, dosta vetra i ni malo sadrzaja na plazi osim par barova sa suncobranima i lezaljkama.
Srbi u tragovima, malo Nemaca, cetri porodice iz Kranja i hiljade Grka (vikendom).
Nigde putokaza, jedva sam pronasao mesto.
U blizini Nea Mondanja sa mega marketima, Lidlom i buticima.
Blizu su i Flogita, Nea Plaja, atmosfera kao na Floridi. Ogromne plaze, stotine suncobrana i lezaljki, bic-barovi. Ne svidja mi se.
Presao 2100 km i video sve od Soluna do treceg prsta sem Sartija i Porto Kofua. Svuda se kupao. Najlepse na Lagumandri.
Waterland razocarao. Nikako ne ici organizovano. Ulaz za odrasle 13.5e a za decu 10e. Organizovano-odrasli 28 a deca 24e. Lopovluk.
Dionisos i okolina izuzetno skupi: lukumades na plazi - 2e, peceni kukuruz 2e, kokice 2e, voznje u luna parku 2e, giros 2.2e, frape 3e itd.
Bezolovni 1,058-1,079e.
Sve u svemu, super nam je bilo.

Pozdrav svima.
Citao sam sve vase komentare i bio sao dosta isprovociran pa zato sam resio da se registriram na ovaj forum i da vam repliciram za sve sto ste pisali oko tome da su makedonci lopovi da kod nas na svaki parking na autoputu se kradu auta i tako dalje , da se ne navracam unazad da citam komentare jes niki i ne zasluzuju da se citaju.
za one koi putuju niz makedonii da vam kazem da pazite kako vozite na autoputu od Skopje do Veles jer se soobracaj dvosmeran zato sto se .
izvinite sto nemogu da zavrsim ovo sto sam poceo da objasnivam moram da idem objasni cu vam sutra.
pozdrav

U povratku sa Tasosa svratili bismo na dva i po dana u neko odmaraliste na putu ka Solunu. Mozda Asprovalta, Stavros, Uranopolis, Sarti, Neos Marmaras... Ni u jednom od ovih mesta nisam bila.

Sta mislite, koji je od nabrojanih gradica (ili varosica) najlepsi, najsadrzajniji i sa najlepsim plazama?

Back