GRCKA KRIZA

Što se Cipras više koprca uslovi sve gori a sve je kao "novi KOMPROMISNI dogovor". Prosta stvar, ono što kukanjem pozajmiš - moraš da vratiš ili će ti prebiti i ruke i noge.

Pa Grcka nije morala nista da vrati. Mogla je da proglasi bankrot i nikom nista.
Ne bi nikome nista dugovali, ali ne bi imali ni jedan cent.
Merkel , koju su upravo pitali sta je Grcka dobila ovim dogovorom, samo je odgovorila : 68 milijardi
Sitnica za Grke ali za poreske obaveznike u EU ipak je krupnica.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...8-sati-nasli-rjesenje-grcke-krize/830429.aspx

Kazu da su se dogovorili i postigli sporazum

Grcka ce dobiti 86 milijardi evra, drugih detalja za sada nema.

Rekao sam vam da ce pristati na grcke potrebe jer je Grcka za EU i geostrateski i ekonomski suvise vazna da je izgube

Al opet bice za 2-3 godine na istom mestu na kojem stoje sada :)

- - - - - - - - - -

Pa Grcka nije morala nista da vrati. Mogla je da proglasi bankrot i nikom nista.
Merkel , koju su upravo pitali sta je Grcka dobila ovim dogovorom, samo je odgovorila : 68 milijardi

86 milijardi evra ce dati poreski obveznici EU Grckoj. Tako pise u tekstu sa Indexa

Angela Merkel tvrdi da je pronađeno kompromisno rješenje. Kaže da je i Europa djelomično popustila Grcima, i to u dijelu sporazuma koji se tiče novog bailouta i velike količine novca koja će biti upumpana u Grčku.

"Iz cijelog procesa mi se iskristaliziralo - a to je i Cipras čitavo vrijeme demonstrirao - da dobar dio Grka želi ostati u eurozoni, kao i da u grčkom parlamentu postoji većina koja je sprema podržati proces reformi", kaže Merkel, te dodaje da je u prijašnjim sporazumima bio problem s implementacijom reformi, ali sada će, kako kaže, to biti olakšano jer će se dopustiti institucijama Troike da u Grčkoj sve prate izbliza.

Ovde ispada da je EU popustila Grcima tj pre svega Nemacka. Francuzi su citavo vreme lobirali da se popusti Grcima i dosli u veliku svadju i sukob sa Nemcima zbog Grcke.

Ovde ispada da je EU popustila Grcima tj pre svega Nemacka. Francuzi su citavo vreme lobirali da se popusti Grcima i dosli u veliku svadju i sukob sa Nemcima zbog Grcke.

Znaimljivo da se samo Nemci pominju, a preskace se u vestima dogodvstina u kojoj su se nocas bezmalo pobili premijer Holandije i premijer Italije, o onim "sitnijim ribama"
i da ne govorimo.
Tako je, popustili su, Cipras ih je sve prevezao preko vode, Grci su mudri, lukavi, Pravoslavci:D

:lol: Lako je našim patriotama i ljubiteljima grčkog komunizma da se raduju kako naša pravoslavno-komunistička braća osvajaju pobede nad zlom EU, kao što je lako tuđim polnim organom mlatiti po trnju ... :hahaha:

Al, Grcima su mooda u procepu i vrlo dobro shvataju svoj položaj - došo standard na naplatu. :lol: Nimalo veselo.

:lol: Lako je našim patriotama i ljubiteljima grčkog komunizma da se raduju kako naša pravoslavno-komunistička braća osvajaju pobede nad zlom EU, kao što je lako tuđim polnim organom mlatiti po trnju ... :hahaha:

Al, Grcima su mooda u procepu i vrlo dobro shvataju svoj položaj - došo standard na naplatu. :lol: Nimalo veselo.
ja se onesvestim kada na ( ja gledam nemacku TV) vidim neke jako dirljive reportaze o ljudima koji zive u predivnim stanovima
( to mui dodje kao neka srednja klasa) i zale se, ocajni su sto nece moci decu da salju na studije na Oksford.

Onda opet neke penzionere koji pricaju da i je standard pao pa ne mogu ovgo, ono, da unucima kupuju sta unuci zele.
Mene zaista nervira ( ne Grcka) da niko , ali stvarno nikada nije prikazao reportaz o zivotu jednog penzionera u Slovackoj
ili recimo Portigaliji. Ali sa grckim moramo da imamo soldiranost i zbog nega moramo da patimo.
Pa ima valjda i i u Srbiji, Bugarskoj, Rumuhniji, Madjarskoj, Poljskoj jadnih i bolesnih ljudi.

- - - - - - - - - -

Šta je sada to. Grćka umesto da vraća, dobila još para. Umesto da CIpras isporuči novac oni zapravo njemu isporučuju još novca ???
Da, kako me je Tihi ispravio, 86 milijardi.

Kakva crna kriza, stanje u Greciji uobičajeno i normalno, a što naši toaletoidi pokušavaju stvari da prikažu crnjim nego stvarno jesu razlog treba tražiti u kompleksima ovih naših paćenika na vlasti koji su svesni da Ciprasu ne mogu ni da se sagnu , a ne da mu izađu na crtu.

Jer Aleksis Cipras :heart: je Čovek koji uspravno hoda i sve što radi, radi za dobrobit svoje zemlje i svog naroda ...da, da , Čovek sa velikim Č što ljige ne mogu ni da izgovore, a ne da shvate.

Da se samocitiram od pre ihaj dana , Aleksis Cipras ih naguzio pa traže još i još .

Živela Siriza !!! :heart:

Ovih 86 milijardi mu dođe tek da ne padne sistem i ne pocrkaju od gladi. Al zato plate od 1000 evra idu 300, za dnevni život ne može više 100 evra nego 15 itd. I tako decenijama u budućnost.

Ali, može i još gore.

Ovih 86 milijardi mu dođe tek da ne padne sistem i ne pocrkaju od gladi. Al zato plate od 1000 evra idu 300, za dnevni život ne može više 100 evra nego 15 itd. I tako decenijama u budućnost.

Ali, može i još gore.

A opet desetostruko bolje nego u srbijici koju sns sahranjuje.

Pardon, sahranila je već.

Ne mogu sranačke vojnikuše da ispamuju istinu i činjenice ma koliko pokušavale. :D

Komunisticka logika - "lezi 'lebe da te jedem" i "da mi neko drugi vecito daje a ja da trosim", ali hajde da se ipak vidi do jeseni sta ce i kako da postupe s njima, hoce li otpustiti administraciju koja prima visoke plate dok narod grca u bedi.

Poslednja izmena:
A ti misliš kanda je poželjno pozajmljivati nove i nove milijarde da bi se mi serbska raja osećali lepo srećno, pametno i zadovoljno kao Grci, naša braća komunopravoslavci ? :lol:

Naviklo bre to od Tite pa se prenosi s kolena na koleno:hahaha:
Ako ti ne daju odmah ga progalsis neprijateljem.

- - - - - - - - - -

Komunisticka logika - "lezi 'lebe da te jedem" i "da mi neko drugi vecito daje a ja da trosim", ali hajde da se ipak vidi do jeseni sta ce i kako da postupe s njima, hoce li otpustiti administraciju koja prima visoke plate dok narod grca u bedi.
Ma Cipras ce imati problem jos ovih dana, ocigledno je da barem pola njegove partije ne zeli ovakav komprimis ( ni sami ne znaju sta zele)
i bice prinudjen da trazi saveznike za izglasavanje od opozicije, a dobice verovatno. Medjutim, glasao je narod za Siirizu, a ne za
druge partije. A otpustanja ce u administraciji i birokratiji biti kao i u Srbiji Na Sv.Nikad.

Od Grka se trazi da postanu nemacke kuckice i totalno roblje, a da cela Grcka drzava predje u nemacko vlasnistvo.

Grci treba da izadju iz ovakve nacisticke EU i traze uclanjenje u EAU i Briks

- - - - - - - - - -

Cipras se boji izlaska iz Eurozone a u stvari bi trebao da bude zahvalan na tome.

Ne razumem ovu grcku zavisnost od evra - podsecaju me na nikotinske ili heroinske zavisnike.

Ja ne vjerujem, da ce ih SAD pustiti, BRICS bi dobro doslo, da Amerika vojno reagira protiv Nato clan Grcka

MJK

Древни Грци су се мајсторски посрали Европској унији у своје сопствене гаће!!!

Da, razvališe glupake iz EU. Kad im oteža hod možda im stigne iz posr*anog dupeta u vugla ...

- - - - - - - - - -

Ma Cipras ce imati problem jos ovih dana, ocigledno je da barem pola njegove partije ne zeli ovakav komprimis ( ni sami ne znaju sta zele)
i bice prinudjen da trazi saveznike za izglasavanje od opozicije, a dobice verovatno. Medjutim, glasao je narod za Siirizu, a ne za
druge partije. A otpustanja ce u administraciji i birokratiji biti kao i u Srbiji Na Sv.Nikad.

Znaju oni šta žele : da se ye8u al da im ne uđe. Al mora da se razluči san od jave. :lol:

Back