Plavi Angeoce na krivom si putu ,tvoja logika je povrshna i shablonska,badava ti te price i gomilu dokaza al ISTINA je ISTINA samo otvorenim srcem,zdravog razuma i istrazivanja docicesh do Istinu.al sve dok je u pitanju EGO nishta od toga.A tom Migelu nek ne prica o nekim exMakedoncima zato shto SHKIPETARI je jedno a ARBANASI sasvim drugo.To shto govorite o neku povezanost o nekim Albancima i t.z.Grcima to je Velika ZABLUDA ,iza toga stoji SAMO I JEDINO VEZA ARBANASA ili ARMNMAKEDONACA to shto i u jednoj i drugoj drzavi su asimilirani i inkorporirani ne znaci da je to isto.ZA PRAVILNOG POIMANJA STVARIMA TREBA PRAVILNOG DETERMINIRNJA.Ne Proizvoljnosti i pristrasnosti.U svetu da ne govorim o Balkanu postoje i Politicke Istorije Politicke Arheologije I Politicke Istorije.daj molim te DINARSKI TIP shta je to NISHTA kao shto je VIZANTIJAC veshtacki termin.
Moja familija je MAKEDONSKA iz VODEN - t.z.Belomorska -Makedonija( uz put treba da naucish zashto je to Belo More...)koje sada pretvorishe u ,,crno,,,i nikad nije to bile nekakva grchka,da govorish o grchku u antici je glupa kao da govorish o ITalijanskj Imperiji a ne o Rimu,Il da prichas o JUgoslovenima iz 14 veka.Sloveni su samo Socijalna Kategorija nishta vishe tvoje je da otkrijesh shta to znaci,al to necesh Mrznjom,predubedjenjem vec otvorenim Umom i ono shto ,,vi ''kazete VRLINA a ,,mi'' DOBLEST.
U tom delu Belomorske Mak. ljudi su pricali o GARCI(ma) shta to znaci kumurci il po vashem uglje(shama)t.z. Garci su sebe nazivale KSENOI pa sad sin angelu reci mi odakle dolazi rec KSENO FOBIA,i uz put daj reci lokalizovaj te njihove dijalekte i objasni meni zashto etimoloshki sebi ne mogu da objasne 70% svojih reci.
Ima josh toga al nemam nameru dokazivat vec samo ti reci da ISTINA je Najvaznija al nekome je mnogo vishe Vaznija IDEJA makar to bila i velika zabluda..
Srecan istrazivacki rad i ja verujem da su BOSANCI i SANJAKLIJE jedan NAROD

)
.