Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Udje juce na banovom, videh crvenu karticu krenuo ka vratima zatvorise se,ja reko ljubazno hteo sam da sidjem da se ne svadjamo izvinite,i onda njihovo standardno nemam ja nista od vaseg izvinite,ja a sta imas od mog kucanja karte,i ode,sisaj ga bre ja budala na finjaka

danima mi zapadne solarisova 95ica...i ni u jednom nije radila klima. kao platin, pažljivo sam gledala i osluškivala raznorazna brujanja u vozilu :lol: i zaključila: ''da, iz klima odvoda duva nešto, ali to nije ono što meni treba'' :lol:
u stvari - :(

Ne mogu nikako da utvrdim, ali izgleda da se klime pale i gase po komandi a ne po stanju stvari.
Uopste ne postoji slobodan izbor - u istom trenutku na liniji koja nije opterecena i na uvek preopterecenim 16, 95 itd. su potrebe potpuno razlicite. Mozda bi majstori i mogli sami da upale, ugase, podese... ali nikom nije palo na pamet da pita.
Solarisi su svakako dovoljno novi i ispravni da paljenje klime ne bi trebalo da prestavlja problem ni na 40 stepeni, sto sada svakako nemamo.

Prvi semafori u Beogradu postavljeni su na raskrsnici ulica Kralja Milana i Kneza Miloša 1953. godine, kada je i osnovano preduzeće Beograd put kao Tehnička sekcija u Upravi za puteve grada Beograda. Ovo preduzeće inače i danas obavlja poslove održavanja i nadgledanja svih semaforskih uređaja u gradu. Nakon četiri godine, već 1957. godine, u gradu je bilo četiri semaforizovane raskrsnice sa 16 semafora. Grad je u to vreme imao nešto manje od pola miliona stanovnika, skoro šest hiljada motornih vozila i 1.500 ulica.

S druge strane, prva sinhronizacija svetlosne signalizacije, takozvani „zeleni talas“, uvedena je u Beogradu 1965. godine u Ulici kneza Miloša, na potezu od Mostarske petlje do Bulevara despota Stefana. Cilj uspostavljanja „zelenog talasa“ bio je poboljšanje protočnosti i veće bezbednosti u saobraćaju, pošto se broj vozila vremenom sve više povećavao.

semafori1-660x487.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back