GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jerotije:
Tuzbu protiv Grcke ambasade a ne Telekoma. Grci su krivi sto se nejavljaju i to naplacuju a Telekom samo ima ugovor s njima bas kao i sa ovima za hot lajn !

Mislim da su krivi i jedni i drugi. Logicno bi bilo da se cekanje do javljanja operatera ne naplacuje. Ali... mi i logika?!

Baš mi je drago da si konačno uspela da zakažeš termin u ambasadi! Naopako da nisi uspela...........i onda od mora ništa! Ipak ćeš se bućnuti u ono leeeepoooo more:)

Pozdrav svima.
Ja imam isti problem, već danima zovem ambasadu i nema šanse da ih dobijem. Ovo je stvarno neverovatno, da nisam već uplatila aranžman mislim da bih definitivno odustala od Grčke. Koliko samo stvari traže... Prošle godine se onaj službenik koji preuzima molbe tako izdrao na mene zato što nisam složila papire po redu......strašno.. :-( ...

Daramara:
Pozdrav svima.
Ja imam isti problem, već danima zovem ambasadu i nema šanse da ih dobijem. Ovo je stvarno neverovatno, da nisam već uplatila aranžman mislim da bih definitivno odustala od Grčke. Koliko samo stvari traže... Prošle godine se onaj službenik koji preuzima molbe tako izdrao na mene zato što nisam složila papire po redu......strašno.. :-( ...

Ahaaaa, i juce su jednu vratili sa saltera da slozi papire kako treba... :D

mwrouli:
izvini, a koji je to redosled da bi bilo 'kako treba'?
please reci da ne histerisu i na mene :)

To se secam od prosle godine da su nas upozoravali da sve slozimo po redu.
Mislim da prvo ide formular sa slikama pa osiguranje, pa vaucer i garancija pa onda r. knjizica i dokumenta za kola. Ispravite me ako gresim.

Uh, evo i ja jedva nekako dobih ambasadu :D :D Zakazali mi za 25. jul, putujem sredinom avgusta. E, sad još ostaje zbun oko tog njihovog redosleda papira. Nije mi jasno, ako im je toliko bitan redosled, zašto i to ne napišu na sajtu...

emma05:
To se secam od prosle godine da su nas upozoravali da sve slozimo po redu.
Mislim da prvo ide formular sa slikama pa osiguranje, pa vaucer i garancija pa onda r. knjizica i dokumenta za kola. Ispravite me ako gresim.

Ok Hvala puno.
Ja sam do sada vec isla 2 puta, i slagala sam papire kako mi je bilo logicno, niko mi nista nije rekao..valjda su histericni po vrucini :)

Pritom, ja idem na pozivno pismo, pola od onoga sto stvarno traze uopste ne stoji na sajtu..ja sam recimo u agenciji koja radi osiguranje cula da uz pozivno pismo obavezno mora da ide kopija licne karte tog koji ti salje garanciju...posle cujem da je pozeljno da se dostave i kopije svih prethodnih grckih viza iako stoje u pasosu koji predajes.....da poludis...

Ja uvek nosim sve što čujem da bi možda zatrebalo, jer mi je uvek lakše da vratim, nego da nešto zafali. Inače, operaterka na čuvenom broju 0903... je neviđeno sporo govorila i zapisivala podatke, pa je onda pola sata razmišljala da li ja mogu da predam za celu porodicu (min je 21 din), da bi mi na kraju rekla : PA NE ZNAM, POZOVITE 3341 507

Daramara:
Ja uvek nosim sve što čujem da bi možda zatrebalo, jer mi je uvek lakše da vratim, nego da nešto zafali. Inače, operaterka na čuvenom broju 0903... je neviđeno sporo govorila i zapisivala podatke, pa je onda pola sata razmišljala da li ja mogu da predam za celu porodicu (min je 21 din), da bi mi na kraju rekla : PA NE ZNAM, POZOVITE 3341 507

Ha! slican slucaj!
Mene su pusiti da izdiktiram sve..uz to je ona svaku rec ponavljaaaaaaaala..da bi na kraju rekla, izvinite kolega se zbunio molim vas da pocnemo iz pocetka!!!!!!!!!!

Please mi reci sta je to sve sto nosis da vidim da nesto nisam omasila :)

ja nosim: formular sa slikom, + 1 slika, pasos, kopiju pasosa, osiguranje, garantno pismo, kopiju licne karte osobe koja salje pismo, avionsku kartu, kopiju radne knjizice, i original na uvid, potvrdu da sam zaposlena, kopiju kreditnih kartica i 35 evra..jel ima jos nesto????

Mislim da je to ok, samo znam da ti sigurno ne treba original radna knjižica, već samo OVERENA fotokopija ( svaka strana). Mislim da su malo manje rigorozni čim vide da si zaposlen-a. Meni su na primer skoro rekli da mi treba i izvod iz matične knjige rodjenih za dete koje je na mom pasošu, pa ću poneti za svaki slučaj, mada znam da mi prošle godine sigurno nije trebao, Ali vidiš da to igleda zavisi od njihovog trenutnog raspoloženja.

Daramara:
Mislim da je to ok, samo znam da ti sigurno ne treba original radna knjižica, već samo OVERENA fotokopija ( svaka strana). Mislim da su malo manje rigorozni čim vide da si zaposlen-a. Meni su na primer skoro rekli da mi treba i izvod iz matične knjige rodjenih za dete koje je na mom pasošu, pa ću poneti za svaki slučaj, mada znam da mi prošle godine sigurno nije trebao, Ali vidiš da to igleda zavisi od njihovog trenutnog raspoloženja.

Overena fotokopija? Firma treba da lupi pecat? Eto, to prvi put cujem, ja sam uvek predavala samo fotokopirane strane i nosila original na uvid.

Kao sto avionsku povratnu kartu moram da kupim, ne moze kao rezervacija, tako da nju (kupljenu) fotokopiram pa im ponesem original na uvid.....e, upadam u histeriju svaki put kad treba da idem u tu ambasadu, toliko se unervozim da svi na poslu krenu da me tese i kupuju cokoladne bananice samo da cutim :)))))))))

mirarbi:
Zar treba i kreditne kartice da fotokopiram? Ne kontam sta ce mi to.

e pa to je ona stavka u formularu gde stoji "kako cete snositi troskove tokom vaseg boravka" pa ako cekiras kreditne kartice, treba da podneses kopiju da vide da imas devizne kartice kojim moze da se placa u inostranstvu i da su validne dok si tamo....zato je bolje da cekiras samo kes i onda ti ne treba.....

mirarbi:
Ok, hvala na pomoci!

Jeste li formular za vize skidali sa sajta ambasade?

da, uvek skinem sa sajta i lepo popunim kuci..gledam one mucenike sto cekaju da im daju formulare ispred ambasade dok cekaju u redu da predaju papire, pa pisu na kolenima, prepisuju podatke, sve im ispada..bolje skines sa sajta i zavrsis na miru sve....

Overena fotokopija? Firma treba da lupi pecat? Eto, to prvi put cujem, ja sam uvek predavala samo fotokopirane strane i nosila original na uvid.

Kao sto avionsku povratnu kartu moram da kupim, ne moze kao rezervacija, tako da nju (kupljenu) fotokopiram pa im ponesem original na uvid.....e, upadam u histeriju svaki put kad treba da idem u tu ambasadu, toliko se unervozim da svi na poslu krenu da me tese i kupuju cokoladne bananice samo da cutim :)))))))))[/QUOTE]

Za overenu fotokopiju mi je rekla devojka u kadrovskoj službi kod mene u firmi, kaže svi joj uzimaju knjižice, pa posle vraćaju i kažu da im nije ni trebalo, tako da, nemam pojma... A što se histerije tiče, i mene zezaju na poslu da ja već od februara brinem o godišnjem odmoru ;)

Za overenu fotokopiju mi je rekla devojka u kadrovskoj službi kod mene u firmi, kaže svi joj uzimaju knjižice, pa posle vraćaju i kažu da im nije ni trebalo, tako da, nemam pojma... A što se histerije tiče, i mene zezaju na poslu da ja već od februara brinem o godišnjem odmoru ;)[/QUOTE]

Ma kul, kad vec dizem knjizicu i fotokopiram je najmanji problem je jos na to lupiti pecat...ali mi je vrh sto sve cujem dan pred predaju dokumenata..tako je prosli put bilo u redu ispred ambasade..nemam kopiju pasosa, nije mi palo napamet da moram da kopiram pasos koji inace predajem, decko do mene isao istom logikom..otrci on da kopira svoj pasos, ja mu dala i moj....prosla ja kapiju stojim u dvoristu, red na mene da udjem a nemam pasos, cujem njega svadja se dole sa onim strazarom da ga pusti da udje jer je bio na redu samo je morao da izadje da fotokopira.....scena iz filma...ja na vrhu kod vrata, on na dnu kod kapije, baca mi pasos preko svih onih ljudi.....o zivote.....

Ja cu za svaki slucaj da fotokopiram sve novcanice koje cu da nosim... Ajde da vidim da me vrati sa saltera sto nisu dokumenta slozena po redu, ima da ga nabodem pa neka mi lupe dozivotnu zabranu, imam rezervni HR pasos mogu da me povuku, a sad sam u procesu da zeni prijavim boravak u HR pa ce i ona sledeceg leta kockasti pasos... Kamen im usta

mwrouli:
izvini, a koji je to redosled da bi bilo 'kako treba'?
please reci da ne histerisu i na mene :)

Ma opusteno bre :)

Tip iz obezbedjenja to ponovi bar 3-4 puta dok cekas tamo i onda to samo lepo poredjas jedan za drugim, nije bre frka ako bas i nije po redu, mislim da je ona zena imala sve papire na gomili pomesane za nekoliko clanova porodice.

A imala je nesrecu da stane za pult bas kod neke nadrndane salteruse koja joj je tresnula sve to nazad.

Hehe, a jeste smesna scena, istog momenta kada ovaj pocinje da nabraja redosled dokumentacije, svi koji cekaju otvaraju fascikle i pocinju da listaju i suskaju papirima, nekome ispadnu pa se jos vise raskupusaju, neko pocne da kuka da je upravo skontao da je zabaravio nesto od dokumenata... ma show :)

sly:
Hehe, a jeste smesna scena, istog momenta kada ovaj pocinje da nabraja redosled dokumentacije, svi koji cekaju otvaraju fascikle i pocinju da listaju i suskaju papirima, nekome ispadnu pa se jos vise raskupusaju, neko pocne da kuka da je upravo skontao da je zabaravio nesto od dokumenata... ma show :)

E, a reci mi jel i dalje red ispred ambasade skroz do Dositejeve, iako se zakazuje? Prosla ja pre neki dan tuda oko 19h (radim u toj ulici) a ono i dalje zabava miliona..mislim cemu zakazivanje ako u red stane (negde oko 12h :) i onaj koji je zakazan u 15h i onaj u 13h pa ovaj sto treba u 15h stoji ispred njega i naravno hoce da udje prvi (vec vidim!) ?!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back