GRCKA KRIZA

Ima nečega i u tome, gospođo Rebeka ;)

Ima jedna teorija po kojoj je većina "herojskih" Evropljana izginula u prvom i drugom svetskom ratu, ostavivši zabušantima da prave decu . To je jedan od uzroka metiljavosti današnjeg evropskog čoveka .

aaaa, ne , ne'š mene žednu preko vode sa ovim dvosmislenim začkoljicama.

Ja sam puna pijeteta i sama naglašavam i klanjam se senima ljudi koji su dali i sopstvene živote za ovu zemlju i dok sam živa ću to raditi ali propagiram istinu i samo istinu svuda i na svakom mestu što ću takođe nastaviti da radim.

Dosta heroja je i preživelo ratne strahote , i sama sam potomak takvih heroja pa nemam potrebu da se hvalim time ali je dosta i fuša od kojeg fuš i otpade pa su danas najglasniji , naročito u ovim smutnim vremenima kad :
Pametni zaćutaše,
budala progovori,
a fukara se obogati
.

No i tom jadu mora jednom da dođe kraj , ničija nije do zore, ničija.

Dosta heroja je i preživelo ratne strahote , i sama sam potomak takvih heroja pa nemam potrebu da se hvalim time ali je dosta i fuša od kojeg fuš i otpade pa su danas najglasniji

Matematika je prosta stvar . Kažu npr da je više od 80% i sovjetskih(ruskih) i nemačkih mladića rođenih 1923. poginulo u ratu . Pretpostavka je da su to upravo oni koji su bili na frontu, a ne neki pozadinski "škart" . Slični su podaci npr i za Srbe , naročito obrazovane rezervne oficire u 1. sv. ratu .

Dakle, veoma je moguće da je genetski kod onih principijelnih i moralnih ostao u manjini posle 1945.

Matematika je prosta stvar . Kažu npr da je više od 80% i sovjetskih(ruskih) i nemačkih mladića rođenih 1923. poginulo u ratu . Pretpostavka je da su to upravo oni koji su bili na frontu, a ne neki pozadinski "škart" . Slični su podaci npr i za Srbe , naročito obrazovane rezervne oficire u 1. sv. ratu .

Dakle, veoma je moguće da je genetski kod onih principijelnih i moralnih ostao u manjini posle 1945.

To je prirodna selekcija.

Pamteni prezivljavaju, oni manje pametni - ne.

Nemoj meni te vaše statistike, molim te...niti padam na nju niti me potresa , to ostavi za ove sAlbo pismene , što najčešće ne razumeju pročitano na prvu, možda ti i upali :D

I stari Srbi se genetski do apsurda razlikuju od sadašnjih srpčića kad si već to potegnuo.

Našim precima po junaštvu i hrabrosti, moralu i čovečnosti nije bilo premca u belom svetu, godinama i vekovima unazad, a gle sad..."junačine" istopiše tastature, a zemlja se raspala , 90% građanstva u bedi pod tuđom čizmom, a oni se k'o babe češljaju i ni dupetom da pomisle da mrdnu, a ne da nešto urade po svim tim pitanjima :confused:
Srbija je puna heroja i dan danas samo sto su odbaceni a neki i predani na dugogodisnje kazne od stane vlade..Samo zato sto su branili svoju zemlju i narod Oni npr sto su se borili na granicama 99 i polagali svoje zivote za odbranu otadzbine su heroji sve do jednog i sramota je to sto se radi danas ,...,,,Zato zive Arkan i legija kao heroji belosvetski probisveti a ti nastavi sa mesanjem tih kiflica

Poslednja izmena:
Pa i nisu ali i iz gluposti pametan čovek može da izvuče neku pametnoću, odo' da ih umesim kad već spomenu.

Heroji sa kosova glupost ...Sta reci tebi lakse metar nego milimetar udje,,,,Al obicno je to tako kad se opanci skinu i zamene cipelicama a kaljuza rodnog kraja zameni bgd asfaltom al je mesanje ostalo pa se mesa po ceo dan,,,,:hahaha::hahaha:

Ne bih da se mešam dublje u vašu prepirku, ali kad je reč o opancima i kaljugama, Rebeka piše čitko i poštuje pravopis, što se za tvoje pisanje ne bi moglo reći. Samo jedan pogled sa strane, bez želje za raspravom. ;)

Ne bih da se mešam dublje u vašu prepirku, ali kad je reč o opancima i kaljugama, Rebeka piše čitko i poštuje pravopis, što se za tvoje pisanje ne bi moglo reći. Samo jedan pogled sa strane, bez želje za raspravom. ;)
Biće sve OK beli viteže, nemoj ništa da se sekiraš.

Nego, šta bi sa onim Ohi glasanjem. Da li se EU raspala, i da li je drahma uvedena?

Pa vec si se umesao ,,Ja i gospodja/ca Rebeka imao malo nesuglasica od pre i upravu si za mesanje

Biće sve OK beli viteže, nemoj ništa da se sekiraš.

Nego, šta bi sa onim Ohi glasanjem. Da li se EU raspala, i da li je drahma uvedena?

Biće onako kako je najbolje za našu braću iz Grčke, ne brini se puno za njih, njima uopšte nije toliko loše.

- - - - - - - - - -

Pa vec si se umesao ,,Ja i gospodja/ca Rebeka imao malo nesuglasica od pre i upravu si za mesanje

Misliš... "Gospođa/đica Rebeka i ja"?

Biće onako kako je najbolje za našu braću iz Grčke, ne brini se puno za njih, njima uopšte nije toliko loše.

- - - - - - - - - -

Misliš... "Gospođa/đica Rebeka i ja"?

,,,,, eto i ti imas da se zakacis za nesto .... jel ti sad lakse ;-)...Jesi sad si me izbacio iz cipela priznajem....evo nzn sta da radim

Poslednja izmena:
Nzn al moras da znas par cinjenica grcki narod je bio za evro 89% i jos uvek je vecinski za,,,,,, ali taj broj je u opadanju i sve je vise za drahmu ,,,,ljudi kao ljudi se tesko odluciju na promene a kad su popraceni rizikom jos su neodlucniji ...Plus sto se vodi ogromna propaganda tv a i pritici bankarskog sekrora na trziiste gde su napravili manjak novca i roba..Ljudi su se jednostavno uplasili jel nisu svesni sta se desava ...Medjutim grci nisu naivni koliko sam mislio i oni su dobili najbolje strucnjake koji ce raditi oporavak Grcke u nekom periodu ...Varofakis je sam glasao za i ako ne bude islo stvari se vracaju na prvobitnu poziciju i bankrot ce biti aktuelniji odnosno gubitak veci za Nemacku koja ce morati da ulaze najvise...Doslovce je bio ogovor od grka pokusacemo ako ne ide ne ide...
http://www.aljazeera.com/news/2015/07/greek-parliament-votes-accept-euro-bailout-deal-150715215139672.html
U danskim novinama je bio jako dobar clanak al ne vredi lepiti ovde,,moze i ovaj aljazeerin da posluzi

Ne potcjenjujem grčki narod. Mislim da u mnogočemu doista pripadaju prozapadnoj i naprednoj provenijenciji, ne zaslužuju to što su dočekali. Na žalost njihov politički establištment već stotinama godina kaska za potencijalom vlastitog naroda i prostora, najveći su uzročnik nagomilanih nevolja. Ne znam zašto je tako, vjerovatno nesretan splet povijesnih i geopolitičkih događanja.

Potenciraš da grci u ovom trenutku ozbiljno i zrelije razmišljaju, ali ja tamo i dalje vidim političare u rukavicima koji nisu, najblaže rečeno, spremni donijeti ispravne, kardinalne i strateške odluke.

Ne potcjenjujem grčki narod. Mislim da u mnogočemu doista pripadaju prozapadnoj i naprednoj provenijenciji, ne zaslužuju to što su dočekali. Na žalost njihov politički establištment već stotinama godina kaska za potencijalom vlastitog naroda i prostora, najveći su uzročnik nagomilanih nevolja. Ne znam zašto je tako, vjerovatno nesretan splet povijesnih i geopolitičkih događanja.

Potenciraš da grci u ovom trenutku ozbiljno i zrelije razmišljaju, ali ja tamo i dalje vidim političare u rukavicima koji nisu, najblaže rečeno, spremni donijeti ispravne, kardinalne i strateške odluke.

Ne potenciram nego oni bolje nesto u ovom trenutku nemogu sav novac je pod kontrolom kako od gradjana tako od privrede 90%,pa tako i njihov razvoj,Oni mogu samo da odu bankrot ili da prihvate to je jedini ibor ,,,,,a da bi mogli bilo sta da odlucuju moraju vratiti tokove novca u svoje ruke odonosno udeo novca u domacim bankama mora biti domaci vecinski ,,Slican problem kao kod nas ili vas i nema tu nekakvih samostalnih odluka od strane politicara to su zablude ,,,

Poslednja izmena:
EU se raspada, a i njemacki plan preko EU zavladati i imati svoj imperium im je pao
u vodu i utopio se
Njemci i drugi vec imaju plan za stampanje nacionalih valuta.
Ti koji zele u EU nemaju pojma, kakva je situacija od zemalja koju su vec u EU
Veci problem za EU drzave biti ce te gomile i gomile izbjeglica i nema kraja
Neko hoce tu EU da je digne

MJK

Poslednja izmena:

Back