GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
27E
Kolika su Vam deca?
Moj sin je 5,5 a ćerka 4 godine i već četvrtu godinu putujemo busom! deca se uspavaju posle 3-4 sata i probude se oko sat vremena pre odredišta.
Nije teško, smestiš se i za 14-15 sati si na cilju. Ne voziš ti, imaš 4-5 pauza za osnovne potrebe.
Neko je navikao kolima, ja nisam, pa zbog toga nisam baš kompetentan!

Znam da je po zakonu potrebno da dete starije od 5 godine ima i fotografiju u pasošu roditelja kod koga je upisan,pa me zanima da li moguće i bez toga.Ćerka mi je napunila u junu 5 godina a u avgustu putujemo na Tasos.Da li ću morati da unosim sliku u pasoš ili ću moći ove godine da prođem bez toga?

ja sam zimus cekao dva dana i izvadio nove pasose za nas i za decu

moj drugar, ima cerku mislim 5 godina, ide u policiju da stavi njenu sliku u pasos

znaci, ja direktno ne znam, cekamo nekog ko zna

Planiram da predam papire za vizu, ali ne znam u koju ja kategoriju spadam!
Na sajtu ambasade imaju podaci za Studente (nisam) i maloletne (nisam);
ja sam zapravo đak trećeg razreda srednje škole, ali sam punoletan.
Koje papire skupljam? Hvala puno!!!!!!

pocelo je zakazivanje za jul

meni je zakazano za 3., a kolezi koji putuje oko 30. odbili da zakazu, kao rano je

mic po mic

ps mogli su grci da nam sad ukinu prvi vize, za sevte. ne da mrski brisel

Poslednja izmena:
trebam pomoc... muz i dete imaju zakazano za 24.6. termin za vizu a ja sam kao trebala da imam poslovni austrijski sengen pa da prilozim... ali ovo kao se iskomplikovalo jer Austrijanci od 01.06.2009 traze neku glupu elektronsku formu garantnog pisma poslatog iz Austrije, ali su mi primili pasos u ambasadi uz obavezu da mi moja firma naknadno dostavi to el.garantmo pismo direktno na ambasadu. to ce se naravno oduziti jer necete verovati ni u Austriji se sve ne moze zavrsiti tako brzo jer jelte nece direktori firmi da se muvaju po odelenjima za strance, vec lepo daju ovlascenje da to radi neko umesto njih i da ne duzim elem 99% do 24.06.ja necu dobiti moju vizu. sta da muz kaze u grckoj ambasadi kad ga budu pitali "zasto mama ne putuje" da li reci da cekam vizu zbog te prolongacije ili vaditi potvrdu da dete moze samo sa ocem na more pa ja cu valjda do 10.07. dobiti austrijski shengen....

joj pomozite poludecu,a rezervisala sam preko neta pre tri meseca i sad ovako da me zezne neki glupi novi sistem...

Danas sam predala dokumenta u ambasadi i mala instrukcija- osobe koje putuju zajedno npr autom moraju da predaju dokumenta na istom salteru u isto vreme, iako je razlika u zakazanom terminu bila 20 minuta.
Rekli mi da po pasose dodjem tek 13.07...pa to je za mesec dana, bas su preterali.... Putujemo 18.07. pa mozda zbog toga...

Danas sam predala dokumenta u ambasadi i mala instrukcija- osobe koje putuju zajedno npr autom moraju da predaju dokumenta na istom salteru u isto vreme, iako je razlika u zakazanom terminu bila 20 minuta.
Rekli mi da po pasose dodjem tek 13.07...pa to je za mesec dana, bas su preterali.... Putujemo 18.07. pa mozda zbog toga...

Kod mene u kolima ce biti i drug i drugarica..dali je moguce da termin zakazemo jednim pozivom iako nismo u rodbinskim odnosima?Jedino tako mozemo biti zajedno na salteru i predati dokumenta.

imam problem,spadam u kategoriju nezaposleni bracni drug i nemam problem sa dokumentacijom osim sa potvrdom sa biroa,ako je uopste potrebna(na sajtu ambasade nije na spisku potrebnih dokumenata,ali su mi prosle godine uzeli).Prosle godine sam se prijavila na zavod samo zbog vize i nisam se vise javljala tako da su me sad vec izbrisali iz evidencije.Da li neko zna da li postoji mogucnost da mi i pored toga ove godine opet izdaju potvrdu i da li je ona uopste potrebna?

imam problem,spadam u kategoriju nezaposleni bracni drug i nemam problem sa dokumentacijom osim sa potvrdom sa biroa,ako je uopste potrebna(na sajtu ambasade nije na spisku potrebnih dokumenata,ali su mi prosle godine uzeli).Prosle godine sam se prijavila na zavod samo zbog vize i nisam se vise javljala tako da su me sad vec izbrisali iz evidencije.Da li neko zna da li postoji mogucnost da mi i pored toga ove godine opet izdaju potvrdu i da li je ona uopste potrebna?

Izdace ti sigurno...moj brat je konstantno kasnio sa prijavljivanjem pa su mu uvek izdavali kad se ponovo prijavi....valjda ne gresim...odi pa pitaj nista te ne kosta!!!

Moze li neko da mi kaze da li je upucen koliko ( i da li) je moguce dobiti grcku (grupnu ili individualnu) vizu ako u pasosu imam sengen-odbijenicu za Austriju, staru svega 2-3 meseca? Postoji li nacin da se nesto uradi?

Imala bih jedno pitanjce pa ako neko zna...
Situacija je sledeca idem na Tasos 11 dana i za to imam vaucer agencije ali bih svratila 2-3 dana u Solun. Ako uplatim osiguranje recimo na 15 dana da li cu dobiti i vizu na 15 bez obzira sto mi je vaucer na 11?

Imam jos jednu opciju. Vidim da na sajtu ambasade stoji da sad mogu i drzavljani srbije sa radnom dozvolom da posalju garantno pismo. Da li neko ima informaciju da li odobravaju takve vize?
Hvala

Upravo sam provalila da mi nigde nema starog pasoša!!! Predajem dokumenta za tri dana za individualnu vizu. Prijetelji me ubeđuju da mogu da prođem bez toga, jer mi je važeći pasoš izdat 2001. (važi duže od 3 godine) i sa njim sam već putovala u Grčku.

Šta da radim? Ima li neko iskustva sa tim?

Imala bih jedno pitanjce pa ako neko zna...
Situacija je sledeca idem na Tasos 11 dana i za to imam vaucer agencije ali bih svratila 2-3 dana u Solun. Ako uplatim osiguranje recimo na 15 dana da li cu dobiti i vizu na 15 bez obzira sto mi je vaucer na 11?

Imam jos jednu opciju. Vidim da na sajtu ambasade stoji da sad mogu i drzavljani srbije sa radnom dozvolom da posalju garantno pismo. Da li neko ima informaciju da li odobravaju takve vize?
Hvala

1. Da, Grci će ti dati vizu na 15 dana, ukoliko uplatiš toliko osiguranje.
2. Odobravaju.

Upravo sam provalila da mi nigde nema starog pasoša!!! Predajem dokumenta za tri dana za individualnu vizu. Prijetelji me ubeđuju da mogu da prođem bez toga, jer mi je važeći pasoš izdat 2001. (važi duže od 3 godine) i sa njim sam već putovala u Grčku.

Šta da radim? Ima li neko iskustva sa tim?
Bitno je da je tvoj sadašnji plavi pasoš izdat pre 2006 godine, onda ne treba predhodni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back