Границе Душановог Царства

Хвала на охрабривању али је питање велико на коју ће карту да се позову. Како видите има их много. Чак и Хрвати имају неке замерке.
Ова Ваша карта,од свих понуђених, највише ми се свиђа.

Ako neko zna da da odgovor:Gde su nestale dve relikvije koje su bile u posedu Cara Dušana:Koplje sudbine i zlatni pojas Leksandra Karanovića?

Potonule su tokom izgradnje Djerdapske hidroelektrane jer je Tito namerno zeleo da unisti drevni sorabski Lepenski Vir.

Ali prica se da je relikvije pronasao general Lepenski, Milic od Macve, i ugradio ih u tajno Teslino oruzje ciji se prototip cuva u Svetosavskom hramu.

Cim hram bude zavrsen oruzje ce biti aktivirano.

Potonule su tokom izgradnje Djerdapske hidroelektrane jer je Tito namerno zeleo da unisti drevni sorabski Lepenski Vir.

Ali prica se da je relikvije pronasao general Lepenski, Milic od Macve, i ugradio ih u tajno Teslino oruzje ciji se prototip cuva u Svetosavskom hramu.

Cim hram bude zavrsen oruzje ce biti aktivirano.

Преко 25 година радио сам на изградњи обе ХЕ Ђердап и никада нико није поменуо такву могућност да је Тито намерно желео да уништи Лепенски Вир. Бар би се за све те године нешто тајно шушкало (препричавало). И када је Лепенски Вир,под руководством пок. Срејовића актуелизован, мислим да Тито појма није имао о чему се ради.
А од инвестиција су одвајане веће своте за откривање и измештање и Лепенског Вира и Табле Цара Тројана.Под истим условима као и за релокацију узводних насеља (Текије,Кочиног споменика,Доњег Милановца,....). Постојала је посебна позиција за средства намењена у ову сврху.
Мислим да није лепо тек тако,произвољно изрећи констатацију која уопште не стоји. Водите рачуна о томе убудуће.

Преко 25 година радио сам на изградњи обе ХЕ Ђердап и никада нико није поменуо такву могућност да је Тито намерно желео да уништи Лепенски Вир. Бар би се за све те године нешто тајно шушкало (препричавало). И када је Лепенски Вир,под руководством пок. Срејовића актуелизован, мислим да Тито појма није имао о чему се ради.
А од инвестиција су одвајане веће своте за откривање и измештање и Лепенског Вира и Табле Цара Тројана.Под истим условима као и за релокацију узводних насеља (Текије,Кочиног споменика,Доњег Милановца,....). Постојала је посебна позиција за средства намењена у ову сврху.
Мислим да није лепо тек тако,произвољно изрећи констатацију која уопште не стоји. Водите рачуна о томе убудуће.

To se zakuvalo u masonskim kuhinjama internacionalnih bankara.

Titu je samo naredjeno: potapaj ili nema kredita.

Ni on covek nije tacno znao o cemu je rec. Tito se najpre na sastanku masonske loze pobunio sto se gradi hidroelektrana u Srbiji, a ne u Hrvastskoj. I onda mu su mu objasnili da se tim udarcem ubijaju dve muve: unistavaju se sorabski koreni i unistava se ekologija Srbije i Tito se odusevio planom.

U sledecoj epizodi mozda ispricam detalje Titovog opasnog eksperimenta sa virusom variola vere kada je vakcinisana celokupna juguslovenska populacija. Direktno je povezano sa nestankom carobne amajlije cara Lazara.

To se zakuvalo u masonskim kuhinjama internacionalnih bankara.

Titu je samo naredjeno: potapaj ili nema kredita.

Ni on covek nije tacno znao o cemu je rec. Tito se najpre na sastanku masonske loze pobunio sto se gradi hidroelektrana u Srbiji, a ne u Hrvastskoj. I onda mu su mu objasnili da se tim udarcem ubijaju dve muve: unistavaju se sorabski koreni i unistava se ekologija Srbije i Tito se odusevio planom.

U sledecoj epizodi mozda ispricam detalje Titovog opasnog eksperimenta sa virusom variola vere kada je vakcinisana celokupna juguslovenska populacija. Direktno je povezano sa nestankom carobne amajlije cara Lazara.

Те приче задржи за себе и пријатеље којима ћеш усмено препричавати оно што си од неког чуо или сам исмислио. Они могу а и не морају да у ту причу поверују. За ову врсту информација ипак треба имати неки написани документ па макар то био и новинарски чланак који нема баш неко историјско упориште. Овако је чиста фантастика. Форум је ипак озбиљно место где оваквим рекла-казала информацијама, мислим, није место.

:hahaha:
Jos jedna interesantna karta

Da, vrlo interesantna. :dash: :dash: :dash:

Ne obraćajte pažnju na ove europejce...oni su nebitni.
Ako neko zna da da odgovor:Gde su nestale dve relikvije koje su bile u posedu Cara Dušana:Koplje sudbine i zlatni pojas Leksandra Karanovića?

A samozvani kvaziistoricari bitni? :hahaha:

Zlatni pojas Lesandra Karanovica...Aman boze, ljudi, odakle vi vadite sve ovo? Iz WC solje??? :think: :dontunderstand:

jel ima ovde mod?

Ima, ali i sam vidis zasto nikad ne navraca.. :lol:

Те приче задржи за себе и пријатеље којима ћеш усмено препричавати оно што си од неког чуо или сам исмислио. Они могу а и не морају да у ту причу поверују. За ову врсту информација ипак треба имати неки написани документ па макар то био и новинарски чланак који нема баш неко историјско упориште. Овако је чиста фантастика. Форум је ипак озбиљно место где оваквим рекла-казала информацијама, мислим, није место.

To je zato sto si indoktriniran pricama becko-berlinske-vatikanske skole koja mrzi sve sorabsko i vekovima unistava tragove sorabske kulture i sakrivaju se relikvije sorabskog cara na tri mora Dusana Silnog.

"Uništiću SANU kojom vladaju nemilosrdni pripadnici germanske škole"

Milić od Mačve

milic.jpg

To je zato sto si indoktriniran pricama becko-berlinske-vatikanske skole koja mrzi sve sorabsko i vekovima unistava tragove sorabske kulture i sakrivaju se relikvije sorabskog cara na tri mora Dusana Silnog.

"Uništiću SANU kojom vladaju nemilosrdni pripadnici germanske škole"

Milić od Mačve

milic.jpg

Милића,како видиш нема а САНУ и даље постоји и ,осим тебе, нико не каже да се ту скупила ,,германска школа``. То да германска школа не трпи словенску историју је већ давно познато али у тај контекст сместити Лепенски Вир, је ипак превише.Осим тебе то нико досад није написао. Ако јесте - покажи.
Залепити слику Милића од Мачве не значи ама баш ништа.

Trazi sam, ne mozes sve servirano da dobijes.

И шта сад,генијалац? Признај да си све ово измислио из теби знаних разлога, да не нагађам који су. Када тврдњу треба поткрепити неким документом,дрско и безобразно ,,мали Ђокица`` каже: тражи сам. Па не иде то тако. Али за твоју утеху, ниси једини.

Хтео сам и ја са сличном констатацијом да се укључим, само се не слажем да у овој спрдњи има хумора... плитка је и бесмислена, с обзиром да се не ради нити о иронији нити о пародији, него само о бесмисленом упадању на теме по случајном избору и понављањем неких небулозних тврдњи за које се из авиона види да особа не стоји иза њих. Тако је ова особа, судећи по ономе шта постује по Политици, Религији и Историји, екстремна конзервативна фракција унутар Православне цркве, бори се против идеје националног идентитета, а ватрено брани идеју о црногорском језику, а све то док у исто време заступа "истинску историју" о "Сорабима" на теми о цару Душану.

Трол. :)

екстремна конзервативна фракција унутар Православне цркве
??????
Liberal sam i evropski hriscanin, demokratski hriscanin ili ti demohriscanin.

U vezi ove rasprave covek je mrtav ladan pitao: "Gde su nestale dve relikvije koje su bile u posedu Cara Dušana:Koplje sudbine i zlatni pojas Leksandra Karanovića?"
:hahaha:

I kako drugacije da mu odgovorim nego kroz humor. :lol:

Kad se pogleda oblik srednjevekovne Dušanove Srbije na mapi, od Varaždina do Crnog mora, liči na gigantskog orla raširenih krila, sa svim zapercima:super:

Машта може свашта, па тако и да Душановом царству да облик и границе које нажалост никад није имало.

Back