Pa jedino može da ga nasledi, jer se grb nasledjuje i elementi. Ne mogu ja sad da ubacim sliku od tvog oca kod mene i da kažem da mi to sad familija

To je isto u heraldici, uglavnom je nasledno, osim ako se ne dodeli neki element zbog dostignuća ili pak sramote

To je jednostavno istorijska priča jedne porodice
Koga je kurnisao Papa taj je to doneo.
Stephen the First-Crowned:
Sava brings the regal crown from Rome, crowning his older brother "King of All Serbia" in the Žiča monastery in 1217, during the rule of Pope Honorius III, owing to skillful diplomacy
Краљ Стефан Првовенчани
(1196-1228.)
1217. године легат папе Хонорија крунише/венчава Стефана краљевском круном. Круна је одобрена још под Иноћентијем неких 15 година раније, али развој догађаја је онемогућио сам чин крунисања.
There you go
Ali Tvrtko je opasno bio blizu Rimu i katoličkom svetu, nisu oni baš bili toliko crno-belo kako se misli verovatno... Ortodox-katolik. Jer gledaj ovamo ti Vizantija i podmukli Grci pohlepni, ovamo Madjari ukoso gledaju se sa Hrvatima i kmrče kao mačke, bacili oko i na Bosnu. Preko mora Normani kojim nije problem da preveslaju more jer dokazano spiče čak iz Skandinavije kao ništa i naprave slaughter party čas bilo gde
Na to da dodaš, Srbe lokalne nobles i dvorane koji po srpskom običaju nemaju poštovanja ni za šta i ne baš razvijen osećaj za jedinstvo i globalno dobro cele grupe. Spletkama za personalnu dobit i status konstatno oslabljuju celo kraljevstvo i time svi zajedno nameštaju penal stranom osvajaču ...
Plus to nisu kraljevstva kao današnje države stabilna, tu se gleda i ko će da bude sledeći kardinal i archbishop i arhiepiskop u raznim realmima, komandant vojske i zamenik, koji ce knez da bude najbliže sa kraljem, na koju švalerku kralj bacio oko i ko joj je brat, otac, sestra , ženina familija, rodjaci, ambasadori i milion stvari ... Tu mora opasno da se igra nema tu ... To su sistemi primitivniji nego danas, gde postoji ustav i regulacija, tečnost sistema i usavršena funkcionalnost.
Čak i danas je to primitivno kako može da bude, a tad je bilo nešto više nalik mafiji nego modernoj državi