- Poruka
- 2.316
Mene i dalje interesuje,kako on zna da jedna rec potice od nekog jezika,koji ne postoji i koji se ne zna ?
Koja rec konkreto , jer ako znam odgovoricu ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mene i dalje interesuje,kako on zna da jedna rec potice od nekog jezika,koji ne postoji i koji se ne zna ?
A ti gospodine , idi jos malo citaj , ali priznate knjige od poznatih istoricara .. Pa tek onda dolazi da me naucis za moj narod .Hvala.Plavi Angeoce na krivom si putu ,tvoja logika je povrshna i shablonska,badava ti te price i gomilu dokaza al ISTINA je ISTINA samo otvorenim srcem,zdravog razuma i istrazivanja docicesh do Istinu.al sve dok je u pitanju EGO nishta od toga.A tom Migelu nek ne prica o nekim exMakedoncima zato shto SHKIPETARI je jedno a ARBANASI sasvim drugo.To shto govorite o neku povezanost o nekim Albancima i t.z.Grcima to je Velika ZABLUDA ,iza toga stoji SAMO I JEDINO VEZA ARBANASA ili ARMNMAKEDONACA to shto i u jednoj i drugoj drzavi su asimilirani i inkorporirani ne znaci da je to isto.ZA PRAVILNOG POIMANJA STVARIMA TREBA PRAVILNOG DETERMINIRNJA.Ne Proizvoljnosti i pristrasnosti.U svetu da ne govorim o Balkanu postoje i Politicke Istorije Politicke Arheologije I Politicke Istorije.daj molim te DINARSKI TIP shta je to NISHTA kao shto je VIZANTIJAC veshtacki termin.
Moja familija je MAKEDONSKA iz VODEN - t.z.Belomorska -Makedonija( uz put treba da naucish zashto je to Belo More...)koje sada pretvorishe u ,,crno,,,i nikad nije to bile nekakva grchka,da govorish o grchku u antici je glupa kao da govorish o ITalijanskj Imperiji a ne o Rimu,Il da prichas o JUgoslovenima iz 14 veka.Sloveni su samo Socijalna Kategorija nishta vishe tvoje je da otkrijesh shta to znaci,al to necesh Mrznjom,predubedjenjem vec otvorenim Umom i ono shto ,,vi ''kazete VRLINA a ,,mi'' DOBLEST.
U tom delu Belomorske Mak. ljudi su pricali o GARCI(ma) shta to znaci kumurci il po vashem uglje(shama)t.z. Garci su sebe nazivale KSENOI pa sad sin angelu reci mi odakle dolazi rec KSENO FOBIA,i uz put daj reci lokalizovaj te njihove dijalekte i objasni meni zashto etimoloshki sebi ne mogu da objasne 70% svojih reci.
Ima josh toga al nemam nameru dokazivat vec samo ti reci da ISTINA je Najvaznija al nekome je mnogo vishe Vaznija IDEJA makar to bila i velika zabluda..
Srecan istrazivacki rad i ja verujem da su BOSANCI i SANJAKLIJE jedan NAROD)
.
E stvarno ste prekardasili.
Zamislite da vas tako potpuno nespremne izbombardujem sa nekim pitanjima.
Pa to bi bilo valjanje od smeha.
Ali necu, zato sto imam ozbiljnost, humor je u meri u kojoj je to potrebno, ovo su ozbiljna pitanja.
Za razliku od vas naucnici rade svoj posao i sve je vise argumenata na albanskoj strani po pitanju anticke Makedonije, vec sada Grci mnogo teze izlaze na kraj sa Albancima, pojavljuju se novi izvori i novi dokazi.
Ovih dana cu koristiti i americke i ruske izvore.
Nemojte samo za ruske izvore da kazete da su i oni "antiusmereni".
Pa onda su svi relevantni izvori ovoga sveta "anti"...
Ili ipak treba biti malo ozbiljniji i citati sto tamo pise, umesto smejati se.
Dobro je nauciti nesto.
Sve anglosaksonski, austrijski, nemacki, francuski, ruski i ne znam koji izvori pogresno pisu.
Ma svi su se oni MakArija stavili na stranu Albanaca.
Zar stvarno to mislis?
Jednostavno naucnici zele samo da saznaju istinu, postavljaju hipoteze, istrazuju i zakljucuju.
Danas se vec sa sigurnoscu moze treci da je Aleksandar Veliki bio Albanac, i da su anticki Makedonci toga vemena zapravo Albanci, a tebi sto se to ne svidja, niko nece ni da te uopste pita.
Plavo Andjelce:Dorjanski Heleni nastanjuju Iliriju prije 2000 PNE a centri Dorjana su bili Epirus i Makedonija. Drevni pisac Strabo je kategorican da kultura, religija,nosnja, jezik juznih Ilira (i Vriga) je veoma srodan sa Epirotama i Makedoncima time jasno oznacavajuci da su juzni Iliri bili helenisticke prirode.
[size=+1]Dorjani su sebe zvali 'Makednos' [/size]sto na starohelenskom jeziku znaci 'visoki, ratoborni brdjanin' i Makedonija je dobila ime po njima. Druge Helenske nacije su bili Mikenijani, Ionci, Aeolci, Ahejci, itd. Dorjani su bili veoma visoki i veoma ratoborni. Drevne slike Dorjanskih Spartanaca imaju u njima ratnike sa tamnom kosom sa crvenkastim tonovima. Dorjani su imali plemenske zajednice, krvne osvete i gusle koje se na Helenskom zovu 'lyra'. (moguće je da je po liri je prozvana Ilirija koja se kao ime prvi put pojavljuje u 4 vijeku PNE). Po Helenskoj mitologiji ime Iliri potice preko sina Kadmusa i Harmonije - Illyriusa. Vodja Dorjana je prestavljao u isto vrijeme i duhovnog i vojnog vodju. Po legendi Dorjani su dobili ime od jednoga od sinova Jelene (Eleni) koji se zvao Dorus. Jedan dio Dorjana je napao juznu Grcku iz pravca Makedonije, juzne Ilirije i Epirusa u 12 - om i 11- om vijeku PNE. U to vrijeme uzeli su ostrva Kriti, Dodekaneska i druga Egejska ostrva takođe i Lakoniju, Argolis, i Korintos na poluostrvu Peloponezu. Slavna Sparta je osnovana od Dorjana.
U Grckoj antickoj legendi Dorjanska invazija Peloponeza se desila oko 1104 PNE mada vecina sadasnjih istoricara podržava tezu da se desila u 12 ,11 ili čak ranijem vijeku PNE. Navedena invazija se u drevnim Helenskim legendama zove 'Povratak Herkulesa' posto se po legendi Dorjani gledaju kao potomci od Herkulesa ( ili Heraklidisa kako se originalno izgovara na Helenskom )..
Plavo Andjelce:Ova dva debila koja svi ismejavaju i za koje ovde svi znaju da ih dobro placa lobi da kokodacu?
John Wilkes 'The Illyrians,' NIJE LINGVISTA !
Jedino sta je pisao je : u Albanskom jeziku ima dosta reci od slovenskoga jezika , sta je normalno ..
Inace on NIJE LINGVISTA madame .
On je taj koji je rekao da Kosovari Dardanci .
B]DORCI NISU ALBANCIBravo Andjelce, sada si ozbiljna, pa citaj sta sam pisao.
Da su Makedonci zapravo Dorci (neko zove Dorani, neko Dorjani sto je isto).
Ono danas sto istrazivaci nastoje da dokazu je:
Da li su Dorci Grci? ili
Da li su Dorci Albanci?
Ima indicija da su Grci (Ahajci) vrsili neke falsifikate i zataskavanja i sve je vise vrlo ozbiljnih naucnika u svetu koji isticu: Dorci su izvorno Albanci.
Mnogi lingvisti smatraju da naziv Dorci potice od albanske reci: dorë (dor): ruka.
nema odgvor ,Erst im 19. Jahrhundert entstand, abgesehen von einigen wenigen Vorläufern, eine albanische Literatur. Nach 1870 wurden die ersten Zeitungen und Zeitschriften gegründet.
Ne govori tako o naucnicima, samo zato sto ti se njihova istrazivanja ne dopadaju.
Kao sto vidis fondovi za njihova istrazivanja su izdasni.
odgvor njemu ,
and history by Teodor Shkodrani that dates from 1210; it was discovered in the late 1990s in the Vatican archives. Among other early examples of written Albanian are a baptismal formula (1462) and the book Meshari (1555; “The Liturgy,” or “The Missal”) by the Roman Catholic prelate Gjon Buzuku
http://www.britannica.com/EBchecked/...ture#ref933399
Ne, Andjela, stvarno si preterala sve granice.
Posto pojma nemas i nikakve dokaze i argumente ne nudis samo ti je preostalo da vredjas.
Ali nehelenizovani Dorci jesu Albanci i za to postoji gomila dokaza, a ti vredjaj koliko hoces i to govori o tebi i tvom potpuno netolerantnom i sumskom ponasanju, a ne o traganju za istinom.
Ne, Andjela, stvarno si preterala sve granice.
Posto pojma nemas i nikakve dokaze i argumente ne nudis samo ti je preostalo da vredjas.
Ali nehelenizovani Dorci jesu Albanci i za to postoji gomila dokaza, a ti vredjaj koliko hoces i to govori o tebi i tvom potpuno netolerantnom i sumskom ponasanju, a ne o traganju za istinom.
DORCI NISU ALBANCI
IME POTICE OD GRCKE RECI KOJA ZNACI POKLON, BOZIJI DAR! NEMAS VEZE SA MOZGOM!
ISTORIJA TI NE IDE!
MAKEDONCI SU MAKEDONCI I NISU ALBANCI!
N MOGU DA DOKAZU NESTO STO NE POSTOJI!

име Грци је настало од пелашке речи ГАР која у правом смислу има значење ЖАР а у пренесеном има значење ГАРАВО или црно.Onda su Grci Srbi,nastalo od reci grč što na srpskom znači stezanje![]()
)име Грци је настало од пелашке речи ГАР која у правом смислу има значење ЖАР а у пренесеном има значење ГАРАВО или црно.
To nisam znala ali Grci sebe zovu ELLINES =ΕΛΛΗΝΕΣ i svoju zemlju
ELLADA=ΕΛΛΑΔΑ nikad GRCKA
Jasno je da Dorci, i ne samo Dorci povezuju Albance i Grke. Jasno je da i kod Albanaca i Grka ima normanskih gena i J, koje je verovatno pre sa Bliskog istoka nego Kavkaza, i drugih haplogrupa.
Lesandar, za jezik gresis jer se nisi zanimao. Sada su se pojavili neoborivi dokazi da su Grci neke stvari tokom istorije falsifikovali koji idu Albancima u prilog. Tako da je staroalbanski postojao! Pisao se naravno grckim slovima ali ne bas sve da je identicno.
[size=+1]Ima i staroalbanska azbuka, koja razlikuje nekoliko slova od starogrckog! [/size]
Koja rec konkreto , jer ako znam odgovoricu ?