GRCKA KRIZA

A opet desetostruko bolje nego u srbijici koju sns sahranjuje.

Pardon, sahranila je već.

Ne mogu sranačke vojnikuše da ispamuju istinu i činjenice ma koliko pokušavale. :D

Pa da zato jedna komunjarka hoce pa hoce da prosi i jos se pritom smeje i vidi nekakve stranacke vojnikuse i tamo gde ih nema, valjda po sebi.

Dosta bre sa tim kezenjem i prebacivanjem iu trecem licu u postovima samo zbog sopstveen ljubomore i gluposti!

Naviklo bre to od Tite pa se prenosi s kolena na koleno:hahaha:
Ako ti ne daju odmah ga progalsis neprijateljem.

- - - - - - - - - -

Ma Cipras ce imati problem jos ovih dana, ocigledno je da barem pola njegove partije ne zeli ovakav komprimis ( ni sami ne znaju sta zele)
i bice prinudjen da trazi saveznike za izglasavanje od opozicije, a dobice verovatno. Medjutim, glasao je narod za Siirizu, a ne za
druge partije. A otpustanja ce u administraciji i birokratiji biti kao i u Srbiji Na Sv.Nikad.

Verovatno, ali hajde da im se da jos malo vremena mada mi se ne cini da cer ispasti dobro, ovo je truli kompromis.

A ti misliš kanda je poželjno pozajmljivati nove i nove milijarde da bi se mi serbska raja osećali lepo srećno, pametno i zadovoljno kao Grci, naša braća komunopravoslavci ? :lol:

Pa ovi tvoji ovde i pozajmljuju miliijarde milijardi svakodnevno , a beda sve veća i veća.

Kamo lepe sreće da se kod nas pojavi jedan Cipras da se bar osetimo k'o ljudi i da, pametno i zadovoljno kao Grci, naša braća komunopravoslavci...eh, kamo lepe sreće, al' to ne biva sa vama takvima :aha:

p.s. ove provincijske sns vojnikuše slabo kapiraju, dede im održi kratak kurs da se ne blamiraju i ovako, jesi šef na botovI oli nisi :D

- - - - - - - - - -

zbog sopstveen ljubomore i gluposti!

.

Na tebe :eek:

:rotf:

-"Ciprase, gde su pare?"
- "Iš,crni oblaci."

Не треба да им врате паре.

Ali zato ne treba ni jos da traze. Jel' se ne slazes satim kreditima - ne slazes se, pa onda nemoj dalje da trazis.

Pa ovi tvoji ovde i pozajmljuju miliijarde milijardi svakodnevno , a beda sve veća i veća.

Kamo lepe sreće da se kod nas pojavi jedan Cipras da se bar osetimo k'o ljudi i da, pametno i zadovoljno kao Grci, naša braća komunopravoslavci...eh, kamo lepe sreće, al' to ne biva sa vama takvima :aha:

p.s. ove provincijske sns vojnikuše slabo kapiraju, dede im održi kratak kurs da se ne blamiraju i ovako, jesi šef na botovI oli nisi :D

- - - - - - - - - -

Na mene i ne samo na mene, Ti si ljubomorna i zavidna na svaku zenu koja te ne ferma, a zna se tvoja paranoja ko je mod a da uopste nije.

Daj bre odrasti vise i ne "cepi" se tu po temama, ioanko si dosadna da nema kud.

Verovatno, ali hajde da im se da jos malo vremena mada mi se ne cini da cer ispasti dobro, ovo je truli kompromis.
Svaki covek ( a i ovi svi politicari pa i poreski obaveznici iz cele EU) zeli da Grcka ostane u Evro zoni, da se prizovu pameti, da konacno
pocnu da uvode neki red u svoju drzavu, valjda su i sami razumeli da je ovo zadnja shansa.

Svaki covek ( a i ovi svi politicari pa i poreski obaveznici iz cele EU) zeli da Grcka ostane u Evro zoni, da se prizovu pameti, da konacno
pocnu da uvode neki red u svoju drzavu, valjda su i sami razumeli da je ovo zadnja shansa.

I ja se nadam, zato i kazem da im treba pruziti strpljenja do jeseni ali ne vise od toga.

Ovde mislim i na sam grcki narod ali i na EU, jer onda ispada da vode dvostruku igru, a to je najgore. Videcemo.

Na mene i ne samo na mene, Ti si ljubomorna i zavidna na svaku zenu koja te ne ferma, a zna se tvoja paranoja ko je mod a da uopste nije.

Daj bre odrasti vise i ne "cepi" se tu po temama, ioanko si dosadna da nema kud.

Idi , zezaš...a ko je to mod a da uopšte nije ? :D

Ko to kako kažeš zna , s kim sam ja to intimno podelila svoje misli i saznanja, a da svi znate :D

Da nisi ti ta koja ide iza mene i briše mi postove ? :(

I ja se nadam, zato i kazem da im treba pruziti strpljenja do jeseni ali ne vise od toga.

Ovde mislim i na sam grcki narod ali i na EU, jer onda ispada da vode dvostruku igru, a to je najgore. Videcemo.

Ovako taj kompromis izgleda u grubim crtama:

Kraj grčke drame – šta je prihvatio Cipras?

Dogovor EU i Grčke postignut je posle 17 sati mučnih pregovora a izjave aktera potvrđuju da je Grčka prihvatila takoreći sve zahteve koji su pred nju stavljeni.
Izvor: B92 ponedeljak, 13.07.2015. | 10:43
Foto: Tanjug, AP

Samit lidera Evropske unije počeo je juče po podne i trajao celu noć, tokom koje su stizali izveštaji o veoma dramatičnim zahtevima kojima je bila izložena Grčka, na kojima su pogotovo insistirali predstavnici Nemačke.

Trogodišnji paket pomoći Grčkoj predviđa odobravanje 86 milijardi evra, izjavila je nemačka kancelarka Anegla Merkel na konferenciji za novinare u Briselu, na kojoj je postizanje dogovora obnarodovano.

Tokom jučerašnjeg popodneva i cele noći, koplja su se najviše i do kraja lomila oko zahteva Nemačke da se fond sastavljen od grčke imovine u iznosu od 50 milijardi evra “parkira” u Luksemburgu, dok je Grčka nudila da to bude 17 milijardi evra.

Na kraju, odlučeno je da se formira novi fond u iznosu koji je tražila Nemačka, ali je prihvaćen ustupak Ciprasu da on bude lociran u Grčkoj.

Polovina od 50 milijardi evra trebalo bi da bude korišćena za dokapitalizaciju grčkih banaka.

Cipras tokom pregovora nije uspeo ni da izdejstvuje da Međunarodni monetarni fond nadgleda sprovođenje novog paketa pomoći, što je takođe ustupak kreditorima i liderima EU.

Šef Evropske komisije Donald Tusk je kazao da su uslovi programa strogi i da je do dogovora došlo zahvaljujući grčkoj kooperativnosti i naveo da se sada očekuje da ga private parlamenti Grčke i ostalih članica evrozone.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je navela da je izlazak Grčke iz evrozone konačno skinut sa dnevnog reda, ali i izričito isključila mogućnost otpisa duga toj zemlji.

Grčki premijer Aleksis Cipras ocenio je da je bilo teških zahteva, ali da dogovor omogućava Grčkoj da stane na svoje noge.

Ciprasa, međutim, posle briselske drame čeka nova drama kod kuće, za koju se još ne zna da li će imati srećan kraj.

Niko ne može da predvidi kako će na dogovor koji Cipras donosi kući, reagovati ozbiljno podeljena opozicija, čak i vladajuća Siriza, koji su se našli u skoro šizofrenoj situaciji da u roku od sedam dana stignu od odlučnog grčkog “ne” do Ciprasovog “da”.

Ono što je već sada izvesno je da Evropska centralna banka, posle postizanja sporazuma kreditora sa Grčkom, neće drastično smanjivati likvidnost grčkim bankama. To bi moglo da znači njihovo skoro otvaranje.

- - - - - - - - - -

Treba pre svega da razumeš i otkriješ razliku pozajmljivanje milijardi za popunjavanje budžeta od milijardi za razvoj privrede i bilo kakvog drugog posla u Srbijici.

Celokupna muka naša od ovih "reformi" je u tome. Kad uđeš malo dublje, najgore je što smo kao narod nesposobni i bez ideja da išta novo i ekonomično stvorimo, a brate (sestro :lol: ) ne volimo ni da radimo. Mnogo smo slični braći Grcima. Sve naše što valja nema živaca ni mogućnosti da ostane ovde i stvara. Ode u mrsku EU i Sjedinjene Kaubojske Države ...

Treba pre svega da razumeš i otkriješ razliku pozajmljivanje milijardi za popunjavanje budžeta od milijardi za razvoj privrede i bilo kakvog drugog posla u Srbijici.

Celokupna muka naša od ovih "reformi" je u tome. Kad uđeš malo dublje, najgore je što smo kao narod nesposobni i bez ideja da išta novo i ekonomično stvorimo, a brate (sestro :lol: ) ne volimo ni da radimo. Mnogo smo slični braći Grcima. Sve naše što valja nema živaca ni mogućnosti da ostane ovde i stvara. Ode u mrsku EU i Sjedinjene Kaubojske Države ...

Ajd' , ajd' , nemoj meni te eurofanatične floskule, ostavi to brate sestro slatka za ove na kursu za tupe odgovore , oni će to progutati.

Vrlo dobro mi i znamo da radimo i hoćemo da radimo i od ništa iz pepela smo i izgradili jaku zemlju da bi nam je opet pretvorili u pepeo, a i hteo nehteo moraš da priznaš da smo i u toj eurupi i u kaubojštini i na severnom polu cenjeni i kao radnici i kao naučnici i kao mislioci pa kako onda majka mu stara da samo ovde ostanu najgori i to ne od juče.? :D

Pa evo rahitelina generacija , znači ovi od šezdesetak i jače , oni su na zapad bežali nepismeni od gladi i nemaštine pa ih tamo iškolovaše, nema veze da l' za pekare il' baba sere , dok poslednje 2 decenije tamo odlaze školovani i uspevaju, a da nema dobre potke to ne bi išlo.

Al' da se ne raspisujem , došla saLbo pismena pa briše uzinat, greota je sekirati , to kažu ne valja takvima :D

Vrlo dobro mi i znamo da radimo i hoćemo da radimo i od ništa iz pepela smo i izgradili jaku zemlju da bi nam je opet pretvorili u pepeo, a i hteo nehteo moraš da priznaš da smo i u toj eurupi i u kaubojštini i na severnom polu cenjeni i kao radnici i kao naučnici i kao mislioci pa kako onda majka mu stara da samo ovde ostanu najgori i to ne od juče.? :D

To su samo izuzetci na Zapadu... Znamo da radimo kada smo nagradjeni za rad, ali kada se neko proserava i pravi pametan (citaj 90% Srbijitze) nad radnicima, onda je satan dosao po svoje. :whistling:

Ne mogu da se odbranim od hrvaCkih klinaca po MinKenu... Svuda ih ima, iznicu ispod svakog kamena, ispod svakog zbuna. Bolje im je da rade za 1500 ojra mesecno za nemackog kapitalistu nego za 600 za CROmanjonskog. :heart:

_niemand_

Idi , zezaš...a ko je to mod a da uopšte nije ? :D

Ko to kako kažeš zna , s kim sam ja to intimno podelila svoje misli i saznanja, a da svi znate :D

Da nisi ti ta koja ide iza mene i briše mi postove ? :(

Ma kako da ne bas cu da gubim vreme na tebe i trazenje pp-a a sve i da ga nadjem ne bih ga stavila ovde za koga si rekla da je mod a da nije, paranoicna si i shvati to, i prekini da proganjas korisnice pripisujuci im nesto sto ne stoji niti da se obracas u trecem licu i dovodis ljude u zabunu. Gledaj svoja posla.

Ovako taj kompromis izgleda u grubim crtama:

Kraj grčke drame – šta je prihvatio Cipras?

Dogovor EU i Grčke postignut je posle 17 sati mučnih pregovora a izjave aktera potvrđuju da je Grčka prihvatila takoreći sve zahteve koji su pred nju stavljeni.
Izvor: B92 ponedeljak, 13.07.2015. | 10:43
Foto: Tanjug, AP

Samit lidera Evropske unije počeo je juče po podne i trajao celu noć, tokom koje su stizali izveštaji o veoma dramatičnim zahtevima kojima je bila izložena Grčka, na kojima su pogotovo insistirali predstavnici Nemačke.

Trogodišnji paket pomoći Grčkoj predviđa odobravanje 86 milijardi evra, izjavila je nemačka kancelarka Anegla Merkel na konferenciji za novinare u Briselu, na kojoj je postizanje dogovora obnarodovano.

Tokom jučerašnjeg popodneva i cele noći, koplja su se najviše i do kraja lomila oko zahteva Nemačke da se fond sastavljen od grčke imovine u iznosu od 50 milijardi evra “parkira” u Luksemburgu, dok je Grčka nudila da to bude 17 milijardi evra.

Na kraju, odlučeno je da se formira novi fond u iznosu koji je tražila Nemačka, ali je prihvaćen ustupak Ciprasu da on bude lociran u Grčkoj.

Polovina od 50 milijardi evra trebalo bi da bude korišćena za dokapitalizaciju grčkih banaka.

Cipras tokom pregovora nije uspeo ni da izdejstvuje da Međunarodni monetarni fond nadgleda sprovođenje novog paketa pomoći, što je takođe ustupak kreditorima i liderima EU.

Šef Evropske komisije Donald Tusk je kazao da su uslovi programa strogi i da je do dogovora došlo zahvaljujući grčkoj kooperativnosti i naveo da se sada očekuje da ga private parlamenti Grčke i ostalih članica evrozone.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je navela da je izlazak Grčke iz evrozone konačno skinut sa dnevnog reda, ali i izričito isključila mogućnost otpisa duga toj zemlji.

Grčki premijer Aleksis Cipras ocenio je da je bilo teških zahteva, ali da dogovor omogućava Grčkoj da stane na svoje noge.

Ciprasa, međutim, posle briselske drame čeka nova drama kod kuće, za koju se još ne zna da li će imati srećan kraj.

Niko ne može da predvidi kako će na dogovor koji Cipras donosi kući, reagovati ozbiljno podeljena opozicija, čak i vladajuća Siriza, koji su se našli u skoro šizofrenoj situaciji da u roku od sedam dana stignu od odlučnog grčkog “ne” do Ciprasovog “da”.

Ono što je već sada izvesno je da Evropska centralna banka, posle postizanja sporazuma kreditora sa Grčkom, neće drastično smanjivati likvidnost grčkim bankama. To bi moglo da znači njihovo skoro otvaranje.

Au, em nema otpisa duga, em ce MMF da im diriguje, em opet novac ide bankama (a zna se da su vecina strane)? Pa za sta su onda raspisivali referendum?

Mora mnogo da se "uzmu u pamet" ako zaista misle da nesto postignu, a ja cu prva da im "skinem kapu" ako to zaista i uspeju, jer ovo nije dobar pocetak.

Poslednja izmena:
Grci nisu za razliku od Nemaca nikoga okupirali ubijali klali trpali u logore samim tim zasluzuju mnogo veci otpis dugova nego Nemci.

]

Pa sad, zavisi koliko dugo se vratis u istoriju, npr. rec rob tj. "sclave" u mnogim evropskim jezicima je poreklom od reci slaven, a sve to zahvaljujuci grckom tj. vizantijskom razgranatom biznisu trgovine slovenskim robovima.

Али Њемци имају љепше жене од збонџаних Гркиња, па тиме заслужују већи отпис дугова.

Ma ko je tebe "ovlastio" da pises ijekavicom? :lol:

Jel' to neka moda postala?

- - - - - - - - - -

Pa sad, zavisi koliko dugo se vratis u istoriju, npr. rec rob tj. "sclave" u mnogim evropskim jezicima je poreklom od reci slaven, a sve to zahvaljujuci grckom tj. vizantijskom razgranatom biznisu trgovine slovenskim robovima.

E, a i ti ga "pogodi" bas u metu!

Koliko ja vidim Grci su propisno popusili baba Angeli.

Morace da rasprodaju imovinu da bi namirili deo duga, morace da prime predstavnike medjunarrodne zajednice u Atinu da nadgledaju sve to i veci deo od tih 86 milijardi ne ide njima uopste. Da ne pricamo da ce porezi da skoce, penzije i plate da se smanje.

Jedini ustupak koji je Angela dala Ciprasu je da ne mora da izadje privremeno iz evrozone.

Ne samo da su ga ispusli nego su u pasivnom gay polozaju trenutno braca Grci :lol:

Svakako da je ovo sto pises jako blisko istini. :aha2:

Mi smo bitan momenat propustili... Nekoliko njih. Prvi 1992. Drugi 2000. Postojala je sansa i 2004. Tu je Kraj. Sansi vise biti nece za Srbiju. Neka je Srbiji Sveti Bog u pomoci! :whistling:

_niemand_

To su samo izuzetci na Zapadu... Znamo da radimo kada smo nagradjeni za rad, ali kada se neko proserava i pravi pametan (citaj 90% Srbijitze) nad radnicima, onda je satan dosao po svoje. :whistling:

Ne mogu da se odbranim od hrvaCkih klinaca po MinKenu... Svuda ih ima, iznicu ispod svakog kamena, ispod svakog zbuna. Bolje im je da rade za 1500 ojra mesecno za nemackog kapitalistu nego za 600 za CROmanjonskog. :heart:

_niemand_

Pa stvarno treba biti mentol da bolidu još i šljakaš za džabaka , to već nije ni za Lazu :D

Razumem ja i rad iz ideala i sama sam nekada to znala da odradim ali sam znala i zašto i za koga ali to više ne stanuje ovde.

Šta se čudiš tim klincima tamo , to je normalan rezon, plati pa klati pa da je i za crnog cigu ako te pošteno nagradi za ono što si uradio nema veze ko je.

PAO DOGOVOR Grčka ostaje u evrozoni, dobija 80 milijardi evra
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/574809/PAO-DOGOVOR-Grcka-ostaje-u-evrozoni-dobija-80-milijardi-evra

80 Miljarde za braću grke :super:

smiley-shocked028.gif

BES GRČKIH MEDIJA "Grčka u Aušvicu, Šojble teži holokaustu u Evropi"

Grčki mediji, od desnih do potpuno levih, bili su retko kad tako jedinstveni kao danas, kada se njihovi komentatori u svom besu ne uzdržavaju ni od neukusnih poređenja, prenose nemački mediji.

Prenoseći da je jedan od naslova grčke štampe "Nemačka ponovo cepa Evropu" i da su mediji ljuti zbog zahteva kreditora, politički magazin "Špigel" navodi da je desničarski grčki dnevnik "Dimokratia" imao najupadljiviji nasvlov - "Grčka u Aušvicu - Šojble teži holokaustu u Evropi".

Najprodavaniji grčki list "Ta Nea" piše o "Gordijskom čvoru" i u Napoleonovoj uniformi objavljuje fotografiju nemačkog ministra finansija Volganga Šojblea, dok levičarski dnevnik "Efsyn" ima naslov "Šojble naređuje: Potopite zemlju". ... http://www.blic.rs/Vesti/Svet/57489...cka-u-Ausvicu-Sojble-tezi-holokaustu-u-Evropi
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovde ce tek biti guzve. Ne verujem da ce se narod tek tako pomiriti sa ovakvim dogovorom.
U svakom slucaju, nista nije reseno.
Agonija se nastavlja do konacnog bankrota i izlaska Grcke iz evro zone.

"Pisaj" ali i prosi pare.

- - - - - - - - - -

Pa ne ide im, prose.

Лавице, да нама Вучић намакне 80 милијарди ( на било који начин па и да испроси) ја би га гласао заувек. Урадили грци нацисте на фору и никад им неће вратити паре. :lol:
Идемо даље, да видимо реакције осталих држава ако је ово коначан договор.

Back