GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba ti izjava, overena u opštini sa dva svedoka, da si izdržavano lice. Možeš i potvrdu sa biroa da priložiš, mada mislim da je dovoljna samo pomenuta potvrda.

Da se zapošljavaš formalno i privremeno kod drugara je mnogo komplikovanija i skuplja operacija nego ova sa svedocima, a može i da potraje.

Da li ovo prolazi sigurno ??

Nemoj da se izj.bem !

ukoliko se fiktivno zaposlim:
neko je pomenu da je dovoljan memorandum firme a čini mi se da je potrebna i overena kopija radne knjižice ?

dakle, treba da idem na neki seminar 31 jula d0 5 jula u kavalu, ali moram da im do 1. juna dostavim podatke o putu.....
koliko mi treba da vremena da dobijem vizu, student sam i bila sam vec jednom..jel se placa..i kakva je procedura...thanx

Da li ovo prolazi sigurno ??

Nemoj da se izj.bem !

ukoliko se fiktivno zaposlim:
neko je pomenu da je dovoljan memorandum firme a čini mi se da je potrebna i overena kopija radne knjižice ?

Hey Sremac, kod viza ništa nije 100% sigurno, već smo pisali o tome - može ti konzul izdati vizu a da te na granici ne puste da uđeš. Međutim, najbolje je kad ne donosiš falsifikovane dokumente i "sređuješ" bespotrebno stvari. Postoji opcija za nezaposlene, odnosno izdržavane članove domaćinstva - zašto bi onda nešto muljao i rizikovao?

Ti ljudi u konzulatu izdaju na desetine hiljada viza, imaju uhodanu proceduru i trenirani su da prepoznaju falsifikate, muljačine i ostalo. To, naravno, ne znači da baš svakog muljatora mogu da u'fate, uvek se potkrade greška. Ako ideš na letovanje, imaš sve ostale dokumente koji se traže, osiguranje, vaučer i ostalo, nemaju razloga da te odbiju.

Pre će posumnjati u tvoje dobre namere ako vide da si se zaposlio pre nekoliko dana, pa odma' na godišnji :) Ti možeš da im doneseš radnu knjižicu na kojoj piše da si se poodavno zaposlio ali oni mogu da zatraže i izvod iz Fonda PIO, da im dopunski doneseš.

Aha...a kad pozoves opet automat koji kaze: za pitanja koja NISU vezana za vize....bla,bla..samo tako mozes dobiti zivog coveka,tj.prioritetnu vezu-za sve ostalo sledi ti razgovor sa automatom.A na ovoj prioritetnij vezi cim pomenes rec viza-klik!:think:

zokiNBGD

znam da NE treba da muljam i nisam to ni hteo, nego privremen posao, legalno.
idem na letovanje, sve preko manje agencije a u pozadini je Argus,
nego su me istripovali ovi u maloj agenciji...

sad mi se i bliži predaja papira za kolektivnu vizu, verovatno ću se zaposliti u ponedeljak... to će mi biti 5 ili 6 posao u radnoj knjižici...

ne znam zvaću argus pa da vidim šta oni kažu ?!

pozz

:-)

da li neko moze da mi odgovori da li moze da mi predstavlja problem za grcku individualnu vizu sto sam zaposlen na odredjeno (produzavaju mi na po 3 meseca-radim u drzavnim organima)? da li uopste gledaju da li je na odredjeno ili na neodredjeno? sve ostalo mi je u redu, isao bih sa garantnim pismom

to sto radis na odredjeno ne bi trebalo biti problem - kazem iz iskustva jer je moj muz pre 10 dana podigao pasos sa grckom vizom a u istoj je situaciji. Prilozio je potvrdu firme u kojoj je bio naveden status. Jedino je vazno da period planiran za boravak u Grckoj nije vreme kada istice 3 meseca tj. da obnova ugovora nije u vreme kad trazis vizu.Takodje je vazno da je ostala dokumentacija potpuna - vaucer, garantno pismo, osiguranje... Srecno!

Ako neko zna da mi odgovori...svadba mi je letos u Grckoj,i svekar salje pozivno pismo za grupu od 10 ljudi......e sad-da li ce biti problem da ta grupa dodje sa 3 automobila,svi zajedno...gledala sam da iznajmim neki mini kombi ali je sve skupo,tj dosta isplatljivije da se krene sa 3-ja kola!!!I kada zakazujemo termin u konzulatu da se kaze da je grupa u pitanju?????
Hvala unapred

CESTITAMO !
d065.gif

To nije grupa,vec 10 individualnih viza zar ne?Mislim da je svejedno kako ce doputovati,to je kao kad tri porodice idu na odmor u isti hotel(bilo je da za grupnu vizu treba min.15 osoba ako nesto nisu promenili)

Ako neko zna da mi odgovori...svadba mi je letos u Grckoj,i svekar salje pozivno pismo za grupu od 10 ljudi......e sad-da li ce biti problem da ta grupa dodje sa 3 automobila,svi zajedno...gledala sam da iznajmim neki mini kombi ali je sve skupo,tj dosta isplatljivije da se krene sa 3-ja kola!!!I kada zakazujemo termin u konzulatu da se kaze da je grupa u pitanju?????
Hvala unapred

Moja drugarica je u Italiji, isto pravi svadbu tamo i bila je ovde lično u italijanskoj ambasadi. Rečeno joj je da bez obzira što je to grupa od 20 ljudi, svako mora posebno da vadi vizu (individualna viza, svako za sebe zakazuje) i onda ih ni ne zanima ko će sa kim i kako da putuje. Ne znam da li je isto sa grčkom ambasadom, ali pretpostavljam da jeste.

Cura koja je udata u Kateriniju je poslala pre 2 godine jedno pozivno pismo za 9 osoba koje su putovale kombijem....dobili su grupnu vizu na 7 dana bez problema.Ali moracu da pozovem da pitam....Hvala na cestitkama Vesna!!!

Hvala unapred
MOJE CESTITKE ZA DUG I SRECAN BRAK sa bar tri naslednika(po grckom).drago mi je....da se bar ne cimas vise za vizu:D.za ostalo imas pp.....

Problem, grcka viza naravno. Prvi put u zivotu sam pokusala da izvadim individualnu vizu, imala sam sva dokumenta koja traze i opet sam u onoj grupi-odbijeni:(
Student sam, redovan, i trebala sam putovati u Solun na 3 dana,vikend, turisticki, preko agencija rezervisala hotel, dobila vaucer i ostalo...
Bilo pa proslo, ali da li moze neko da mi kaze za neke eventualne kasnije pokusaje..
Posto imam sada taj grozan pecat da sam odbijena, koliko moram da cekam da bih, eventualno ponovo pokusala i sl.
Razmisljala sam o eventualnoj grupnoj vizi ili pozivnom pismu Grckog drzavljanina, ali nemam predstavu kako to pismo treba da izgleda...da li je to neki zvanican dokument ili treba da napise tipa pozivam je i garantujem da ce se vratiti i sl.
I da li postoji nacin da saznam zasto sam odbijena jer koliko god lupala glavu oko toga nikako mi nije jasna moja opasnost po zemlju EU... Najvise me nervira to sto sada znam da su sanse, ma i za glupo letovanje u Grckoj u narednoj godini na minimalcu..pa tek mi sad nikad nece dati vizu:(

uplati u agenciji greentours rezervaciju i ja cu ti poslati:racun od vlasnika apartmana,gar,pismo od istog,licnu kartu od istog,poresku izjavu od istog....mogu samo da ga pozovu i da provere...i to rade,ne bas cesto.....

Kiddy uskoro ce se vaditi novi pasosi pa imaj strpljenja.;).u svakom slucaju 3 meseca ne mozes traziti ponovo vizu..a ako vadis novi sad trazice ti taj na uvid..posto im ga ne mozes pokazati onda moras sa 2 svedoka ici pa dati izjavu da ga ne posedujes..sto je jebada i maltretiranje i kosta..:twisted:

Kada bi svi, ali baš svi mi uradili što i ti, Grčka bi ekspresno dozvolila da turističke vize dobijamo na granici, na ulazu u Grčku - isto kao kada ulaziš u Tursku ili Egipat :)

Ali, pošto se ono prvo neće desiti, nema potrebe ni za ovim drugim :)
zoki,nemoj da se zanosis..jer grcka vise nije samostalna.to je prva zemlja eu po -kaznama.da se to desi....bilo bi uke i buke...i nikom nista. ne smeju da urade nista bez brisela!!!a i ne ucestvujemo u nekom procentu u gr turizmu..halkidiki i platamona nisu grcka.i za grupne vize...cisto sumnjam da imaju dozvolu brisela.zato se i ne stavlja nista u pasos.....zato sto zivim ovde,sve vise mislim da ce za srbiju biti propast ako udje u eu.....sve te dazbine,kazne,clanarine u raznim savetima grcka ne moze da naplaca.u prevodu-grcki narod.zato nam svakosedmicno uvode razne akcize,doplate,poskupljenja....

Problem, grcka viza naravno. Prvi put u zivotu sam pokusala da izvadim individualnu vizu, imala sam sva dokumenta koja traze i opet sam u onoj grupi-odbijeni:(
Student sam, redovan, i trebala sam putovati u Solun na 3 dana,vikend, turisticki, preko agencija rezervisala hotel, dobila vaucer i ostalo...
Bilo pa proslo, ali da li moze neko da mi kaze za neke eventualne kasnije pokusaje..
Posto imam sada taj grozan pecat da sam odbijena, koliko moram da cekam da bih, eventualno ponovo pokusala i sl.
Razmisljala sam o eventualnoj grupnoj vizi ili pozivnom pismu Grckog drzavljanina, ali nemam predstavu kako to pismo treba da izgleda...da li je to neki zvanican dokument ili treba da napise tipa pozivam je i garantujem da ce se vratiti i sl.
I da li postoji nacin da saznam zasto sam odbijena jer koliko god lupala glavu oko toga nikako mi nije jasna moja opasnost po zemlju EU... Najvise me nervira to sto sada znam da su sanse, ma i za glupo letovanje u Grckoj u narednoj godini na minimalcu..pa tek mi sad nikad nece dati vizu:(

Grčka viza NIJE problem, za ogromnu većinu aplikanata pa nije fer reći "naravno". Kolika je ta "grupa odbijenih"? Greške su, naravno, moguće.

Možda bi mogla svojim odgovorima da pomogneš da vidim(o) kako je došlo do toga da budeš odbijena...
1. Kada si predala zahtev za vizu pa si odbijena?
2. Da li su ti ponudili da ti vrate pasoš bez odbijenice a da povučeš zahtev za vizu ili si bez ikakvog usmenog komentara dobila pasoš sa odbijenicom umesto vize?
3. Da li si predhodne grupne vize (ako si ih imala) koristila u okviru datog termina, tj da li ste možda prilikom izlaska iz zemlje Šengena zakasnili sa napuštanjem te zemlje - pokvario vam se autobus, odložen let ili slično?
4. Da li možeš da se setiš šta si tačno predala od dokumenata?
5. Da li si u nekom predhodnom boravku imala bilo kakav kontakt sa njihovom policijom a da su ti podatke iz pasoša pribeležili u tefter?
6. Da li si rođena u nekadašnjoj SR Makedoniji?

Hajde, ako ti nije teško, probaj da odgovoriš na ovo što sam te pitao pa da vidimo šta dalje. Ja, inače, ne bih mogao da se tako lako pomirim sa time da me je kojim slučajem ijedna država do sada odbila za vizu. Ionako smatram da je čekanje u redu za vize - ponižavanje. Trudio bih se maksimalno da saznam zašto sam odbijen, i da li sam ja nešto pogrešio.

Šanse za tvoje letovanje u Grčkoj sledeće godine su sasvim izvesne jer ćeš sa novim pasošem moći da ufuraš u Grčku bez vize - verujem da će to biti moguće u prvoj polovini sledeće godine.

zoki,nemoj da se zanosis..jer grcka vise nije samostalna.to je prva zemlja eu po -kaznama.da se to desi....bilo bi uke i buke...i nikom nista. ne smeju da urade nista bez brisela!!!a i ne ucestvujemo u nekom procentu u gr turizmu..halkidiki i platamona nisu grcka.i za grupne vize...cisto sumnjam da imaju dozvolu brisela.zato se i ne stavlja nista u pasos.....zato sto zivim ovde,sve vise mislim da ce za srbiju biti propast ako udje u eu.....sve te dazbine,kazne,clanarine u raznim savetima grcka ne moze da naplaca.u prevodu-grcki narod.zato nam svakosedmicno uvode razne akcize,doplate,poskupljenja....

Pa neee, ne zanosim se (k'o m*da na kosidbi), malo sam se našalio. Ovde je svest na tom nivou da se ni dvojica ne mogu dogovoriti oko neke akcije (osim ako to nije neko drpisanje, pelješenje, krađa... tu se prećutno dogovaramo, pogledom, osmehom, ne trebaju reči...) a kamoli 300k turista.

Ne smeju ništa da urade bez Brisela? Tako treba (© SPS :) ), ćuti, dobro je... Neko pametan je isforsirao da Grčka uđe u EU inače, pitanje je koliko bi uznapredovali da nisu ušli.

Kakva crna propast, ne može biti propast ako te neko privede redu i ako te nauči da može da se živi (i to mnogo bolje) bez drpisanja na svakom božijem koraku :(

Grčka viza NIJE problem, za ogromnu većinu aplikanata pa nije fer reći "naravno". Kolika je ta "grupa odbijenih"? Greške su, naravno, moguće.

Možda bi mogla svojim odgovorima da pomogneš da vidim(o) kako je došlo do toga da budeš odbijena...
1. Kada si predala zahtev za vizu pa si odbijena?
2. Da li su ti ponudili da ti vrate pasoš bez odbijenice a da povučeš zahtev za vizu ili si bez ikakvog usmenog komentara dobila pasoš sa odbijenicom umesto vize?
3. Da li si predhodne grupne vize (ako si ih imala) koristila u okviru datog termina, tj da li ste možda prilikom izlaska iz zemlje Šengena zakasnili sa napuštanjem te zemlje - pokvario vam se autobus, odložen let ili slično?
4. Da li možeš da se setiš šta si tačno predala od dokumenata?
5. Da li si u nekom predhodnom boravku imala bilo kakav kontakt sa njihovom policijom a da su ti podatke iz pasoša pribeležili u tefter?
6. Da li si rođena u nekadašnjoj SR Makedoniji?

Hajde, ako ti nije teško, probaj da odgovoriš na ovo što sam te pitao pa da vidimo šta dalje. Ja, inače, ne bih mogao da se tako lako pomirim sa time da me je kojim slučajem ijedna država do sada odbila za vizu. Ionako smatram da je čekanje u redu za vize - ponižavanje. Trudio bih se maksimalno da saznam zašto sam odbijen, i da li sam ja nešto pogrešio.

Šanse za tvoje letovanje u Grčkoj sledeće godine su sasvim izvesne jer ćeš sa novim pasošem moći da ufuraš u Grčku bez vize - verujem da će to biti moguće u prvoj polovini sledeće godine.
1.predala sam zahtev 10 dana pred putovanje jer sam bila u Crnoj Gori, termin sam zakazala 15 dana pre, odgovor sam dobila posle 3 dana
2.Ne, dala sam im plavi papiric i oni meni pasos, to je sve, da ne pominjem ogromnu
guzvu, to je vec standardna prica, a dobila sam zahevtan papir za pasos na kome je
standardni tekst da sam odbijena i moguci razlozi...ali bas opste...ono tipa dear
sir/madam..
3.Imala sam grupne vize ranije, Grcka, Madjarska...ali to su bile skolske ekskurzije i nije bilo nikakvih problema
4.naravno,popunjen obrazac za vizu, 2 fotografije, fotokopija prve strane pasosa, pasos je izdat 2002 god,putnicko osiguranje u trajanju boravka, potvrdu o studiranju i fotokopiju celog indexa(zadrzali su samo prvu stranu, a ostalo mi vratili), izjavu oba roditelja da me izdrzavaju, vaucer iz agencije, rezervaciju hotela iz Soluna,priznanicu da sam platila hotel,mislim da je to sve
5.Ne, nikakve, pa ja sam dobro dete;)
6.ne, u Beogradu,u Srbiji
Jedino sumnjivo sto je moglo biti je to sto je soba u hotelu rezervisana za dvoje, a druga osoba je prijatelj iz Soluna...da li to moze biti razlog???
E to i ja pokusavam, bas me interesuje zasto sam mogla biti odbijena i zaista se ovih dana maksimalno trudim da saznam;)..upravo ovo sto si ti napisao;)...ma ziva se pojedoh...pa nemam ni kaznu za nepropisno parkiranje a sad se osecam kao najgori kriminalac, odbila me za vizu zemlja koja skoro svima daje, pa cemu da se nadam za kasnije:sad2:...:dontunderstand:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back