vujadin
Poznat
- Poruka
- 9.689
AKHENATON:Nije to kompleks to je gledanje na njega sa gadjenjem. Kad neko urusava sve ono sto je cenjeni Relja Novakovic postigao na planu istrazivanja pravog srpskog porekla, dodje mi da ga ubijem, majke mi. Svim tim svojim napadnim nastupima i agresivnim pripisivanjem svega sto pocinje na slovo S ili R Srbima, izaziva potpuno suprotan efekat u naucnim krugovima, na taj nacin je ismejao celi mukotrpni dugogodisnji rad Relje Novakovica koga danas poistovecuju sa Dereticem sarlatanom, kome taj sarlatan inace nije ni do malog prsta.
Naravno da sam razmisljao o tome, ali ako ce da me stave u isti kos sa Dereticem i Pjanovickom, radije cu biti samo mali profesorcic istorije u nekoj osnovnoj ili srednjoj skoli i boli me k.
Taj Deretic i njegov nacin zakljucivanja, vredjaju moju inteligenciju, a kad vidim one koji se pale na njegove bajke bez da ukljuce mozdane vijuge, cini mi se da smo kao nacija totalno zaglupeli.
I eto ajd sad da se dotaknem i tog tvog klipa, nisam gledao, ali koliko sam razumeo Dusanovo Carstvo obuhvatalo je i Ugarsku kao i teritoirje sve negde do negde iza Crnog mora. Sad mi kazi ka to moze da drzi vodu pa da isecem vene. Ukljuc malo mozak, sta bi se desilo da je Dusko krenuo na katolicku Ugarsku i osvojio je? Ne smem ni da zamislim. S oprostenjem, jeb`o bi mu zapad na celu sa papom majku.
Све ове мапе или карте су цртане у 19.ом и 20-ом веку према историјским записима који нису били познати свима па су се неки служили преписивањем и прецртавањем, па су због тога и биле подлежне времену у којем су рађене. И није правилно објашњавати њихово постојање не узимајући у обзир политичке прилике из тог времена.
Вујадин