gost 265083
Zainteresovan član
- Poruka
- 428
Šta je ovo koska ispod ?![]()
Bokte. Autorov potpis.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bokte. Autorov potpis.
Pa ko , koji autor ? Ima ime valjda heraldičar ?

)!Jel stvarno čovek heraldičar ili šta ? Nisam baš čuo za to ime koliko skromno znam ...
Pa nisi mogao da čuješ nikako jer mu to nije ime i prezime nego alijas...
I čovek ne kaže za sebe da je heraldičar; to mu nije struka, nego uživa radeći sa svoju dušu pomalo.
A ja mislim da ako propadne u svom pozivu, daleko bilo, može slobodno da postane heraldičar![]()
Pa to te pitam, da jeste profesionalan čuo bih sigurno pošto se i sam oko heraldike tu muvam ...

Mnogo je dobar i skroman momak.![]()
Ово јесте ван теме али нисам најбоље разумео... шта буди непријатне асоцијације? Сребрни орао, лав или нешто треће?
Знам да су Италијани подржали квислиншку црвену заставу са орлом као знамен Црне Горе...
Radi se o crvenoj, plavoj i bijeloj u tom raspoerdu odozgo na dolje. Ta zastava je uzrok stravičnoh stvari koje su se dešavale po Crnoj Gori. Iskreno rečeno ne kažem da ona nije dio tradicije Crne gore kao države i sve je to u redu ali kad god je ona bila nama je pucalo po leđima.
Хвала на одговору!Trobojna zastav budi neprijatne asocijacije na nestanak crnogorske države, naroda i nacije jer iako je nekoliko godina ranije usvojena trobojna zastava jednakog rasporeda boja kao u zastavi Srbije to Crnoj Gori nije pomoglo da poslije rata ne bude okupirana i poništena kao država (iako je objavila rat silama osovine što Srbije, na primjer, nije uradila) da se pod tom zastavom učine stravični zločini po Crnoj Gori, da ona bude uzrok raskola u drugom ratu i tako sve do danas i dalje da bude uzrok raskola. Meni nema grđeg simola od te tri boje
Italijani su podržali trobojnu zastavu.
Radi se o crvenoj, plavoj i bijeloj u tom raspoerdu odozgo na dolje. Ta zastava je uzrok stravičnoh stvari koje su se dešavale po Crnoj Gori. Iskreno rečeno ne kažem da ona nije dio tradicije Crne gore kao države i sve je to u redu ali kad god je ona bila nama je pucalo po leđima.
Pa svaka čast![]()
A ti , si Jagodinac, što nisi na Tuborg ?![]()
Jesam. Šta je to Tuborg?
Ma ona "žurka" što krši sve zakone o zvuku i kvalitetu organizacijeI jedina od par ne tursko-arapsko-šiptarski folklorno obojenih manifestacija koja je dozvoljena u Jgd pošto Palma brani sve ostale, al ove zbog neke usluge nekome kao prolazi
![]()
Inače skoro sam gledao za grb Jagodine i on je heraldički pravilan, baš sam hteo da proverim ... Pošto većina mesta po Srbiji ima i dalje komunističke simbole ili neke tako stvari...

A, ok. Ne znam za to, ali meni se ovako lično ne svidja ta kombinacija i uopšte cela ideja zastave i uvek mi je bila odbojna ... od malena.To je kao zastava Srbije jel tako ?
Хвала на одговору!
Мало је релативно то неколико година раније, али да не улазимо у расправу, видим да су прорадиле емоције... није ми намера да иритирам.
Но, Глас Црногорца/ La Voce del Montenegro/ је у издању од 13. јуна 1941. уз саопштење о формирању НДЦГ пренео и да је усвојена нова застава Црне Горе - црвена са двоглавим орлом који на грудима носи штит са лавом... тако да су Италијани, барем у почетку, свакако подржали ову изведбу, не тробојку.
кад су се дешавале?
Ma to poremećen narodOko 85% su debili , kao i u celoj Srbiji na generalnom nivou
![]()
A ti si sveštenik ? Ja sam se skoro obrukao kod jednogBilo jutro i nisam znao da će da dodje i da treba uopšte da dodje pop ujutru ... I oko 11 am lupe vrata , valjda mu se omakla ili šta i udare onako, a ja pošto mi tu žive rodjaci u komšiluku i često neko ulazi i izlazi mislio sam da brat ili sestra i tako i viknem iz kreveta : " Ne lupaj bre, budalo !!! "
Pošto me probudilo onako odjednom a kasno sam lego'. I posle sidjem i vidim stoji ono voda i bosiljak i krst etc. I skontam da bio pop
LOL
Nego nije mi jasno nešto ... Jel je grb Srbije napravljen po uzoru na grb Karadjordjevića ili obratno ?