GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne moj te da pravite frku,covek iz obezbedjenja lepo izadje i kaze kako da slozite formulare,e onda mi nastupamo:ne cujemo ga, pricamo dok on prica,pa kazemo, sta on meni ima da kaze kako cu ja da slozim dokumentaciju, i tako, to smo mi.

Prvo slozis:
1. Formular
2.Fotokopija radne knjizice(moja nije bila ni overena) i potvrda o zaposlenju
3.Osiguranje fotokopija, original zadrzavas za sebe i donosis ga kada uzimas pasos
4. Vaucer
5.Podatci o kolima

Nikakve kopije kartica.

Nego i mi smo cudo npr.covek je lepo rekao da treba 2 slike, ovaj ima jednu nije hteo da izadje iz reda da bi je skenirao vec usao tako i poceo da se svadja sa zenom sa saltera, ova ga samo otkacila i onda se cudimo zasto su takvi prema nama.

Drugi primer da ljudi dolaze u klompama i plasicnim papucama, bermudama i atlet majicama u ambasadu, ljudi ne mozemo tako, mora da postoji neki red.

Svasta mi trpimo zbog pojedinaca.

popito:
Ne moj te da pravite frku,covek iz obezbedjenja lepo izadje i kaze kako da slozite formulare,e onda mi nastupamo:ne cujemo ga, pricamo dok on prica,pa kazemo, sta on meni ima da kaze kako cu ja da slozim dokumentaciju, i tako, to smo mi.

Prvo slozis:
1. Formular
2.Fotokopija radne knjizice(moja nije bila ni overena) i potvrda o zaposlenju
3.Osiguranje fotokopija, original zadrzavas za sebe i donosis ga kada uzimas pasos
4. Vaucer
5.Podatci o kolima

Nikakve kopije kartica.

Nego i mi smo cudo npr.covek je lepo rekao da treba 2 slike, ovaj ima jednu nije hteo da izadje iz reda da bi je skenirao vec usao tako i poceo da se svadja sa zenom sa saltera, ova ga samo otkacila i onda se cudimo zasto su takvi prema nama.

Drugi primer da ljudi dolaze u klompama i plasicnim papucama, bermudama i atlet majicama u ambasadu, ljudi ne mozemo tako, mora da postoji neki red.

Svasta mi trpimo zbog pojedinaca.

У праву си, има и тога, али стоји и њихов безобразлук, прво то са телефоном, који се плаћа као да зовеш наградну игру, а и то са документима, док им спремиш све папире, преседне ти годишњи.

"Drugi primer da ljudi dolaze u klompama i plasicnim papucama, bermudama i atlet majicama u ambasadu, ljudi ne mozemo tako, mora da postoji neki red."

pa,kada bi i ovi iz ambasade uvazavali nas,mozda bi dosli skockani,ovako,nije lako par sati na stiklama
u mestu....nekada jesmo i bahati,ali..... svaka cast onome ko ostane priseban posle sve ove frke oko vize

suncokretic:
"Drugi primer da ljudi dolaze u klompama i plasicnim papucama, bermudama i atlet majicama u ambasadu, ljudi ne mozemo tako, mora da postoji neki red."

pa,kada bi i ovi iz ambasade uvazavali nas,mozda bi dosli skockani,ovako,nije lako par sati na stiklama
u mestu....nekada jesmo i bahati,ali..... svaka cast onome ko ostane priseban posle sve ove frke oko vize

Radim u skoli i vidim kako roditelji dolaze po decu, isto tako dolaze u bilo koju drugu ustanovu, tu nema opravdanja.To sto su oni bahati mi treba da im pokazemo lepim stvarima da nismo ono za cega nas oni smatraju, ali onda dodje jedan nas i sve to pokvari i onda nas tako vide.
Ispravimo sebe da bi mogli druge.

mwrouli:
E, a reci mi jel i dalje red ispred ambasade skroz do Dositejeve, iako se zakazuje? Prosla ja pre neki dan tuda oko 19h (radim u toj ulici) a ono i dalje zabava miliona..mislim cemu zakazivanje ako u red stane (negde oko 12h :) i onaj koji je zakazan u 15h i onaj u 13h pa ovaj sto treba u 15h stoji ispred njega i naravno hoce da udje prvi (vec vidim!) ?!?

Pa mogu da ti kazem samo za onaj dan kada smo mi bili, nije bilo nikoga na ulici, svi su bili u dvoristu, jedno 40-tak ljudi mozda i jedno 10-tak unutra, ali smo cekali sat vremena da predamo dokumenta (taman sam stigla pred salter kad mi je stigao sms da mi istice parkiranje :))

sly:
Pa mogu da ti kazem samo za onaj dan kada smo mi bili, nije bilo nikoga na ulici, svi su bili u dvoristu, jedno 40-tak ljudi mozda i jedno 10-tak unutra, ali smo cekali sat vremena da predamo dokumenta (taman sam stigla pred salter kad mi je stigao sms da mi istice parkiranje :))

ja idem sutra..vec mi se slosilo kad pomislim...javljam se sutra sa dozivljajima, vec vidim da ce ih biti :roll:

mwrouli:
ja idem sutra..vec mi se slosilo kad pomislim...javljam se sutra sa dozivljajima, vec vidim da ce ih biti :roll:
Nisam citala citat vec samo tvoj post i kontam palis sutra za Grcku..reko vidi nje,jos nece ni stici do tamo,a vec ce nam se javiti sa dozivljajima :lol: Salu na stranu,zao mi je sto morate cekati u redovima,to je ponizenje...

mwrouli:

Ma nije bilo strasno, ja sam bila sa suprugom, i mada je covek iz obezbedjenja rekao da ako cekaju parovi jedno od njih ostane a drugo izadje da se ne stvara guzva, mi smo oboje ostali i smejali se kako cu ga ako neko pita predstaviti kao brata, tako da nam nije bilo dosadno. :)

Jelena87:
Nisam citala citat vec samo tvoj post i kontam palis sutra za Grcku..reko vidi nje,jos nece ni stici do tamo,a vec ce nam se javiti sa dozivljajima :lol: Salu na stranu,zao mi je sto morate cekati u redovima,to je ponizenje...

ha ha e da je srece..mada tesko da bi u tom slucaju napisala da ce mi se 'slositi' :lol:

emma05:
I mene bas zanima da li ljudi postuju zakazano vreme ili opet dolaze i cekaju do besvesti i stvaraju nepotrebne redove?

Imala sam zakazano vreme u 10 i 30h i sve sam zavrsila za pola sata,veoma je brzo islo,red je bio relativno dug, ali je sve bilo veoma organizovano.

Evo i ja zavrsih sa predajom dokumenata...prodje to super u odnosu na to kako sam zamisljala da moze da bude (potrajalo nekih sat vremena) .....ali :)
Lepo covek kaze, rasporedite se u skladu sa tim ko kada ima zakazan razgovor...i sad, prilaze ljudi koji su tek stigli i pitaju ko je kada zakazan da znaju gde da stanu.....doticna natapirana ispred mene svima prica " u 13:05" (ja bila u 13:10, stojim iza nje)..dosli do kapije, pita ovaj sa spiskom kako se zove i kada ima zakazano i kretenka ladno kaze 13:20! pa ne mogu da verujem!!!! posle udjosmo u dvoriste, nekoj zeni ispala dokumenta, dok se savila da ih pokupi ova i nju zaobisla i stala ispred..hahahahaha...%$#$^^&&

Inace (danasnji) tacan raspored dokumenata je:
Formular (+slika)
Pozivno pismo/vaucer
Osiguranje
Potvrda/kopija radne knjizice
kopija avionske karte (za one koji idu individualno).

Papiri za kola i kopije pasosa vise ne trebaju, to nam je danas rekao...kaze covek, eto resili smo da smanjimo dokumentaciju...ih!

I mojoj nezaposlenoj drugarici rekose danas u ambasadi da izjava zaposlenog supruga da je izdrzava vise ne mora da se overava u opstini sa dva svedoka, dovoljno je da suprug napise da je izdrzava, da placa sve putne troskove i za nju i za njega i da se potpise i stavi broj svog pasosa.

mwrouli:
Evo i ja zavrsih sa predajom dokumenata...prodje to super u odnosu na to kako sam zamisljala da moze da bude (potrajalo nekih sat vremena) .....ali :)
Lepo covek kaze, rasporedite se u skladu sa tim ko kada ima zakazan razgovor...i sad, prilaze ljudi koji su tek stigli i pitaju ko je kada zakazan da znaju gde da stanu.....doticna natapirana ispred mene svima prica " u 13:05" (ja bila u 13:10, stojim iza nje)..dosli do kapije, pita ovaj sa spiskom kako se zove i kada ima zakazano i kretenka ladno kaze 13:20! pa ne mogu da verujem!!!! posle udjosmo u dvoriste, nekoj zeni ispala dokumenta, dok se savila da ih pokupi ova i nju zaobisla i stala ispred..hahahahaha...%$#$^^&&

Inace (danasnji) tacan raspored dokumenata je:
Formular (+slika)
Pozivno pismo/vaucer
Osiguranje
Potvrda/kopija radne knjizice
kopija avionske karte (za one koji idu individualno).

Papiri za kola i kopije pasosa vise ne trebaju, to nam je danas rekao...kaze covek, eto resili smo da smanjimo dokumentaciju...ih!

ako ti treba kopija avionske karte ako ides avionom zar nije logicno da ako ides kolima predajes i papire za kola?

Ljudi da li neko ima iskustva sa vadjenjem individualne vise za privatnike?
Ono sto ja smatram da treba je /
1.potvrda da ne dugujem porez
2. resenje iz agencije za privredne registre
3. pib
4.resenje o radnji
5.kopja pasosa i svih shengen visa na istom
6.radna knjizica
7.medjunarodna vozacka+zeleni karton+saobracajna
i naravno 2 slike
Ako neko zna vise neka kaze sta da oduzimam ili dodajem!
Hvala

E to i mene zanima, ako sam vlasnik firme sta treba. Mada ja mislim da ne treba pib, resenje i te zezancije. Valjda samo potvrda da se ne duguje porez i pasos, ja sam tako nesto cula. I zanima me ako neko zna, ako se ide sopstvenim kolima da li trebaju neki dokumenti o kolima ili jok? Hvala unapred

Zovite lepo info telefon Ambasade Grcke, radnim danom od 9h - 16h, 011/33-41-507, pa pitajte sve sto vas zanima. Taj broj se lako dobija i tarifira se kao bilo koji drugi lokalni poziv (provereno). Nek' vas ne zbuni sto ce se ukljuciti automat na grckom jeziku. Odmah po dobijanju veze pritisnite taster 6 (ili okrenite sesticu na brojcaniku) i ponovo ce zazvoniti telefon. Javice se sluzbenica, ne automat, opet na grckom, ali cim vi prozborite "dobar dan" ona ce ljubazno nastaviti da prica na srpskom.

Cemu razbijati glavu pitanjima sta treba, a sta ne. Lepo okrenete telefon i pitate.

Srecica & Smesko:
E to i mene zanima, ako sam vlasnik firme sta treba. Mada ja mislim da ne treba pib, resenje i te zezancije. Valjda samo potvrda da se ne duguje porez i pasos, ja sam tako nesto cula. I zanima me ako neko zna, ako se ide sopstvenim kolima da li trebaju neki dokumenti o kolima ili jok? Hvala unapred
Ja sam taksista [privatnik] i pre 2 meseca sam vadio individualnu vizu. Potrebno je sledece : zahtev za vizu, potvrda o izmirenom porezu, resenje o registraciji firme [kopija] 2 slike, pozivno pismo-garancija, kopija medjunarodne voz.dozvole, kopija saob.dozvole i zelenog kartona i koliko se secam to je sve. Netreba ono iz agencije za privredne registre niti PIB broj. To znam sigurno. I jos nesto : 35 eurica na sunce :lol:

emma05:
ako ti treba kopija avionske karte ako ides avionom zar nije logicno da ako ides kolima predajes i papire za kola?

Ja sam odavno prestala da trazim logiku kada je grcka viza u pitanju :)
covek tako rekao..oni ljudi sto su stajali do mene i imali papire za kola, lepo ih izvadili i sklonili....ali ti ponesi, pusti ti sta oni pricaju......

mirarbi:
- Da li ste fotokopirali sve (bas sve) strane radne knjizice ili samo ispisane strane?

- Da li i stare pasose treba kopirati i ako treba da li samo prvu stranu ili sve?

Kopiras samo stranu na kojoj se nalaze tvoji podaci, i strane na kojima se nalazi staz sa pecatima.

Za stare pasose ne znam, posto je moj pasos is 1999 i nikad mi nisu trazili prethodni da donosim. Mada, ja mislim da oni traze stare pasose da bi videli da li imas vize u njemu ili eventualno da li si bila odbijena za neku vizu, tako da pretpostavljam da treba da kopiras sve vize koje imas u starom pasosu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back