Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Strela:
Осамдесетих година сам виђала Немачке туристе, по острвима Јадрана, како у ресторанима наручују флашу киселе воде и пет чаша, па не видим да је то нашкодило њиховом националном достојанству. Мађари, Чеси и Словаци за то време само су кружили око ресторана, нису се усуђивали ни ту киселу воду да наруче, а ми студенти из Београда и Италијани са јахта, смо наручивали комплетне вечере и најскупља вина... И ето где су данас они, а где смо ми. Много смо брате расипни, и много се фолирамо.
Sve je tacno.
Ali nas ja volim tako rasipne i isfolirane. Volim sto znamo da uzivamo. :p

ne bih se samo slozila sa strelom oko onoga da su Krf,Tasos za siromasnije turiste...pa draga imas i tamo hotela od 5 zvezdica...e vec je potpuno druga stvar sta trazis i za koliko para...

Cao svima,

vidim da ovde ima dosta ljudi koji su bili u Pefkohoriju... Ja ove godine u julu idem prvi put, u hotel Kasandris, pa me zanima da li neko zna nesto o ovom hotelu, kakve su cifre po kaficima, diskotekama, ima li nekih zanimljivih izleta itd...

Sve zavisi koliko imas godina, sta te intereseuje i sl. Meni licno su ostrva najbolja. Ako volis borovu sumu i slican tip nasem primorju preporucujem Krf i Tasos, a moze i Skijatos. U sustini svako ostrvo u Grckoj je dobro, nisam bio ni na jednom koje je bilo bezveze.

ser nicky:
Cao svima,

vidim da ovde ima dosta ljudi koji su bili u Pefkohoriju... Ja ove godine u julu idem prvi put, u hotel Kasandris, pa me zanima da li neko zna nesto o ovom hotelu, kakve su cifre po kaficima, diskotekama, ima li nekih zanimljivih izleta itd...
ne znam tachno gde je taj hotel...

kafitji - ima ih dosta, posebno duz plaze, cene su klasika... pivo od 0.5l je neshto vishe od 1 evra, mozda 1.20... a za ostalo ne znam... znam npr da u jednom imaju dobre sladolede, kupove i slichno, ali da deru - cene su od 4 do 15 evra, a ne dobije se bash previshe... imash mnoooogo dobre poslasticharnice, a ja ti preporuchujem jednu na onom kao glavnom putu, jedna od poslednjih prodavnichica kad idesh od haniotija ka rtu [vrhu, shiljku tog prvog prstena], taj smer, pa sa desne strane... bash dobre kolache imaju... tu je pored jedna pekara valjda... :?

diskoteke - imash jednu 'nono' se zove, nalazi se na suprotnom kraju od predhodno opisivane poslasticharnice, dakle kad krenesh ka haniotiju... radi utorkom, petkom i subotom [mislim da nedeljom ne radi], u septembru je ulaz bio 5 evra i dobijesh jedno pitje uz kartu kao... a inache ti ne preporuchujem unutra nishta da pijesh jer deru [!!!]... pivo 0.33l je 3-4 evra... bash je mnogo...

pefkohori je jako malo mesto i sve je tu... ako ti bilo shta treba pitaj nekoga, najbolje bi ti bilo da se sprijateljish sa nekim ko radi tamo u kafitju ili nekom restoranchitju ili slichno... mogu ti pomotji, a nama su chak dali neke 4 krigle... to je 'masa hapsa', tako smo ga makar mi zvali... mnoooogo dobar pomfrit imaju, a giros da ne spominjem...

izleti - imash organizovane neke izlete, razne, ali ja ti preporuchujem voterlend [naravno] na prvom mestu... posebno ako nikada nisi bila ni u jednom... takotje ja sam ishla i na krstarenje do neos marmarasa i josh nekih par mesta i bilo mi je strava... josh su nama bili neki talasi, a ja sam sedela skroooz napred pushtajutji noge da mi vise ka moru, pa su nas pratili neki delfini, ma bash je bilo dobro... ako volish tako neshto idi... meteore ne preporuchujem, jer je daleko itji iz pefkohorija, ali ako mislish da netjesh imati biljih prilika da ih vidish uskoro idi jer vredi videti...

ako josh neshto treba reci...

bigsister:
ne znam tachno gde je taj hotel...

kafitji - ima ih dosta, posebno duz plaze, cene su klasika... pivo od 0.5l je neshto vishe od 1 evra, mozda 1.20... a za ostalo ne znam... znam npr da u jednom imaju dobre sladolede, kupove i slichno, ali da deru - cene su od 4 do 15 evra, a ne dobije se bash previshe... imash mnoooogo dobre poslasticharnice, a ja ti preporuchujem jednu na onom kao glavnom putu, jedna od poslednjih prodavnichica kad idesh od haniotija ka rtu [vrhu, shiljku tog prvog prstena], taj smer, pa sa desne strane... bash dobre kolache imaju... tu je pored jedna pekara valjda... :?

diskoteke - imash jednu 'nono' se zove, nalazi se na suprotnom kraju od predhodno opisivane poslasticharnice, dakle kad krenesh ka haniotiju... radi utorkom, petkom i subotom [mislim da nedeljom ne radi], u septembru je ulaz bio 5 evra i dobijesh jedno pitje uz kartu kao... a inache ti ne preporuchujem unutra nishta da pijesh jer deru [!!!]... pivo 0.33l je 3-4 evra... bash je mnogo...

pefkohori je jako malo mesto i sve je tu... ako ti bilo shta treba pitaj nekoga, najbolje bi ti bilo da se sprijateljish sa nekim ko radi tamo u kafitju ili nekom restoranchitju ili slichno... mogu ti pomotji, a nama su chak dali neke 4 krigle... to je 'masa hapsa', tako smo ga makar mi zvali... mnoooogo dobar pomfrit imaju, a giros da ne spominjem...

izleti - imash organizovane neke izlete, razne, ali ja ti preporuchujem voterlend [naravno] na prvom mestu... posebno ako nikada nisi bila ni u jednom... takotje ja sam ishla i na krstarenje do neos marmarasa i josh nekih par mesta i bilo mi je strava... josh su nama bili neki talasi, a ja sam sedela skroooz napred pushtajutji noge da mi vise ka moru, pa su nas pratili neki delfini, ma bash je bilo dobro... ako volish tako neshto idi... meteore ne preporuchujem, jer je daleko itji iz pefkohorija, ali ako mislish da netjesh imati biljih prilika da ih vidish uskoro idi jer vredi videti...

ako josh neshto treba reci...

Super, hvala na iscrpnim i korisnim informacijama, verujem da cu se lepo provesti, pa se javljam kad dodjem...

Grcka je mnogo lepa zemlja. U njoj je uvek prijatno boraviti. Ja sam bila u Paralii, Solunu i Katerini. Cula sam da je mnogo lepo Skiatosu, Rodosu i Tasosu. Rodos ima izuzetnu klimu. Da li je neko isao u Pefkohori ? Cula sam da je mnogo lepo. Pozdrav

Vratio sam se! Bilo je prelepo!!!
Nisam ni ocekivao da je Leptokaria tako lepa. A utisci svih 40 putnika su fenomenalni, cemu je pre svega doprinela extra organizacija Rabbit toursa iz Novog Sada.
Mogu reci da sam prilicno putovao, ali ovkav odnos agencije prema putniku nisam nigde video. Jos me je sve ovo zadovoljstvo kostalo sa vizom i osiguranjem 100 evra.
Devojka i ja smo odlucili da u Leptokariu preko ove agencije putujemo ponovo 16. septembra kada ce komplet aranzman sa prevozom i vizom kostati 75 evra!!!
Sta da vam kazem, lepi kafici, lepa dugacka plaza, prijatni ljudi, dobrea veza sa Solunom...

Ako nekog interesuje nesto vise, stojim na raspolaganju.

:D Rekoh ti ja -bice super!Podseti me kakvo je more,dal'bese predigo plicak,ima li popodne onih travuljina-merkam tu stranu grcke za dogodine,da se sto vide priblizim Meteorima(jos ih nisam videla,a zelim to odavno!) :D

Vesna Ks:
:D Rekoh ti ja -bice super!Podseti me kakvo je more,dal'bese predigo plicak,ima li popodne onih travuljina-merkam tu stranu grcke za dogodine,da se sto vide priblizim Meteorima(jos ih nisam videla,a zelim to odavno!) :D

Hvala jos jednom Vesna. Provod je bio veoma lep. More je prilicno cisto. Samo se jednog dana pojavila trava. Plicak nije dug. Izlet na Meteore kosta 20 evra sa nasim vodicem. Takodje, celodnevni izlet na Skiatos kosta oko 25 evra. Do soluna si vozom za 5 evra vozom (u oba pravca), a do Atine za 15 evra i dva sata brzim vozom. Organizovani izlet na Olimp je 12 evra.

djorax:
Za to nije malo mnogo? Na Taosu ces Fiat Pandu da uzmes za 20 evra, uz cenkanje.

Da, ali na Tasosu mozes da obidjes kolima nekoliko plaza, a iz Leptokarie mozes lako do Soluna, do Olimpa, Katerinija i naravno mnogo drugih plaza. Nisam uzimao rent, ali pretpostavljam da se i ovde mozes iscenkati, pogotovo ako imas tako dobrog predstavnika turisticke agencije kao sto sam ja imao dole. On nam je u startu u mnogim kaficima i restoranima obezbedio 25% popusta.

Inace, sve ostalo osim rentiranja je jeftinije.
Ako zelis samo okolne plaze da obidjes (preporucujem susedni Platamon) najisplativije je ici taxijem koji kosta od 3-4 evra u jednom pravu u krugu od 5 km

Back