Границе Душановог царства

А извини, а зашто онда име Шишман и Смилец постоји међу Србима и помиње се у Дечанској хрисовуљи, какви су то Кумани и Татари, мени то никада није било јасно?!

Сем тога Теодор Светослав ми не звучи баш азијатски, је’л да?!
Teodor Svetislav je hrišćansko ime, tj grćko-slovenska kombinacija: Theódoros na grćkom znači dar od Boga, tj Božidar, a Svetislav je očigledno slovensko kme.

Ти си се највише интересовао за Украјину, ево ти Украјине.

Ne znam o čemu pričaš; nikada nisam pokazivao najveće interesovanje za Ukrajinu i Dušana. :lol:

Daj, prosto odgovori na pitanje je li samo ponavljaju, ako si već pogledao, najljubaznije te pitah.

Ne znam o čemu pričaš; nikada nisam pokazivao najveće interesovanje za Ukrajinu i Dušana. :lol:

Daj, prosto odgovori na pitanje je li samo ponavljaju, ako si već pogledao, najljubaznije te pitah.
Kako nisi pokazivao interesovanje za Ukrajinu kad si pokrenuo temu o Velikoj Tatariji? Ukrajina je bila zapadni deo Tatarije.

Troluj, troluj.

Izvini, ali meni upravo tako deluje svaka tvoja druga objava kada vidim notifikaciju.

Odgovora na pitanja nema; stalno neko izmotavanje i prozivke na ličnoj osnovi. Iako ti čak čovek krajnje ljudski i pristojni postupi sa tobom, ti to ne nagrađuješ, već čak humano i elementarno pristojno ponašanje kažnjavaš.

Dakle, ako ćeš me već optuživati za trolovanje, pođi prvo od sebe i pogledaj kako i šta pišeš kada komuniciraš ovde sa drugima (ne samo sa mnom, što će reći da bi trebalo da se zapitaš u kom grmu leži zec).

Poslednja izmena:

https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Мукачево

Погледај хронику града Мукачева (украјинска Википедија), 1352. године, град су напали Татари, заповедник града је одолео нападу, чак је заробио и хана Алтамоша.

https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Фёдор_Кориатович

А ово ти је Феодор Кориатович, који је владао Мукачевом, није ми јасно зашто руски извори наводе да је био ожењен ћерком Стјепана II Котроманића.

Pa svi su se tako titulisali, počev od cara Simeona, pa sve do pada pod Turke.
Ja se slazem sa Vama ali mislim da mora nesto da se kaze kod Bugarske titulature jednostavno Bugari su direktno preuzeli Vizantijsku titulaturu koja nema titulu Kralja pa tako ispada da je nekakav Krum i drugi slicni bio po Bugarima nekakav Car mada je u stvarnosti bio vodja saveza plemena-Veliki poglavica ili ako je lakshe po istocnom Kan..sto je prilicno daleko od Cara sva Bugarska Istoriografija lici na romantizirano naklapanje sve Carevi a drzave nigde..

w
Ja se slazem sa Vama ali mislim da mora nesto da se kaze kod Bugarske titulature jednostavno Bugari su direktno preuzeli Vizantijsku titulaturu koja nema titulu Kralja pa tako ispada da je nekakav Krum i drugi slicni bio po Bugarima nekakav Car mada je u stvarnosti bio vodja saveza plemena-Veliki poglavica ili ako je lakshe po istocnom Kan..sto je prilicno daleko od Cara sva Bugarska Istoriografija lici na romantizirano naklapanje sve Carevi a drzave nigde..
Zar se ne pravi razlika izmedju cara i imperatora( koji vlada imperijom)? Car je bugarski ali vizantijski je vladar imperator. Ruski vladar je od cara preimenovan u imperatora ( naravno nastavili su da ga zovu carem)

Pa Carstvo i Imprija se po meni razlikuju..Carstvo u sebi ima nekoliko drzava ili delova drzava pod svojom vlasti..u vazalnom ili nekom drugom odnosu..Imperija tezi da vlada svetom ili dobrim delom sveta i cini to prilicno uspesno dugi niz godina..zato je titula Imperatora za stepenik vise od obicne Carske titule..u pisanoj istoriji po mome shvatanju bilo je tek nekoliko pravih Imperija..

Back