GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel to znaci da ovi teget pasosi jos uvek vaze?Ako je datum vazenja u njima uredu?

Da, naravno! Ja ću isto aplicirati sa plavim pasošem. Piše i na njihovom sajtu da je bitno da je period od isteka vize do kraja godine 3 meseca. S obzirom da mi treba viza do 11. avgusta, neće biti problema!
Htela sam da vadim novi, ali su me ubedili da ne treba.

Prvo da se zahvalim svima na obilju korisnih informacija, a uz to bih postavio par pitanja na koje nisam nasao odgovore:

Imam zakazan termin za petak. Putujemo moja supruga, cerka (2.5 godine) i ja, kolima na Tasos. Cerka je na zeninom pasosu. Oboje imamo plave pasose iz 2004 godine. E sad:

1. ja nemam stari pasos (ovo je prvi koji posedujem), imam dva ulaska u grcku ali sa grupnom vizom, tako da imam samo pechate. Da li mi treba ona izjava da nisam posedovao stari pasos?

2. Da li za cerku treba da popunjavam poseban obrazac, ili nju samo upisujem na zenin obrazac ?

Sve ostale papire imamo, dobili smo od agencije vaucer i jos neki papir na grckom (fotokopiju) to je valjda ona potvrda rezervacije, vidim da pisu nasa imena.

Jos neki savet?

Hvala puno

Ivan

1. Ne treba, jer su pasosi vadjeni pre 2006. godine.
2. Obrazac za vizu treba posebno za dete bez obzira sto je na majcinom pasosu.
Lepo se provedite na Tasosu! Predivan je!:bye:

Pihh, a ova curica u agenciji mi je rekla da ne treba poseban obrazac za dete, nego se upisuje na maminom obrascu tamo u delu za decu...

Ma popunicu za svaki slucaj, to me bar nista ne kosta.

Hvala na lepim zeljama, nikako da docekam da krenemo, jedva cekam !!!!

Da, naravno! Ja ću isto aplicirati sa plavim pasošem. Piše i na njihovom sajtu da je bitno da je period od isteka vize do kraja godine 3 meseca. S obzirom da mi treba viza do 11. avgusta, neće biti problema!
Htela sam da vadim novi, ali su me ubedili da ne treba.

ova informacija ce me postedeti velikog smaranja!hvala puno!

Mene interesuje sta treba da popunim u formularu pod stavkom 19(profesija koju trenutno obavljate) a trenutno sam nezaposlena?!
I isto tako mi nijsu jasne stavke 32(pogranicni prelaz prvog ulaska ili put prolaska) sta tu napisati s obzirom da se nisam odlucila kako cu da putujem tj. s cime (autobusom,vozom,avionom) i sta napisati u tom slucaju?!...i stavka 33(prevozno sredstvo)?!

Hvala unapred na odgovorima :)

Mene interesuje sta treba da popunim u formularu pod stavkom 19(profesija koju trenutno obavljate) a trenutno sam nezaposlena?!
I isto tako mi nijsu jasne stavke 32(pogranicni prelaz prvog ulaska ili put prolaska) sta tu napisati s obzirom da se nisam odlucila kako cu da putujem tj. s cime (autobusom,vozom,avionom) i sta napisati u tom slucaju?!...i stavka 33(prevozno sredstvo)?!

Napisaćeš "nezaposlena", jer predaješ dokumenta u skladu sa tim statusom. Ako bi napisala da putuješ avionom ili vozom, mogu (a ne moraju) da ti zatraže kartu na uvid. Pošto se nisi još odlučila, najbolje je da napišeš da ti je prevozno sredstvo auto, a pogranični prelaz prvog ulaska Evzoni.

Za studente

· Fotokopija indeksa, potvrda o studiranju i izjava od strane roditelja ili staratelja o finansijskom izdrzavanju studenta.

Jedno pitanjce: kako treba da izgleda ova izjava roditelja i da li proveravaju da li je taj roditelj zaposlen ili ne?

drugo pitanjce: kako treba da izgleda to garantno (pozivno) pismo koje mi salju? u nemackoj su imali neki standardni obrazac koji se plati i overi u njihovoj opstini, a u grc?

Student sam i preko agencije idem u Pefkohori, pa idemo na grupnu vizu. E ono sto me interesuje je da li mi treba izvod iz maticne knjige? Jedna u agenciji kaze mora, druga kaze ne treba, nisu normalne.

Da ne bih citala sve stranice, recite mi ko je putovao svojim kolima za Grcku da li je u ambasadi prilozio i kopije dokumenta od auta?
Prosle godine je trebalo, ali dok smo cekali, Grk je rekao da te papire odvojimo da prilozimo samo osnovna dokumenta.
Hvala!

Da ne bih citala sve stranice, recite mi ko je putovao svojim kolima za Grcku da li je u ambasadi prilozio i kopije dokumenta od auta?
Prosle godine je trebalo, ali dok smo cekali, Grk je rekao da te papire odvojimo da prilozimo samo osnovna dokumenta.
Hvala!

Upravo sam došla iz ambasade. Ja sam ponela kopiju vozačke dozvole i saobraćajne, ali su mi rekli da to ne ubacujem u papire. I nisu mi ni tražili...

Ono što je novo, koiko vidim za većinu ljudi koji su čekali sa mnom, je da ko ima novi pasoš mora da uz stari koji daje na uvid preda i FOTOKOPIJE prve strane starog pasoša i Šengen viza iz njega!

Egzistencijalno pitanje:)

sutra treba da nosim papire za vizu, sve imam, medjutim upravo sam provalio da mi je u pasosu STARA adresa, a na licnoj karti nova. Da li neko ima informaciju da li mozda proveravaju adrese i to, jer gledajuci po papirima, jedini papir gde se pominje adresa je osiguranje, ali cak i to mogu sutra da izvadim ponovo na zenino ime, tako da se onda moja adresa ne bi spominjala nigde...

Jel imao neko slicno iskustvo ? Da li proveravaju adrese?

Pozdrav
Ivan

Evo predao sam juce papire za grcku vizu. Da malo pomognem onima koji tek treba da idu to da urade opisacu celu proceduru.

Za predavanje papira ukoliko je u pitanju porodica ide samo jedan clan porodice (u ovom slucaju ja) i predaje papire za sve.

Dolazak ispred ambasade treba da bude sto blize zakazanom vremenu posto ako dodjete ranije samo cete dzabe cekati. Jedini problem moze biti parkiranje u blizini ambasade tako da ipak tempirajte da imate lufta nekih 15 minuta. Ako dodjete ranije ne pokusavajte ranije da udjete posto ce vas vratiti sa kapije jer uporedjuju sa spiskom zakazinih. Treba da se ponese.

Vazeci pasos na koji spajalicom zakacite jednu fotografiju.
Stari nevazeci pasos.

Da tamo ne bi preturali po papirima i preslagali najbolje da ih jos kod kuce poslazete po sledecem redosledu.

1. Popunjen zahtev za vizu sa svakog pojedinacno sa zaheftanom fotografijom (velicine ista kao za medjunarodnu dozvolu, obicno fotografi znaju koji format treba)
2. Vaucer od agencije i garancija (potvrda) o smestaju u Grckoj. Ovo dobijete od agencije i original stavljate kod onog na cije ime je zakazan termin, a kod ostalih fotokopije.
3. Putnicko zdravstveno osiguranje i to onaj primerak koji se daje ambasadi. Ukoliko ste svi na jednom osiguranju opet original kod prvog, a kopije kod ostalih.
4. Kopija radne knjizice (sve strane na kojima ima nesto upisano) overeno pecatom firme.
5. Potvrda o zaposlenju od firme.
6. Fotokopija strane sa podatcima iz pasosa, kao i kopija svih strana na kojima postoji Sengen viza. Ako imate novi pasos onda isto uraditi i sa starim pasosem ukoliko u njemu imate nek Sengen vize.
7. Ostali dokumenti gde recimo spada izvod iz maticne knjige maloletnog deteta ukoliko roditelji imaju razlicito prezime.

Zeleni kartoni, medjunarodne vozacke dozvole, potvrde iz skole i ostalo ne treba. Znaci samo ono sto pise na sajtu ambasade, a ne na sajtovima agencija. Za decu se ne placa viza vec samo za odrasle.

Cela procedura traje oko pola sata. Policajac je nama za 10.15 rekao da stanemo u red recimo u 10.12, a iz ambasade sam izasao u 10.40.

e bas ti hvala.vec se za glavu hvatam a idem u ponedeljak da predam papire...a danas am otkrila da knjizice nisu overene.....znaci zdravstvene knjizice ne trebaju

Glorija,zelela bih da ti pomognem jer sam i ja bila u istoj situaciji.Naravno,dobila sam vizu i putujem 28.06.
Ni slucajno nemoj pisati nezaposlena,nego IZDRZAVANO LICE!!! Alergicni su na to nezaposlena jer idu logikom da ces tamo traziti posao.Zato,uvek se pise izdzavano lice i od dokumenata prilazes kopiju radne knjizice supruga ako si udata i potvrdu njegove firme na memorandumu da je on u radnom odnosu i sve neka budu kopije.U slucaju da ti je suprug oficir,oni nemaju radnu knjizicu i na toj potvrdi se samo naglasava da to doticni gospodin nema jer je takav sistem u vojsci.Ovo ti pisem jer je moj oficir,pa za svaki slucaj da znas a i mozda ce nekog interesovati.
Tamo gde ti pise koji granicni prelaz,pises EVZONI. Prevozno sredstvo pisi auto,svakako nista se od te dokumentacije ne prilaze.
Znaci,samo ona dokumenta koja se traze,nikakve druge potvrde!!!
Samo bez sekiracije,sve ce biti ok!
Zelim lep provod u Grckoj!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back