- Poruka
- 1.614
Totalna. I jos vise siebase Grkljaniju. Srozali su ih u prasinu. Gore nego Supermen + Diplomen = Hi_men.

_niemand_
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Totalna. I jos vise siebase Grkljaniju. Srozali su ih u prasinu. Gore nego Supermen + Diplomen = Hi_men.
_niemand_

Tako je to kad se politika miješa u ekonomiju, da se pitaju ekonomisti odavno bi Grčka letjela iz EU i eurozone...
Bilo bi nešto u stilu: gubite se u ***** materinu i vi i vaše 'more i otoci', eto ti tvoji 'otoci' pa žderi kamen...![]()

U tome je caka. Koliko sam procitao u jednoj od jutrosnjih vesti, Cipras je izlistao neku imovinu kojom moze da pokrije 17 milijardi. Pretpostavljam da su to zapravo sve te luke, aerodromi, elektroprivreda i tome slicno. Medjutim, ona razlika do 50 milijardi ne mirise na dobro i ne bi me cudilo da ce morati da zaloze "organe" kao garanciju za zajam koji ce, ubr. otici u nesrecne bankomate. Grci ovim dogovorom gube jos vise suvereniteta nego sto je ikada ranije bio slucaj. Obzirom da ce jako tesko sprovesti reforme, da ce sve biti dodatno zakomplikovano jos gorim unutrasnjim politickim tenzijama i gotovo sigurno socijalnim nemirima - bojim se da ce stvar za Grke biti jos gora svakim novim danom i da ce izgubiti zalozenu imovinu, a da nece uspeti ni da dignu privredu i srede zemlju. Zlo doba im nailazi.Ovoga puta i nije baš tako jednostavno.
Na komentare da će im uzeti ostrva za postojeći dug od 350 milijardi ponavljali smo milion puta da neće da može jer Grčka nije garantovala imovinom za kredite AL SADA SE I TO MENJA
Sad Grci moraju da ubace u fond od 50 miljardi vrlo konkretne stvari kao garancije.
Ne znam šta oni imaju da ponude ali recimo to su
- luke Solun i Pirej (odnosno delovi koji nisu privatiovani)
- aerodromi (ima ih 14-15 međunarodnih)
- elektroprivreda
- komunalna preduzeća, vodovodi i sl.
- itd.
Nisam siguran šta bi sve mogli da stave na doboš.
Posle nebrojeno veleobrta u ovoj grčko-evropskoj drami sa elementima tragikomedije predlažem da se ipak malo strpimo.
Nešto mi se čini da ovo nije poslednji čin, naime uopšte mi se ne čini logičnim da parlament ovo ratifikuje.
Ciprasa će pre da obese na Sintagmi nego da mu ovo ratifikuju, objektivno ovo je gore od onoga na šta je narod rekao OXI.
Sve mi se čini da Cipras broji zadnje dane ako ne i sate svoje političke karijere
Овај пут ће изгледа Немци сапуне да праве од Грка.

I onda kako dalje 2018,2019.....................2023.....................................?
MJK
Kriza u Grčkoj srušila je veru transatlantske zajednice u vlastitu snagu, a to može dovesti do najtežih posledica po NATO, zaključuju autori članka u časopisu "Politiko".

Koja je bila svrha tih "pregovora", kada je pristao na sve i na najgore uslove, da im praktično otuđe njihovu nepokretnu imovinu na sopstvenoj teritoriji ?
Cipras je jedna hulja i jajara, za koga je jasno da nema nikakav plan, osim da blefira i da pokuša da ih zajebe nekako,u cilju nekog finasijskog dobitka, tipa otpisa duga i sl. On nikada nije ni računao na grexit, jer bi valjda preduzeli neke mere da u nekoj zemlji ištampa drahme i počne unutrašnji preustroj i da sve prevede na drahmu itd. Kažu da je grčki ministar rada na televizij ispičkarao i EU i Ciprasa. Koja katastrofa, kakvo su đubre dobili za premijera, taj bi i primao u dupe i gutao za evre, gore od nekih prostitutki , strašno ....
Ma gledaj ti svoje premijere i cisti svoje smece, Grci ce to vec nekako odraditi, a uvek mnogo pametnije od recimo nas.Cipras je trebao otići iz Brisela i podneti ostavku, a ne da pristaje na takav dogovor, to je najmanje što je mogao, a govorili su da je Samaras bio njihova marioneta, ovaj je kud i kamo veće smeće od čoveka i premijera ....
Cipras ima podrsku vecine u parlamentu, prema tome je po tvome 70% grckog naroda ovo sti si se nalupetao za Ciprasa.
Ima formalnu većinu, a ko će kako glasati , to će se videti, jer će se siriza raspasti, posle ovoga. Šta sam to "nalupetao" oligofreničarko ?
ovo je tema o grčkoj, zato savete koga će šta da gleda i gde će da čisti zadrži za svoju porodicu, prijatelje, i ostavi se sugestija, nepoznatim osobama na javnom forumu, gde nisi ni moderator, ni ništa slično
NATO strepi da bi Grčka mogla da pojača veze sa Rusijom
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/574939/NATO-strepi-da-bi-Grcka-mogla-da-pojaca-veze-sa-Rusijom
Ta strepnja košta 80 milijardi evra!
Daće bog za koju godinitzu (možda i kraće) ulog će biti veći, a igrača više.
E sad pravo pitanje je: Da li će Švabe moći to da izdrže finansijski i prvenstveno emotivno?![]()

Tsipras says summit outcome averts collapse of banking system
And that says it all, the BANKING system is the cancer and he caved into keeping it on life support.
SHAME on you for going against the will of your people.
You are a traitor and will go do in history as a betrayor. The birthplace of democracy is also now its deathbed because of you
Uplašio ga je najviše, verovatno, kolaps bankarskog sistema i što grčki paraziti ne bi mogli da podižu svoje evre iz banki, jedan komentar sa sajta zerohedge :
Tako je to kad se politika miješa u ekonomiju, da se pitaju ekonomisti odavno bi Grčka letjela iz EU i eurozone...
Bilo bi nešto u stilu: gubite se u ***** materinu i vi i vaše 'more i otoci', eto ti tvoji 'otoci' pa žderi kamen...![]()