Grčka viza NIJE problem, za ogromnu većinu aplikanata pa nije fer reći "naravno". Kolika je ta "grupa odbijenih"? Greške su, naravno, moguće.
Možda bi mogla svojim odgovorima da pomogneš da vidim(o) kako je došlo do toga da budeš odbijena...
1. Kada si predala zahtev za vizu pa si odbijena?
2. Da li su ti ponudili da ti vrate pasoš bez odbijenice a da povučeš zahtev za vizu ili si bez ikakvog usmenog komentara dobila pasoš sa odbijenicom umesto vize?
3. Da li si predhodne grupne vize (ako si ih imala) koristila u okviru datog termina, tj da li ste možda prilikom izlaska iz zemlje Šengena zakasnili sa napuštanjem te zemlje - pokvario vam se autobus, odložen let ili slično?
4. Da li možeš da se setiš šta si tačno predala od dokumenata?
5. Da li si u nekom predhodnom boravku imala bilo kakav kontakt sa njihovom policijom a da su ti podatke iz pasoša pribeležili u tefter?
6. Da li si rođena u nekadašnjoj SR Makedoniji?
Hajde, ako ti nije teško, probaj da odgovoriš na ovo što sam te pitao pa da vidimo šta dalje. Ja, inače, ne bih mogao da se tako lako pomirim sa time da me je kojim slučajem ijedna država do sada odbila za vizu. Ionako smatram da je čekanje u redu za vize - ponižavanje. Trudio bih se maksimalno da saznam zašto sam odbijen, i da li sam ja nešto pogrešio.
Šanse za tvoje letovanje u Grčkoj sledeće godine su sasvim izvesne jer ćeš sa novim pasošem moći da ufuraš u Grčku bez vize - verujem da će to biti moguće u prvoj polovini sledeće godine.
1.predala sam zahtev 10 dana pred putovanje jer sam bila u Crnoj Gori, termin sam zakazala 15 dana pre, odgovor sam dobila posle 3 dana
2.Ne, dala sam im plavi papiric i oni meni pasos, to je sve, da ne pominjem ogromnu
guzvu, to je vec standardna prica, a dobila sam zahevtan papir za pasos na kome je
standardni tekst da sam odbijena i moguci razlozi...ali bas opste...ono tipa dear
sir/madam..
3.Imala sam grupne vize ranije, Grcka, Madjarska...ali to su bile skolske ekskurzije i nije bilo nikakvih problema
4.naravno,popunjen obrazac za vizu, 2 fotografije, fotokopija prve strane pasosa, pasos je izdat 2002 god,putnicko osiguranje u trajanju boravka, potvrdu o studiranju i fotokopiju celog indexa(zadrzali su samo prvu stranu, a ostalo mi vratili), izjavu oba roditelja da me izdrzavaju, vaucer iz agencije, rezervaciju hotela iz Soluna,priznanicu da sam platila hotel,mislim da je to sve
5.Ne, nikakve, pa ja sam dobro dete

6.ne, u Beogradu,u Srbiji
Jedino sumnjivo sto je moglo biti je to sto je soba u hotelu rezervisana za dvoje, a druga osoba je prijatelj iz Soluna...da li to moze biti razlog???
E to i ja pokusavam, bas me interesuje zasto sam mogla biti odbijena i zaista se ovih dana maksimalno trudim da saznam

..upravo ovo sto si ti napisao

...ma ziva se pojedoh...pa nemam ni kaznu za nepropisno parkiranje a sad se osecam kao najgori kriminalac, odbila me za vizu zemlja koja skoro svima daje, pa cemu da se nadam za kasnije

...