Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad je to jedina linija iz Medaka prema gradu. A koliki je Medak, pa ona Cvetanova cuprija iza i oni se isto spuste do pocetne, ko ne ma auto.
A iz grada ukinuli su one druge linije, tj. idu 21 i 22 ali sa Slavije i jednom u sat vremena. Tako da se opet svi trpaju na 29. I plus oni sto 83-kom dodj usa NBG pa onda presedaju na Crvenom krstu.

Шта ће да буде са Бусплусом? Неће да га буде.
https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4203428/bus-plus-tender-vesic.html

Очекивано, обавештење смо добили можда у законском року, али не баш тако брзо. Каже:
После осам година Бус плус више неће бити систем преко кога се наплаћује превоз. Град бира новог партнера за наредних 13 година
Што баш 13, немам појма.

Рок за пријаву на тендер је 25. фебруар, а биће спроведен по моделу јавно-приватног партнерства којем је претходила студија о јавном превозу у главном граду коју је израдио Саобраћајни факултет Универзитета у Београду.

И још каже
Тражићемо партнера по новом принципу, штитећи интересе Града ...
Појаснио је да је новим уговором, у односу на претходни, предвиђен мањи проценат накнаде за приватног оператора од максималних 7,92 одсто уместо 8,53 одсто.
А народ "погибе" да би смањио провизију са 8,53 на 7,92 %. Каква генијалност... Како се неко већ раније није сетио...

Најављује 300 возила више, више контролора (300 уместо 200), плаћање мобилним итд.

i u cemu je razlika osim u 0.5%?
Тада су Власт били они, а сада смо Власт ми. Истини за вољу, има нас који смо били и тада а и данас смо, али немој никоме да кажеш.
Радимо све исто, само ми боље урламо. Ми се бавимо само њима, а они су били глупи и нису се бавили нама него неким безначајностима попут послова и слично.

Рекламирамо 0,61%... Знаш ти колико је то пара?

by Број Два

Provizija.

Danas kontrola u 17 na NBG.

I sta sad i dalje kupujemo busplus.
Рекли су до када прикупљају понуде... па док их размотре... Можда се одлуче да не компликују и поставе рок за промену картица на 1. јул, згодно је јер се пре тога завршава школа, почињу одмори итд.

Да ли ћемо да имамо нове валидаторе :think::whistling:
Није саопштено.,

Али добићемо већ образложење зашто морају да буду нови, таман све потрајало до 1. септембра.

realno, moze opet ista firma da dobije posao :)
ako dobijamo nove validatore to valjda ide na trosak izabrane firme.
mene vise zanima, jel ce meni refundirati 500 din sto mi je jos ostalo na karti?
naravno..opet ce se sigurno kupovati nove karte za 250 din i eto nove zarade koju ne bi imali.

a onaj deo da limitiraju zaradu firmi je besmislen
ko ce normalan da ulazi u posao gde ce imati limitiranu zaradu. ... to je protiv svake trzisne logike i ekonomije.

"genijalci" u djilasovo vreme su to vec probali na drugi nacin i projekat im se obio o glavu.
nekad su bili kondukteri u vozilima.. oni su dobijali procenat od prodatih karata.
fora je bila u tome da je nekom "genijalcu" kad je stavio na papir palo na pamet da neki kondukteri koji dobro rade mogu da zarade ko direktor i umesto da ljude motivisu da sto vise prodaju, jer vise prodatih karata je i veca zarada za gsp oni su limitirali iznos koji kondukter moze da ima , odnosno ako proda veci broj karata smanjuje mu se procenat.
ti ljudi nisu bili blesavi i onda su i oni stavili na papir i (sad lupam jer sam zaboravio cifre ali recimo) da on isto zaradi prodao 700 karata ili prodao 500 jer ako proda preko 500 dobija manji procenat i onda su prestajali sa poslom kad dodju do limita i samim tim je gsp manje zaradjivao.

posle je gsp objavi da im se ne isplate kondukteri pa su ih izbacili..naravno da im se nisu isplatili kad ljudi nisu radili kako treba jer su ih demotivisali..
nekad su privatnici ziveli samo od konduktera, pa su masno zaradjivali.

vesic sad ide istom logikom..smanjicu zaradu onome ko treba da mi obezbedi zaradu....genijalno nema sta.

Ali ovo je neverovatno da unapred kazu u drugu decimalu koliki treba da bude njihov max deo. I sta sad, svi ce da stave taj max. Nece niko da stavi 5%. Koja je poenta tendera onda.
Свакако треба да постоји неки ред. Бусплус је имао 0,33 посто у оних 8,53. То им је био гарантовани профит. Остало су им били трошкови одржавања, осигурања и плате за 200 контролора.

Свакако треба да постоји неки ред. Бусплус је имао 0,33 посто у оних 8,53. То им је био гарантовани профит. Остало су им били трошкови одржавања, осигурања и плате за 200 контролора.

Ok red, ali to je tender. Ne mozes da kazes cenu na tenderu, nego ko ponudi manje. Poenta je da se ne zna, pa sad neko ce da trazi 15%, a neko 6%.
Ako ti mozes to da organizujes za te pare sta ce ti onda tender, uzmi sam pa radi.

Ok red, ali to je tender. Ne mozes da kazes cenu na tenderu, nego ko ponudi manje. Poenta je da se ne zna, pa sad neko ce da trazi 15%, a neko 6%.
Ako ti mozes to da organizujes za te pare sta ce ti onda tender, uzmi sam pa radi.
u principu nisi u pravu
ovi u tenderu mogu da traze i vece procente
ovako..max dajemo ovoliko a ako zelite da budete konkurentni vi to smanjite..

u principu nisi u pravu
ovi u tenderu mogu da traze i vece procente
ovako..max dajemo ovoliko a ako zelite da budete konkurentni vi to smanjite..

Mogu oni izmedju sebe da se dogovore (Vesic, Vucic) dokle su spremni da idu. Ali ne mogu to da objave javno. Otkud ti znas da nisu dogovorili taj procenat sa nekim u drugu decimalu. To je kao i drugi namesteni drzavni tenderi. Tipa kupujemo terensko vozilo, bez marke i modela, ali eto da razmak izmedju guma bude toliko i toliko u drugu decimalu, a to je samo jedan model na trzistu.

radi se o tome da ne treba niko
grad je postao vlasnik celog sistema
zasto ce mu uopste neka firma?
zasto ikome daju neke procente kad mogu sve sami?
Због "кадија те тужи, кадија ти суди".
Ко се још сећа ИТС система наплате? ГСП би наплаћивао колико они мисле да им треба - контроле не би било. Муљачине свакако има.
Када будем уверен да Швајцарци прегледају управљање парама, деловима и горивом у ГСП, онда можемо да обуставимо коришћење посредника за наплату.

Најављује 300 возила више,
:super:
више контролора (300 уместо 200),
:thumbdown:

Ne mogu da ne primetim da je sada kontrola blaža nego pre par godina. Kad uđu i krenu da pregledaju karte, ne ispiše se uvek ono "Kontrola" na validatorima pa ako baš ne želiš da siđeš, a imaš nešto na kartici, overiš dok dođu do tebe. A čak i ako piše "Kontrola", a daš im znak da hoćeš da overiš, puste te i "skinu" taj natpis da možeš da prineseš karticu. Zato uvek gledam da na kartici imam bar za jednu vožnju. A da i ne spominjem da često siđu ne obišavši sve; mene su više puta potpuno iskulirali.

E sad, ne znam kako će biti s tim novim koji nasledi BusPlus.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back