Грб и застава Србије

Kao posle neke apokalipse pa onako sve polu- pocepano stoji, na to lici ... :D Ja ne znam sta ovi ljudi zamisljaju ...

делује као ''грб'' неке разбојничке дружине :lol: то само говори о психолошком склопу оних који су га прихватили као своје знамење.

питао бих Вујадина и Формицу да ли су где видели грб у коме су чувари изван павиљона- па дођу као држачи плашта, а не штита.

делује као ''грб'' неке разбојничке дружине :lol: то само говори о психолошком склопу оних који су га прихватили као своје знамење.

питао бих Вујадина и Формицу да ли су где видели грб у коме су чувари изван павиљона- па дођу као држачи плашта, а не штита.

S&W ima dosta istine što velite. Zaista nikad do sad nijesam vidio ovakvu konstrukciju. Čuvari štita su čuvarim štita a ne plašta. Na plaštu se nalazi kompletni grb sa svim pripadajućim elementima (i čuvarima). Ovo je neko pravio skupljajućći sa interneta elemente i praveći novu cjelinu, ali je ispallo dosta grešaka. Plašt je napravljen poput pokrovca po ugledu na ilirske grbopvnike ali je to pogrešno jer je pokrovac posebni element i razlikuje se od plašta i po obliku i po funkciji pa ne mogu jedan drugog mijenjati. Paviljonu je čak otkinuta ona kupola u vrhu (vjerovatnio se u originalu tamo nalazila kruna). Iako je pokušaj kao pokušaj vrijedan pažnje, završni efekat je prilično loše ispao.Zapravo nije se dobilo ono što se željelo, mada ako bi se ispravile greške možda bi utisak bio drugačiji

Pa bas to, upravo govori o tome... Smesna stvar je da zbog pozicije ova dva cuvara stita nisam bio siguran kako da ih nazovem ni sta su ustvari, pa sam sve jedno tako rekao u nadi da ako gresim cu biti ispravljen :D Jer stvarno mi nije bilo jasno sta je u pitanju :D A sto samo ostavili ovaj Torse ( venac ili kako bese se zove ) bez krune, kao da proleteo avion pa im oborio ... :D Ovo da pokazes negde ljudi bi se smejali ...

Kao posle neke apokalipse pa onako sve polu- pocepano stoji, na to lici ... :D Ja ne znam sta ovi ljudi zamisljaju ...
Апокалипса - ти људи и јесу доживели апокалипсу.
Шта замишљају - можда родну груду и земљу која им је отета?
Психолошки склоп - а какав је то психолошки склоп прогнаних Срба?
Pa bas to, upravo govori o tome... Smesna stvar je da zbog pozicije ova dva cuvara stita nisam bio siguran kako da ih nazovem ni sta su ustvari, pa sam sve jedno tako rekao u nadi da ako gresim cu biti ispravljen :D Jer stvarno mi nije bilo jasno sta je u pitanju :D A sto samo ostavili ovaj Torse ( venac ili kako bese se zove ) bez krune, kao da proleteo avion pa im oborio ... :D
Прохујала је „олуја“.
Ovo da pokazes negde ljudi bi se smejali ...
А да се не би смејали:

Za informacije (KZK) su dostupni:
Željko Kukić, 065 300 3556
Vlado Batnožić, 064 5640 205

Па им предложиш: http://www.heraldikum.com/

и донираш им један прави грб по свим хералдичким правилима.
Ајде, шта је за тебе гастоса 100 евреја. Барем толико можеш да учиниш за свој народ. ;)

не верујем да су оним ''грбом'' хтели показати своју патњу и страдање (не би онда као држаче ставили до зуба наоружане ускоке, него јасеновачке жртве). проблем је ту друге природе, а зове се ''испрани мозак''. међутим, не чуди ме, ако се има у виду одакле су биле Титове ударне дивизије ;)

обрати пажњу шта недостаје на ''грбу'' и све ће ти бити јасно- двоглави орао и круна. за Хабзбуршког орла и круну су вековима крварили, зато им ваљда српска и није по вољи.

Poslednja izmena:
Овде је сиболика важнија од хералдичког правила а пошто се баштини спада у задњу групу грбова, ипак то је грб установе и значи важно је објаснити симболику свих елемената.

Прохујала је „олуја“.

А да се не би смејали:

Za informacije (KZK) su dostupni:
Željko Kukić, 065 300 3556
Vlado Batnožić, 064 5640 205

Па им предложиш: http://www.heraldikum.com/

и донираш им један прави грб по свим хералдичким правилима.
Ајде, шта је за тебе гастоса 100 евреја. Барем толико можеш да учиниш за свој народ. ;)

Pa sve nesto kasno pocnu da zamisljaju vecito, kad se svi dobro nakradu i gurnu ostale u propast, e tad ajde da mastamo o rodnoj grudi a ?! :D Ehehe... pusti ti to :D Ostali razmisljaju i zamisljaju na vreme pa dobro prolaze ...

A sto "gastosa", ne razumem ?

Nema "moj narod", odlicno znam sta i kako rade i u zemlji i van . :D "Spustavah se ja na vase uze, umalo se uze ne pretrze, od tada smo visi prijatelji, u glavu mi pamet uceraste". :D Zeleo bih da sam rodjen negde medju nekima gde to mogu da kazem normalno ili ponosno, ali nazalost svakog pristojnog coveka ce biti sramota vecine tog "svog naroda".

Poslednja izmena:
Pa i jeste posle apokalipse...

Nije smešno.

Pa normalne civilizacije se oporave od takvih stvari posle 20+ godina... Ovi bi bar trebali da znaju grb da naprave. Savetovao sam ja jednog coveka pre sto je pravio "grb za jedan klub i drustvo vezano za jedan sport koga je on vlasnik. Ma ne on to zna sve i ne treba da pita nikog, njemu tako dobro. Glavno da izigrava ne znam ni ja sta i bahati se, upada u rec... To je problem, jer ljudi nemaju osecaj za sistem i socijalne vestine, nego po sistemu "DZA-BU-HUHU sta tu, ja kad uvatim' ...".

Naravno takav socijalni standard stvara jako nazadno drustvo...

Njemu hvala
Imt_rakovica.gif

Pa normalne civilizacije se oporave od takvih stvari posle 20+ godina... Ovi bi bar trebali da znaju grb da naprave. Savetovao sam ja jednog coveka pre sto je pravio "grb za jedan klub i drustvo vezano za jedan sport koga je on vlasnik. Ma ne on to zna sve i ne treba da pita nikog, njemu tako dobro. Glavno da izigrava ne znam ni ja sta i bahati se, upada u rec... To je problem, jer ljudi nemaju osecaj za sistem i socijalne vestine, nego po sistemu "DZA-BU-HUHU sta tu, ja kad uvatim' ...".

Naravno takav socijalni standard stvara jako nazadno drustvo...

Koja civilizacija kad je tamo bio bezmalo pola miliona ljudi a sad ih ima nekoliko desetina hiljada?! Dakle, tih ljudi tamo nema! A pogotovo nema mladih i jako obrazovanih - svi su oni otišli za boljim životom.

Druga bi stvar bila da su ti ljudi doživeli ("samo") rat pa se sad oporavljaju. Mi ovde govorimo o pogromu - etničkom čišćenju.

Pa sve nesto kasno pocnu da zamisljaju vecito, kad se svi dobro nakradu i gurnu ostale u propast, e tad ajde da mastamo o rodnoj grudi a ?! :D Ehehe... pusti ti to :D Ostali razmisljaju i zamisljaju na vreme pa dobro prolaze ...

A sto "gastosa", ne razumem ?

Nema "moj narod", odlicno znam sta i kako rade i u zemlji i van . :D "Spustavah se ja na vase uze, umalo se uze ne pretrze, od tada smo visi prijatelji, u glavu mi pamet uceraste". :D Zeleo bih da sam rodjen negde medju nekima gde to mogu da kazem normalno ili ponosno, ali nazalost svakog pristojnog coveka ce biti sramota vecine tog "svog naroda".
Лицемерје, цинизам, уображеност – одлике ко је красе „нормалног“ човека који се стиди свог народа.

(иронија)

Лицемерје, цинизам, уображеност – одлике ко је красе „нормалног“ човека који се стиди свог народа.

(иронија)

Ne znam sta da ti kazem, imam svoj zivot i ne zanosim se svojim narodima :D To si ti pomenuo, ja ti vec kazem ako ces tako onda vidi sta se tacno radi. :D Rezultati su ocigledni, ako tebi oni dobri to je tvoja stvar...

Nego nisam razumeo ovo "gastosa", sta to znaci ?

@Uros085

Pa valjda bi trebali da znaju da naprave grb ili da kontaktiraju nekog ko to zna da uradi ili bar osnovno da znaju da treba da procitaju nesto o tome pre nego sto to sami rese da urade. Glupost im nije dosla od rata pre 20+ godina, to je posledica necijeg ispiranja mozga dosta ranije :D Najstrasnije je sto se ljudi uopste ne trude da se malo modernizuju, nego su tehnicki u nekoj kombinaciji 17.-og veka sa kombinacijom 90-tih, a u umetnickom smislu u nekom 10.-om veku ...

Нисам ја непристојан, него директан. Написао сам пост у којем сам ти хтео рећи све што мислим о твом писању на последње две странице, али рекох, хајде да сачекам још мало, да се не огрешим о човека...
И зато сам одлучио да се нашалим. Али ја не знам да комуницирам... хвала. Свако добро.

Нисам ја непристојан, него директан. Написао сам пост у којем сам ти хтео рећи све што мислим о твом писању на последње две странице, али рекох, хајде да сачекам још мало, да се не огрешим о човека...
И зато сам одлучио да се нашалим. Али ја не знам да комуницирам... хвала. Свако добро.

Pa stvarno ne znam sta je taj izraz, nisam siguran. Lepo te pitam, stvarno, nit' sam cuo pre za to. Direktan bi bio da mi odmah kazes sta sam pitao.

Sto se tice kako gledam na pomenute stvari stvarno pricam iz licnog iskustva i sta sam procitao, naucio iz ranijih vremena na tim prostorima. Kad sve oduzmes i saberes jednostavno ispada tako. Isto ti ispada, sta je bio problem jos za vreme monarhije ista prica je bila sve do dan danas, isti problem, a problem je ocigledno SVE. Jedino kradja ide glatko :D Cim probas da poboljsas nesto, dignes neku temu od znacaja za zajednicu i pravdu odma dobijas pretnje, to nekome smeta, neko se oseti ugrozen i tako dalje...

Osim toga, nemilosrdni su u izivljavanju nad postenim ljudima i ti za obicnu kucu moras da rodis mecku sa zelenim usima i da platis ogromne pare za stvari kojih nema nigde i da poludis dok zavrsis posao, dok par kriminalaca prave zgrade na sred ulice i bez parkinga, gde maltene izadjes iz zgrade i moz' te udare kola :D LOL Pretnje, ubistva, nepristojnost, tenzija na ocigled. Svaki kikirez koji iole ima nekog debila negde da ga pokrije ima da pravi stetu nekome. To je MASOVNO i kakvo drustvo to ispada, razmisli ?!

I normalno, neka hvala ali ja nisam mazohista. Video sam sta ti sto treba da su "moji" rade dobro, u nebrojano navrata :D U talasima i talasima i koliko sansi sam davao tom okruzenju pfff... Mozda ako imas 5% pametnih.

I ovaj grb i zastava sve je to nastalo takodje na talasu te kulture i o svemu sto pricamo imamo bazu na tome. Maltene izmedju komunizma i kraljevine i nije bila neka razlika, pitam se zasto... Ah da, pa to su sve isti ljudi isti principi i nacini :D

Poslednja izmena:
да се вратимо теми :)

скоро је неко питао за хералдичке круне и коронете - на овој гравири из 18. века могу се видети поређани према тутулама и статусу армигера. приметићете да се прва у доњем реду (Fürstenhut) налазила на грбу Кнежевине Србије, а средња у горњем реду (Königskrone) налази се на грбу Србије и данас.

36879_215073111_GRBOVI%20MESMER%20001.jpg

heraldicke krune- Mesmer.jpg

Poslednja izmena:
А како си им давао шансу? Јеси покретао неке пројекте? Примењивао своје искуство стечено на западу?
На крају крајева – да ли си промовисао тих 5% на западу?

Jesam,sve od navedenog....Jedino sto hoce je da te sto vise izvacare na svakom nivou i da te na kraju uniste sa svim korumpiranim polugama ''sistema''. "Spustavah se ja na vase uze ... " :D Sto se tice tih 5% normalno da pomazes svakom ko vidi sta je sta i da bude srecan ako je pametan. Upravo i jesam promoter jednom talentovanom coveku koji me je poslusao da se potpuno posveti zapadu i da ne ceka na podmukli Bg. I eto covek ima ugovore po Kanadi i US i usao je u top 50 najuspesnijih jednom prilikom na mesecnom nivou u tome sto radi. A ne da cekas 5 beogradska pedera (excuse my French ) da se "smiluju" da nesto kao malo probas, da se izivljavaju samo zbog neverovatno sovinisticke centralizacije, a 50 puta gori od tebe.

Mada evo kroz istoriju se pati od tog centralizma i opresije koja je izgleda hronicna boljka. Posle ustanaka, pap ukidanje svih prava svima, samo jedan centar, pa kasnije formirana kraljevina i isto, pa onda kako se menjaju price i folirancije oni se krljaju, menjaju ustave, ubijaju, ratuju , prave budale i komediju od sebe, samo zbog tog jednog mesta i tragi-komicne centralizacije, a sve prozeto kriminalom na kome pociva sve naravno. I svako tezi da se STO VISE izivljava znaci, nista drugo :D Pa onda propast, pa drugi i drugi i sve isto u krug ...
_________________________________________________________________________________

Nego buduci da je ukinuta Kraljevina Srbija, pa je stvorena Kraljevina Jugoslavija, sad Karadjordjevici su naslednici Knezevine ? Jer Kraljevina Srbija kao titula vise ne postoji ? I kako je sve to uticalo na pitanje oko grba ?

Poslednja izmena:
Đe je slika ja ništo ne vidim :(

из неког разлога неће да се отвори.. покушај овако- иди на опцију ''одговори са цитатом'', затим кликни на везицу и потамни је, затим десним тастером миша изабери ''иди на..'' и отвориће ти се слика у посебном прозору ;)

Nego buduci da je ukinuta Kraljevina Srbija, pa je stvorena Kraljevina Jugoslavija, sad Karadjordjevici su naslednici Knezevine ? Jer Kraljevina Srbija kao titula vise ne postoji ? I kako je sve to uticalo na pitanje oko grba ?

него, будући да је укинута Краљевина Шкотска па је створено Уједињено Краљевство Велике Британије, сад Виндзори су наследници Војводства? Јер Краљевина Шкотска као титула више не постоји? и како је све то утицало на питање око грба? :)

Poslednja izmena:
из неког разлога неће да се отвори.. покушај овако- иди на опцију ''одговори са цитатом'', затим кликни на везицу и потамни је, затим десним тастером миша изабери ''иди на..'' и отвориће ти се слика у посебном прозору ;)

него, будући да је укинута Краљевина Шкотска па је створено Уједињено Краљевство Велике Британије, сад Виндзори су наследници Војводства? Јер Краљевина Шкотска као титула више не постоји? и како је све то утицало на питање око грба? :)

A sad je u redu, ponekad se desi nešto sa vezama pa neće da se prikažu slike, a ovamo nešto T-com petlja sa vezama, kao hoće da ih poboljša.

Kraljevina je kraljevina pa imala vladara ili nemala, a nešto ne vjerujem da semože ukinuti.

I see :D Mada UK je aktivna zemlja i kraljevina. Mene konkretno zanima kakva bi pravna osnova bila za Kraljevinu Srbiju u slucaju da se oformi. Jer ne postoji ni Kraljevina Jugoslavija, ni nakon nje drzava, niti posle tih par drzava etc. Tako da me zanima kakva je pravna mogucnost s'obzirom da nije direktno "poreklo" iz prethodne, nego puno sistema i aranzmana ... Takodje pravo na titulu Karadjordjevica zajedno sa tim, jer grb naginje u tom pravcu, ali "de jure" pozadina slucaja mi nije jasna.

I see :D Mada UK je aktivna zemlja i kraljevina. Mene konkretno zanima kakva bi pravna osnova bila za Kraljevinu Srbiju u slucaju da se oformi. Jer ne postoji ni Kraljevina Jugoslavija, ni nakon nje drzava, niti posle tih par drzava etc. Tako da me zanima kakva je pravna mogucnost s'obzirom da nije direktno "poreklo" iz prethodne, nego puno sistema i aranzmana ... Takodje pravo na titulu Karadjordjevica zajedno sa tim, jer grb naginje u tom pravcu, ali "de jure" pozadina slucaja mi nije jasna.

Па бар би теби требало бити јасно. Сва права су задржана у владара, а владар се држи на власти својом силом и вештином

Back