Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moj savet je da pogledas film MANDOLINA KAPETANA KORELIJA. Sve ce ti biti jasno......

Na zalost, nama je to za sada finansijski nedostupno ostrvo zato sto je skupo za nase prilike, naravno, kako kome, ali je to ostrvo koje obavezno treba posetiti, jedno od mnogih u Grckoj......

Nisu za dzabe Italijani tu boravili, a boga mi preko puta Kefalonije je i ostrvce Skorpios, vlasnistvo Onazisa.......
Bila sam pre sad vec 12 godina, ali je taj provod bio nezaboravan i toplo preporucujem.......

13_Kefalonija_playa_Myrto.jpg

vnjanja:
Da li je neko bio na istoj. Nasla sam neki aranzman za Lassi (?), pa bih volela ako neko ima neke preporuke.... Hvala unapred!
Ja sam prosle godine bila na Kefaloniji i upoznala ljubav svog zivota,za dve nedelje idem opet:) Lassi je obicno turisticko naselje ali je ostrvo prelepo, Myrtos plaza je proglasena za jednu od 5 najlepsih na svetu! Mala napomena: nocni zivot je blaga katastrofa,cak i u glavnom gradu -Argostoliju...ima puno parova i porodica sa decom a omladine ni za lek...

Slusajte ovo:
Polazak 16. septembra, 15 dana u apartmanu na samoj obali po ceni od samo 75 evra!!!
Ukljuceno: Smestaj u apartmanu, autobuski prevoz, viza i zdravstveno osiguranje!!!
Da ne verujes. Ovo se stvarno isplati.

Pozdrav dobri narode,
Ovog leta sam samo malo preskocio Krf i naizao na dva stvarno prelepa ostrva koja su me odusevila plazama i bojom vode. To su Lefkada i Zakynthos!

Interesuje me dosta toga, pocev od toga da li je neko uopste bio tamo?? Cene generalno.. naravno svakoga interesuju ali mene interesuju oni mali brodici sto voze na druge plaze... kao i busevi nije bitno... posto su ostrva jako mala, brzo se stize svuda.

Sto se tice Lefkade interesuje me mesto NIDRI jer sam za to mesto jedino i nasao ponude? Kakve su plaze? Ima li Taxi-brodica, koji voze do dobrih plaza... jer kako sam se ja informisao do sada, u Nidriju i nisu neke plaze??? ali da li je tako...

Sto se tice ostrva Zakynthos, u pitanju je mesto Tsilivi, na 6km od glavnog grada Zante-a ;) Isto vazi i za njega...

Unapred se zahvaljujem svima, na bilo kojoj proverenoj informaciji
Cheers,
Tane

Iako nisam bio ni jednom od pomenutih ostrva, kao neko ko guta informacije o turizmu mogu ti reci da je Lefkada ostrvo koje ima jednu od dve najlepse plaze u Grckoj, ali avaj, do nje se ne stize kopnenim putem. Cuo sam da je mesto skupo i da tu najvise dolaze jahtama bogati Italijani. To ne znaci da se jedan Srbin ne moze snaci na njemu sa nesto malo para.
Zakintos je kulturno-istorijski znacajno ostrvo sa ocuvanim kucama iz 17 i 18-og veka. Bogato prirodom, ali ne sa nekim posebnim plazama koliko ja imam informaciju.
Sva ostrva ovog tipa (izuzev Tasosa i donekle Krfa) su prilicno skuplja vanpasionski od Grcke kopneno. E da, nema nekog nocnog zivota n a Zakintosu, za Lefkadu ne znam.
Nadam se da ces ipak odabrati najbolje i zelim ti srecan put i lep provod!!!

Daju svi slicne, ali traze na to da vizu i osiguranje ti platis. Ovi i to daju u cenu koja je OK.
Ako imate neki pregled konkretan, dajte, jer sam u Leptokatiji vec bio ove godine, mada bih rado isao ponovo. Nase drustvo (svi smo se upoznali tamo) broji 10 osoba.

Trebalo je da letujem ovog leta na Zakintosu,zahvaljujuci jednoj neprofesionalnoj agenciji morala sam da promenim aranzman...ali sam se pre toga dosta raspitala o Zakintosu...Mi smo izabrali mesto argassi,jer su nam svi rekli da je Tsilvi vrlo prljavo i malo mesto...Za Argassi znam da nema neku preterano lepo plazu,ali je blize svim drugim lepim,popularnim plazama nego Tsilvi...takodje nije neki lud provod,ali ima dosta kafica,restorana u kojima se organizuje vecernja zabava...takodje postoje i mnoge prodavnice i marketi za snabdevanje...kazu da nije preterano skupo...meni je jako zao sto necemo ovg leta ici tamo...tako da jedva cekam tvoje utiske kada se vratis...

Hvala u svakom slucaju.
Imamo ,fala bogu internet (ako ne mnogo toga) i mozemo da se raspitamo o svemu sto Grcka ostrva nude. Sajt www.greeka.com je najbolji sajt za informisanje u vezi plaza ;)

Lefkada i Zakynthos su neverovarna ostrva sa neverovatnim plazama ako da uopste ne mogu da se odlucim. Izabrao bih pre Nidri i ostrvo Lefkada, ali nista ne mogu da nadjem preterano o tom (famoznom) Nudriju i jos bi valjalo da se pojavi neko ko je tamo isao. Informacije iz prve ruke su veoma vazne i korisne.

Eto... Planiram da idem krajem Avgusta meseca, tako da kada se vratim svima koji budu hteli neke informacije u vezi putovanja, nece biti problema.

Pozdrav
Tane

Ja sam uplatila Zakintos, idem krajem jula. Nisam bila pre, ali sam cula od ljudi da su odusevljeni. Kazu da plaza ima divnih, ide se brodicima ili kolima. Za uvece sam cula da ima da se izadje, ali zavisi gde si. Ja sam htela da idem u Laganas, ali u nasim agencijama je bio samo Tsilivi u ponudi, pa sam to uplatila. Kazu da je i to simpa mesto, ali da je malo. Gledala sam i ja Lefkadu, ali sam cula da je uvece izuzetno dosadno i da nema nista za izlaske.

ja idem 17. jula na Lefkadu u Nidri. Informisala sam se preko foruma b92 i preko neta. koliko sam do sada mogla da shvatim u Nidriju nema bas lepih plaza, sve lepe su na zapadnoj strani ostrva. koliko sam cula ima nocnog zivota u Nidriju, nekih barova na plazi i slicno. nigde nisam nasla tacno za brodice ili izlete, ali mislim da iz Nidrija idu brodovi na ostrvca u blizini (skoripios, meganisi i ostala), a da ima i brod koji ide do cuvene plaze porto kaciki i do kefalonije i itake. od vasilikija idu brodici do drugih lepih plaza. odlucili smo, posto decko nije vozio otkad je polozio da razmislimo oko rent a cara (vezbace u beogradu, pa ako vidi da ne ide, nista), da ili iznajmimo skutere ili da idemo busem do Lefkasa ili Vasilikija pa brodicima do tih diiivnih plaza. Mada, sigurna sam da ima i zgodnijih varijanti. sigurno ne planiram da budem samo u Nidriju.
Za Zakintos ne znam, cula sam da je lepo ostrvo, ali da je penzionersko.
Nadam se da sam donela pravu odluku, ali gledajuci slike najlepsih plaza na Lefkadi (a ima ih bar 6-7) nekako se ne brinem. samo se treba snaci... uvek ostaje stopiranje...

da, stvarno je dobar sajt.
inače, počinje da mi se sviđa Nidri. Podseća me malo na Orahovac u Boki, moju omiljenu plažu - okolo planinčine, stenčine, uska šljunčana plaža i zelena voda... :-D

Back